سید عماد شاهرخی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تلاش بی وقفه و نظارت دقیق ، اقدامات هماهنگ، منسجم و اجرای موثر در تحقق اهداف اجرای طرح، عملکرد خوبی داشته است.
وی تصریح کرد: علاوه بر نعمت بارش رحمت الهی؛ اما اقدامات ترویجی و علمی در دیمزارهای استان موجب افزایش چشمگیر تولید محصول شد و با توجه به اینکه عمده کشت دیمزارهای استان گندم است؛ تولید این محصول استراتژیک حدود چهار برابر افزایش یافته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان سطح زیر کشت دیمزارهای استان در این طرح را طی سه سال به ترتیب ۳۵۰ هزار، ۳۷۹ هزار و ۴۳۵ هزار هکتار برشمرد و گفت: این طرح با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و با هدف افزایش تولید تا ۲۵ درصد در کشور اجرایی شد.
شاهرخی یادآور شد: برخی ادوات در این طرح با وام چهار درصد به کشاورزان اعطا می شود که در سه سال قبل ۴۴۶ انواع ادوات و دنباله بند خریداری شده و از کاشت با ادوات سنتی و از بین رفتن رطوبت خاک جلوگیری شده است.
وی اضافه کرد: انتقال دانش فنی برای هر اقلیم و تهیه رقم مناسب بذر در این طرح انجام می شود و محققان مرکز تحقیقات و اساتید به عنوان کارشناس معین در مرکز خدمات معرفی تا به همراه کارشناسان پهنه، اطلاعات و علم روز را به کشاورز منتقل کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تاکید کرد: میانگین برداشت گندم آبی در استان و کشور در حال حاضر به ترتیب ۵.۵ تن و ۴.۵ تن در هکتار و در اراضی دیم نیز در کشور ۱.۳ و در لرستان ۱.۸ هکتار است.
امسال بیش از ۵۴۰ هزار تن گندم از کشاورزان لرستان خریداری تضمینی شد.