استقبال از فصل سرما در سیستان و بلوچستان با مصرف بهینه گاز/ راهکارهای شکست ناترازی

زاهدان - ایرنا - صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی برای عبور از روزهای سرد زمستان در سیستان و بلوچستان و شکست ناترازی گاز بدون ایجاد خلل در گازرسانی امری بسیار ضروری بوده و همکاری همه جانبه شهروندان را در این زمینه می‌طلبد.

به گزارش ایرنا، ناترازی گاز هر ساله در آستانه فصل زمستان در حالی نگرانی‌هایی را برای اقشار مختلف ایجاد می‌کند که برای جبران این امر علاوه بر مصرف بهینه، محدودیت‌هایی اعمال می‌شود.

همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما و کاهش دمای هوا، مصرف گاز در کشور و به تبع آن در سایر استانها همچون سیستان و بلوچستان رو به افزایش می‌‍‌رود و متاسفانه با رعایت نکردن برخی از شهروندان در خصوص نکات ایمنی شاهد وقوع حوادث ناگواری همچون مسمومیت ناشی از گاز منواکسیدکربن و در برخی مواقع افت و قطع گاز هستیم.

برای مقابله با این بحران، باید بهینه‌سازی مصرف از طریق آموزش و فرهنگ‌سازی انجام شود، در این راستا، کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که علاوه بر افزایش تولید و بهینه‌سازی مصرف، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز به‌عنوان یک راه‌حل پایدار مورد توجه قرار گیرد.

استفاده از انرژی‌های خورشیدی و بادی می‌تواند به کاهش وابستگی به گاز طبیعی کمک کند و در عین حال به حفظ محیط زیست نیز یاری رساند، همچنین نوسازی و به‌روزرسانی زیرساخت‌های موجود، از جمله شبکه‌های انتقال و توزیع گاز، می‌تواند به کاهش هدر رفت انرژی و افزایش کارایی سیستم کمک کند.

یکی از هشدارهای بسیار مهم که همه در رعایت آن بسیار باید کوشا باشند، صرفه جویی در مصرف گاز است؛ چرا که با توجه به شرایط کشور و هجوم سرما به مناطق مختلف، باید دولت بتواند بدون قطعی گاز، این عنصر اساسی را به سرتاسر کشور برساند، این مهم صورت نمی پذیرد جز آنکه همه مردم در همین راستا به یکدیگر کمک کرده و در مصرف گاز صرفه جویی کنند.

استقبال از فصل سرما در سیستان و بلوچستان با مصرف بهینه گاز/ راهکارهای شکست ناترازی

زمستانی گرم و دلنشین با رعایت نکات ایمنی در مصرف گاز طبیعی

مدیر بهره‌برداری شرکت گاز سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه در آستانه فصل سرما قرار داریم و استفاده از وسایل گرمایشی در برنامه مشترکان قرار دارد رعایت یکسری نکات مصرف ایمنی و بهینه گاز طبیعی ضرورت دارد.

مهدی تواضعی فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در ارتباط با مصرف ایمن به ویژه در بحث بخاری‌ها حتماً باید شیلنگ‌ها و بست‌ها استاندارد و نوع اتصال آنها کاملاً به شکل آب بند و بدون نشتی مورد استفاده قرار گیرد.

وی تاکید کرد: دودکش‌ها نیز قبل از اینکه بخاری با لوله رابط به دودکش اصلی متصل شود باید از عدم انسداد آن و نصب کلاهک ایمنی اطمینان حاصل کرد و پس از آن یک لوله استاندارد با طول استاندارد با زانوهای مناسب بین بخاری و دودکش‌ها نصب کرد.

باید با فرهنگسازی مناسب، صرفه جویی و مصرف بهینه شرایط لازم جهت تامین گاز پایدار در سطح سیستان و بلوچستان فراهم شود که واحد مشترکان ادارات گاز در تحقق این مهم نقش بسزایی ایفا می‌کنندمدیر بهره‌برداری شرکت گاز سیستان و بلوچستان ادامه داد: در مورد پکیج‌ها و آبگرمکن‌ها چون به مدت طولانی استفاده می‌شوند باید شیلنگ‌ها و بستها کنترل شده و اگر فرسوده و کهنه هستند مورد تعویض قرار گیرند.

وی افزود: در ارتباط با مصرف بهینه و صرفه‌جویی کشور ما گسترده و پهناور بوده بیشتر ذخایر گاز در جنوب کشور واقع شده و در روزهای سرد فصل سال بویژه دی و بهمن ماه اگر صرفه‌جویی بهینه را در دستور کار نداشته باشیم قطعاً با افت و حتی قطع گاز مشترکان بسیاری از استان‌ها مواجه خواهیم.

تواضعی فر بیان کرد: با چند راهکار ساده می‌توان نقش موثری در صرفه‌جویی و مصرف بهینه داشت از جمله اینکه در طول روز بخاری خاموش و دورهمی‌ها به صورت تجمعی برای اعضای خانواده انجام شود.

وی گفت: اگر از پکیج استفاده می‌شود دمای آن بین ۵۰ تا ۶۰ درجه به صورت ثابت تنظیم شود تا گرمای مطبوع و یکدستی را در فضای محل سکونت ایجاد کند، همچنین باید پشت پنجره‌ها را با پرده ضخیم پوشاند تا مانع هدر رفت انرژی شود، علاوه برآن رادیات‌ها پشت پرده‌ها پنهان نشود و در معرض فضای باز باشند.

مدیر بهره‌برداری شرکت گاز سیستان و بلوچستان افزود: ساختمان‌های قدیمی باید در تابستان اقدام به تعویض پنجره‌های قدیمی کرده و از پنجره دوجداره استفاده کنند، تاکید زیاد ما بر روی ساختمان‌های جدید است که متاسفانه برخی از سازندگان پیرامون مبحث ۱۳ بی‌توجه‌هایی کردند که اگر توجه می‌شد قطعاً تا حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد در صرفه‌جویی مصرف انرژی ساختمان‌ها سهم بسزایی ایفا می‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: باید با فرهنگسازی مناسب، صرفه جویی و مصرف بهینه شرایط لازم جهت تامین گاز پایدار در سطح سیستان و بلوچستان فراهم شود که واحد مشترکان ادارات گاز در تحقق این مهم نقش بسزایی ایفا می‌کنند.

استقبال از فصل سرما در سیستان و بلوچستان با مصرف بهینه گاز/ راهکارهای شکست ناترازی

زمستان بدون کمبود برق و گاز با صرفه‌جویی ۱۰ درصدی در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: مشترکان بخش تجاری و خانگی می‌توانند با ۱۰ درصد کاهش در مصرف برق و گاز کمک شایانی به تأمین انرژی پایدار در فصل زمستان کنند.

محمد رئیسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد برق کشور از طریق نیروگاه‌های حرارتی که عمدتاً با مصرف گاز فعال هستند، تأمین می‌شود، افزود: با توجه به فصل سرد سال و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی نیروگاه‌های سراسر کشور با محدودیت مصرف گاز رو به رو شده‌اند و به ناچار برخی نیروگاه‌ها اقدام به مصرف سوخت مایع به عنوان سوخت جایگزین می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه بیش از ۸۵ درصد از سوخت مایع مصرفی نیروگاه‌ها گازوئیل است، ادامه داد: ۱۵ درصد از سوخت مایع مورد استفاده در نیروگاه‌ها نیز مازوت است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان با اشاره به تصمیم جدید هیات دولت مبنی بر لزوم ممنوعیت مصرف مازوت در تعدادی از نیروگاه‌های کشور، بیان کرد: باتوجه به محدودیت ایجاد شده در مصرف گاز و سوخت، برنامه مدیریت مصرف برق و محدودیت بخش خانگی و تجاری به صورت یکسان در سراسر کشور از ساعت ۹ الی ۱۷ اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: هر مشترک سیستان و بلوچستان در بازه زمانی ۹ تا ۱۷ به مدت ۲ ساعت با محدودیت مصرف برق رو به رو خواهد شد که برای اطلاع از جزئیات این محدودیت لازم است به سایت شرکت‌ توزیع نیروی برق این استان به آدرس https://sbepdc.ir/fa/ مراجعه شود.

رئیسی گفت: مشترکان برق پس از مراجعه به سایت این شرکت و انتخاب گزینه برنامه خاموشی روزانه، شهر مورد نظر خود را تایید کرده و از جدول خاموشی آن روز مطلع شوند.

وی تاکید کرد: مشترکان بخش تجاری و خانگی می‌توانند با ۱۰ درصد کاهش در مصرف برق و گاز کمک شایانی به تأمین انرژی پایدار در فصل زمستان کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha