زابل - ایرنا - سرپرست فرمانداری ویژه زابل در شمال سیستان و بلوچستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در طرح عملیات لوله‌گذاری، علمک‌گذاری و گازکشی این منطقه، گفت: خط تغذیه و شبکه توزیع گاز در این شهرستان ۵۲۰ کیلومتر بوده که از این مقدار ۴۹۰ کیلومتر لوله‌گذاری و اجرا شده است.

علی ولایتی پور روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به مشکلات و شرایط ویژه منطقه سیستان در زمستان و پیگیری‌های صورت گرفته انتقال گاز به شهرستان زابل انجام شد.

به گفته وی؛ ۱۷ هزار علمک در سطح شهرستان زابل نصب که از این تعداد حدود ۳۰ هزار انشعاب به منازل انتقال داده شده است.

طبق آمار، اطلاعات و داده‌ها ۱۷ هزار علمک گاز در زابل نصب شده است

سرپرست فرمانداری ویژه زابل با اشاره به اتمام قرارداد شرکت پیمانکاری گیلان، خاطرنشان کرد: جلسات متعددی با امور گاز سیستان و بلوچستان در جهت تسرع عملیات گاز رسانی برگزار و با پیگیری‌های صورت گرفته ۲ شرکت دیگر به منظور تسریع در انجام عملیات و رضایتمندی مردم معرفی شدند.

وی تصریح کرد: مردم نیز باید دغدغه لوله کشی منازل خود را داشته و در بحث گرفتن امتیاز کنتور شتاب کنند، چرا که طبق آمار، اطلاعات و داده‌ها تاکنون از ۱۷ هزار علمک نصب شده که برای حداقل ۳۰ هزار منزل قابلیت گازرسانی دارد، تاکنون بیش از هفت هزار و ۵۰۰ مشترک گاز در زابل اقدام به نصب انشعاب و کنتور کرده‌اند.

۳۰ تیرماه؛ اتمام گازرسانی به منازل در زابل

ولایتی پور ادامه داد: طبق آخرین اطلاعات و جلسات با شرکت گاز سیستان و بلوچستان تا تاریخ ۳۰ تیرماه سال آینده باید کل شهر زابل علمک گذاری شود.

وی علت کندی عملیات لوله گذاری در ۳۰ کیلومتر باقی مانده را قرار گرفتن بستر این طرح در مرکز شهر، مشکلات ترافیکی، نوع بتن، آسفالت و زیربنای این منطقه عنوان کرد.

سرپرست فرمانداری ویژه زابل گفت: تسهیلات لازم برای گازکشی هر واحد مسکونی بویژه برای افرادی که در بحث لوله کشی گاز منازل خود مشکل دارند در نظر گرفته شده است.

وی اظهار کرد: امیدواریم با تسریع در روند این طرح در سال آینده دیگر شاهد مشکل و صف‌های طولانی گاز مایع در زمستان در شهرستان زابل نباشیم چرا که یکی از نیازمندی‌ها و حق واقعی مردم حوزه سیستان است.

به گزارش ایرنا، طرح انتقال گاز از زاهدان به زابل به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم سیستان به منظور تامین گاز شهرها و روستاها به شمار می رفت که پس از تحقق این وعده صادق؛ این روزها اما مردم خواستار تسریع در روند گازرسانی هستند.

سیستان و بلوچستان با گستره ۱۸۸ هزار و ۲۲۲ کیلومترمربع (معادل ۱۱.۵ درصد مساحت کشور) و بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت و آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور به شمار می‌رود که عملیات گازرسانی از عسلویه به این استان در سال ۱۳۸۴ آغاز و ایرانشهر اولین شهر استان بود که در سال ۱۳۸۹ از نعمت گاز برخوردار شد.

بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل و همچنین بهره‌برداری از خط انتقال گاز ایرانشهر - پاییزان - خاش و خاش - میرجاوه، با هدف بهره‌مندی مردم شهرستان‌های خاش، میرجاوه، زابل، هیرمند، نیمروز، زهک و هامون و همچنین صنایع و صنوف مستقر در این شهرستان‌ها از گاز طبیعی از مهمترین دستاوردهای دولت در حوزه خطوط انتقال گاز بین شهری بود.

در این راستا به منظور تسریع در حوزه گازرسانی در سطح سیستان و بلوچستان، مقرر شد طرح ضربتی گازرسانی با استفاده از ظرفیت استان‌های معین در شهرهای مرکزی، غربی، شمالی و جنوبی این استان اجرا شود.

در این زمینه مردم شمال سیستان و بلوچستان پیرامون علمک گذاری در مرکز شهر زابل در خواست هایی داشته و خواستار تسریع در امور گازرسانی شدند.