به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد راستینه هفشجانی روز دوشنبه در آیین رونمایی از پوستر جشنواره استانی تئاتر چهارمحال و بختیاری گفت: تئاتر هنرنمایی و به تصویرکشیدن نقاط قوت و ضعف یک جامعه برای برنامهریزی وعبور از نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است.
وی با بیان اینکه هیچ هنری به اندازه تئاتر توانایی انتقال پیام را به مخاطب ندارد افزود: تئاتر بالاترین ظرفیت انتقال پیام را به مخاطب دارد و هر جا به درستی این فضا فراهم بوده است، جامعه به حرکت درآمده در غیر اینصورت ایستهای متعددی در حرکت جامعه به وجود آمده است.
راستینه با تاکید بر اینکه تئاتر قدرت و ظرفیت حل مسائل فرهنگی و به خصوص به تصویر کشیدن آسیبهای جامعه را دارد اظهار داشت: ریشه حل مسائل اساسی کشور حتی مسائل اقتصادی در ساختارهای فرهنگی است که باید به خوبی به این اصل توجه شود.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن، سامان و فرخشهر با تاکید براینکه هیچ قدرتی توان ضربه زدن را به یک ملت متحد، منسجم و همدل ندارد گفت: اگر در طول چندین سال گذشته با وجود همه شیطنتهای دشمنان، این ملت توانسته پویا و به عنوان یک ملت پیشرو و الگو تبدیل شود به دلیل ساختارهای فرهنگی قوی است که در بین ملت ایران سابقه طولانی، تمدنی و کهن دارد.
به گفته راستینه هفشجانی، یکی از وظایف هنرمندان این است که عوامل رشد یک ملت را در برابر دیدگان به تصویر بکشد.
وی ادامه داد: هنر تئاتر در طول سالهای بعد از انقلاب با تجربه گرانسنگی که از هنر شبیه خوانی داشت کشور را به جامعهای عاشورایی تبدیل کرد.
راستینه هفشجانی یادآور شد: امروز با قدرت هنر میتوان بسیاری از پیامهای بلند انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت را هنرمندانه به تصویر کشید.
وی تاکید کرد: در شرایط اقتصادی کنونی، تئاتر و هنر نمیتواند معیشت هنرمندان را به خصوص در شهرهای کوچک تامین کند.
راستینه هفشجانی گفت: در شهرهای بزرگ با توجه به استقبال مردم از تئاتر و برگزاری برنامههای متعدد در سالنهای نمایش صحنه و تئاتر از لحاظ معیشتی به هنرمندان کمک میشود اما در استانهای کمتر برخوردار به دلیل برخی مشکلات در سالنهای نمایش استقبال کمتری از تئاتر میشود.
وی با بیان اینکه در بحث اعتبارات حوزه فرهنگ با چالش روبرو هستیم یادآور شد: بخش فرهنگ سهم ناچیزی از بودجه عمومی را به خود اختصاص میدهد درحالی که دولتها باید در خصوص ارتقای سهم فرهنگ در بودجه عمومی کمک کنند.
راستینه هفشجانی افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی تلاش کردهاند سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از چهار دهم به سه درصد ارتقا یابد که نتیجه آن در برگزاری جشنوارههای امسال و سال گذشته محسوس است.
وی با اشاره به بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مسئولیتهای نمایندگان مجلس این است که تلاش کنند جدول ۱۲ (هدایت یک درصد مسئولیتهای اجتماعی به سمت فعالیتهای فرهنگی و هنری) که در بودجه ۱۴۰۳ برای حمایت از فرهنگ دیده شد در ردیف بودجه ۱۴۰۴ دیده شود.
فعالیت ۶۰۰ هنرمند حرفهای در بخش تئاتر چهارمحال و بختیاری
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشارها به اینکه مجموعه هنری استان یک مجموعه گستردهای است گفت: در زمان حاضر حدود ۶۰۰ هنرمند حرفهای در بخش تئاتر این استان فعال هستند.
پیام احمدی افزود: شهرستانهای فارسان، بروجن، شهرکرد و بن از جمله شهرستانهای پیشرو شهرستانهای اردل و کیار حرکتهایی در بخش هنر تئاتر آغاز کرده و مابقی شهرستانهای استان نیز مقدمات این کار را فراهم کردهاند.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ اثر نمایشی در سال ۱۴۰۱ و ۱۷ اثر در سال ۱۴۰۲ و ۳۲ اثر در سال ۱۴۰۳ به دبیرخانه جشنواره تئاتر استان ارسال شد یادآور شد: روند افزایشی آثار ارسال شده به دبیرخانه سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی چهارمحال وبختیاری نشان میدهد استقبال هنرمندان از این جشنواره روبه افزایش است.
احمدی با اشاره به تقویت اعتبارات فرهنگی چهارمحال وبختیاری گفت: امسال نزدیک به ۷۲ رویداد هنری استانی به واسطه اعتباراتی که از مرکز تامین شد در استان برگزار شده است.
اسامی آثار راهیافته به جشنواره استانی تئاتر چهارمحال و بختیاری اعلام شد
دبیر جشنواره : از تئاتر چهارمحال و بختیاری حمایت کنید
نمایش ۱۴ اثر در سی و ششمین جشنواره تئاتر چهارمحال و بختیاری
دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: از ۳۲ متن نمایشی ارسال شده ۲۸ نمایش به مرحله بازبینی راه یافت.
سید رحیم موسویان افزود: پس از بازبینیهای انجام شده از مجموع آثار ارسالی به سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی هفت اثر صحنهای و هفت اثر نمایشی به مرحله رقابت رسید.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه آثار منتخب برای رقابت از ۱۰ اثر کمتر است از هر ۲ بخش صحنهای و خیابانی هر کدام یک اثر به بخش منطقهای راه مییابد.
موسویان ادامه داد: نمایشهای صحنهای سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی چهارمحال و بختیاری در تماشاخانه مهر و مجتمع فرهنگی هنری امیرکبیر و نمایشهای خیابانی نیز برای نخستین بار از فضای مسقف خارج و در مجتمع امام صادق(ع) و خیابان کاشانی شهرکرد به نمایش گذاشته میشود.
وی یادآور شد: همچنین برای نخستین بارحضورعموم برای تماشای تئاتر رایگان و بدون بلیط است.
به گزارش ایرنا، نمایشهای «قطعهای از قلب آسمان» به کارگردانی امین جعفری از بروجن، «پل و پلنگ» به کارگردانی یاسر اللهبخشی و «پاپروک» به کارگردانی داریوش خدادادی هر ۲ از فارسان به صورت قطعی به مرحله نهایی بخش صحنهای جشنواره راه یافتند.
همچنین «شس تن» به کارگردانی فراز مهدیان، «سکوت» به کارگردانی فاطمه امینی و «نائیریکا» به کارگردانی محمد حیدری هر سه از شهرکرد به بخش رقابتی جشنواره راه یافتند.
هیات داوران نمایش «پی» به کارگردانی پژمان شبانی از بروجن را برای حضور در بخش صحنهای مشروط به بازبینی مجدد اعلام کرد.
در بخش تئاتر خیابانی نیز هیات انتخاب، نمایشهای «شرایط» به کارگردانی مهدی احمدی از بن، «آبی یا قرمز» به کارگردانی فاطمه برزکار از فرخشهر، «آتش بس» به کارگردانی رضا ولیپور دهکردی و «نقطه سر خط» به کارگردانی رضا علوی هر ۲ از شهرکرد و «شمارش معکوس» به کارگردانی مصطفی حسنی از لردگان را به عنوان آثار جشنواره سی و ششم معرفی کرد.
سی و ششمین جشنواره تئاتر استانی چهارمحال و بختیاری از ۱۷ تا ۱۹ آبان ماه به مدت سه روز برپا میشود.