بجنورد-ایرنا- رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: ۱۵۰ هکتار از زمین‌های سه ایستگاه‌ تحقیقاتی این استان زیر کشت هسته های بذری رفت.

جلیل علوی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۶ رقم بذر گندم دیم در سطح ۸۰ هکتار و پنج رقم جو دیم در سطح ۷۰ هکتار کشت شده است.

وی افزود: تولید هسته های بذور دیم در این مرکز علاوه بر نیاز استان بخشی از نیاز سایر استان ها را نیز تامین می‌کند و پیش بینی می‌شود امسال ۲۲۵ تن هسته بذری از این سطح برداشت شود.

علوی تصریح کرد: تولید هسته‌های بذری ارقام مختلف در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی گامی مهم در تحقق جهش تولید در دیمزارها است که تلاش می کنیم این مهم محقق شود.

وی گفت: تولید هسته های بذری ارقام مختلف غلات پایه و اساس طرح جهش تولید در دیمزارها محسوب می شود که از موفقیت بالایی در سطح استان برخوردار است.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تقویت این امر مستلزم افزایش بهره وری در استفاده از منابع تولید همچون خاک، آب، کود و بذر بوده و افزایش بهره وری بدون توجه به علم روز و دانش فنی به عرصه های تولید امکان پذیر نیست.

وی به دوره های آموزشی مرتبط برای کشاورزان و بهره برداران با طرح جهش تولید در دیمزارها اشاره کرد و گفت: این دوره ها همه ساله به صورت حضوری و مجازی توسط معاونت آموزشی برنامه ریزی و اجرا می شود.

علوی افزود: این مرکز دارای سه ایستگاه و یک پایگاه تحقیقاتی مصوب است و علاوه بر تولید هسته های بذری، ۵۴ طرح تحقیقاتی در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در زمینه منابع طبیعی، زراعی و باغی، آفات و بیماریها و آب و خاک و امور دام در دست اجرا دارد.

وی ادامه داد: در مجموع ۳۷ رقم بذر غلات، حبوبات و علوفه دامی در سه دهه از فعالیت ایستگاه تحقیقات دیم شمال‌شرق کشور در شهرستان شیروان به کشاورزان معرفی شد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی منابع طبیعی خراسان شمالی اظهار کرد: سهم بخش کشاورزی خراسان شمالی ۱.۱ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان را شامل می شود و تحقیقات و پژوهش در این امر بسیار تاثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: سال های گذشته میزان بذر خود مصرفی کشاورزان استان ۹۲ درصد و بذر اصلاح شده تا هشت درصد بود که اکنون میزان استفاده از بذرهای اصلاح شده افزایش یافته و به بیش از ۵۰ درصد رسیده است.

علوی با اشاره به اینکه استفاده از بذور اصلاح شده تا مقدار قابل توجهی میزان تولید غلات را افزایش می دهد، افزود: اگر کشاورز بذور خودمصرفی خود را کنار گذارد و از بذور اصلاح شده استفاده کند تا ۳۵ درصد میزان عملکرد افزایش می یابد که کمک بسیار زیادی به امنیت غذایی خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، سطح اراضی کشاورزی و بایر خراسان شمالی ۴۰۰ هزار هکتار است، کل اراضی استان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.