تهران- ایرنا- کارگردان «آن هفت روز» با اشاره به چالش‌های ساخت این مستند عنوان کرد در این فیلم به ماجرای ازدواج و زندگی یک زوج در غزه پرداخته می‌شود.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، مستند «آن هفت روز» ساخته احسان شادمانی در هشتمین جشنواره تلویزیونی مستند حضور دارد و از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.

شادمانی درباره سوژه فیلم خود توضیح داد و گفت: مستند «آن هفت روز» روایتی عاشقانه از زندگی یک زوج در غزه هست. زوجی که روزهای منتهی به جشن عروسی خود را می‌گذرانند و آماده می‌شوند تا زندگی خود را آغاز کنند. این مستند، داستانی انتزاعی از زندگی هرروزه جوانان این منطقه از فلسطین است. آقای داماد که با نام احمد، او را در این مستند می‌شناسیم، صیاد است و روزهای خود را در دریا می‌گذراند. این مستند از زاویه نگاه عروس غزه‌ای که در حال مرور خاطرات خود و روزهای شیرین ازدواج است روایت می‌شود، تا اینکه یک ماجرا و اتفاق، زندگی این زوج را عوض می‌کند.

وی ادامه داد: وجه تمایز این مستند، همکاری گروه ایرانی و فلسطینی در منطقه‌ای ممنوعه است که هیچ گروه رسانه‌ای ایرانی امکان حضور در آنجا را ندارند. روزهای اولیه برای خود ما ارتباط به این شکل بسیار سخت بود ولی رفته رفته تیم تولید در صحنه و گروه کارگردانی ایرانی توانستند به یک همکاری مناسب برسند. نزدیک شدن نگاه‌ها در نوع تولید، نوع تصویربرداری و پرداخت سوژه جزو مشکلات و موانعی بود که در روزهای اول با آن مواجه بودیم و پس از آن درگیر خارج کردن تصاویر ضبط شده از محاصره و حصر منطقه‌ای به نام غزه شدیم.

این مستندساز با اشاره به اینکه فیلمش تصویر جدیدی از غزه را به نمایش گذاشته است، گفت: پیش از ساخت مستند «آن هفت روز» توسط یک گروه ایرانی، شاید بیشترین قرابت ذهنی مخاطب با وقایع فلسطین، مشاهده تولیدات محدود گروه‌های خبری از زد و خورد بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها بود. مستند آن هفت روز تصمیم داشت تا نگاه سومی را به مخاطب ارائه دهد؛ این مستند قصد داشت تا نگاهی بی‌طرف از زندگی و عشق را در این منطقه روایت کند و بتواند با نگاه انسانی، مخاطب داخلی و بین‌المللی را به ماجرای فلسطین نزدیک کند، که البته در این امر موفق عمل کرد.

شادمانی با تاکید بر اینکه مستندهای کمی درباره فلسطین تولید شده است، گفت: به نظرم آن‌قدر در خصوص فلسطین و غزه کار با کیفیت، کم تولید شده که همین الان هزاران سوژه اجتماعی و انسانی برای پرداخت وجود دارد. ایثار مردم، زندگی روزمره و تاریخ این سرزمین از جمله سوژه‌های خوبی است که می‌توان به آن پرداخت. امسال شنیدم که بعد از تولید مستند «آن هفت روز» و «داستان ساحل شرقی» یک گروه دیگر هم امکان تولید مستند در این منطقه را پیدا کردند که برایم خبر بسیار خوب و شیرینی بود.

وی از تولید یک مستند جدید با موضوع غزه خبر داد و گفت: بعد از ماه‌ها تولید در غزه، مستندی با نام «نحیط» را که روایتی از زندگی یک پرستار اهل غزه است، به پایان رساندیم؛ او در خلال امدادرسانی و جنگ و همزمان با تولید مستند، فرزند خود را از دست داده و دچار مجروحیت شدید می‌شود. این مستند هم اکنون برای حضور در جشنواره بین‌المللی حقیقت اماده اکران شده است.

شادمانی با اشاره به بازتاب‌های این مستند گفت: مستند «آن هفت روز»، سال قبل توانست در جشنواره حقیقت حضور پیدا کند و همچنین در جشنواره رسانه‌ای صبح جایزه ویژه فلسطین را کسب کرد. در کنار این دستاورد، این مستند توانست در جشنواره کالر تیپ استرالیا به عنوان بهترین فیلم انسان دوستانه انتخاب شود و هم اکنون در جشنواره «عرب سنتیگو» آمریکا در حال اکران است. علاوه بر این، بازخوردهای خوبی از پخش تلویزیونی نسخه فارسی، عربی و انگلیسی این فیلم گرفتیم. جالب است بدانید که مخاطبانی از این مستند خوششان آمد که شاید در ظاهر فکر کنیم کمتر قرابتی با مسأله انسانی فلسطین و غزه ندارند.

عوامل تولید این فیلم عبارتند از: تهیه‌کننده: محمدهادی نعمتی، تدوین: بابک حیدری، نویسنده: عبدالله نظری، آهنگساز: علی گرگین، مدیر تولید: باسل ابوحسان و اصلاح رنگ: علیرضا ملاجعفری. گروه تولیدات رسانه‌ای میقات اجرای این طرح را بر عهده داشته و گروه اجتماعی شبکه سه سیما، تهیه کننده اثر است.

براساس این گزارش، مستند «آن هفت روز» امشب دوشنبه ۱۴ آبان ماه ساعت ۲۱ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود و بازپخش‌های آن فردا سه‌شنبه ۱۵ آبان ساعت ۹ صبح و ۲۴ خواهد بود.