به گزارش خبرنگار ایرنا، عضو شورای شهر تهران در این جلسه در قالب سوال از شهردار پرسید: اگر ساخت این پروژهها به شما ربط نداشت چرا مراسم کلنگ زنی گرفتید؟
سوده نجفی اظهار کرد: آقای زاکانی اگر سوال موضوع مسکن به شما ارتباط ندارد چرا در شهرداری برای آن مراسم گرفتید وعده ساخت ۱۸۰ واحد در سال را دادید؟
نجفی خطاب به زاکانی گفت: شما با این کارتان سرانه هفت گانه را دچار مشکل کردهاید، شهر تهران مشکلات خاص خودش را دارد و شما آن را تغییر پهنه دادید و پهنه خدماتی را تبدیل به پهنه مسکونی کردید بدون اینکه به سرانههای هفت گانهاش اهمیت بدهید.
وی افزود: در مناطق ۲۱ و ۲۲ مشکلات خاص داریم و فرو نشستهایی که به دلیل کم آبی در شهر ایجاد شده و دیگر مسایل را باید فکری برای حل آنها کنید، سقف جمعیتی از طرح جامع بالا رفته است، ما در خصوص طرح شما دچار یک تراکم فروشی هوشمندانه به اسم تولید مسکن شدهایم آیا فکر میکنیند با این کار ها مشکل حل مسکن در شهر حل میشود؟ به نظرم مردم و تاریخ باید این را قضاوت کنند.
علیرضا زاکانی شهردار تهران نیز در جلسه دویست و هفتاد و هفتم شورای اسلامی شهر تهران برای پاسخگویی به سوال اعضای شورا در ابتدا ضمن گرامیداشت یاد شهدای مقاومت و چهلمین روز شهادت سیدحسن نصرالله و سردار شهید نیلفروشان گفت: امروز دو سوال از سوی اعضای شورای شهر مدنظر است که یکی در مورد ۲۰۳ هزار واحد مسکونی است که توسط معاون اول رییس جمهور سابق کلنگ زنی شد و سوال دوم در خصوص قراردادی است که شهرداری با وزارت کشور دارد و آن نحوه استفاده از خودروهای ون که ما تحویل گرفتهایم، است
به گفته وی، موضوع مسکن، سوال از شهرداری تهران نیست چون ساخت این واحدها در دولت قبل طرح و تایید شده و با حضور معاون اول وقت رییس جمهور کلنگ زنی شد و در ابتدا هم قرار بود شهرداری در این خصوص تسهیلگری کند.
وی در خصوص ساخت ۲۰۳ هزار واحد مسکونی افزود: این طرح پس از انکه در هیات دولت سیزدهم مطرح شد تا ببینیم چگونه میتوانیم به دولت کمک کنیم که قیمت مسکن در کشور مهار شود و زمینه تسهیل در ساخت مسکن در تهران و سایر شهرها با الگوبرداری از پایتخت فراهم شود که معاون اول به پنج وزیر دستور همکاری داد تا این کار تسهیل شود.
وظیفه شهرداری در حوزه مسکن تسهیلگری است
زاکانی در خصوص سوال اول افزود: یکی از کارهایی که در شهرداری دنبال کردیم مبتنی بر یک قاعده کلی بود که آن قاعده مسوولیت پذیری در شهر است که در این خصوص احساس مسوولیت داریم و در مورد آنچه مربوط به ما نیست به متولی امر کمک میکنیم تا خدمات ارائه دهد، این رویکرد جدیدی است که موضوعات مردم موضوع م در شهرداری است.
وی اضافه کرد: در موضوع مسکن بیش از ۲ سال است قرارگاه جهادی مسکن را راهاندازی کردهایم که خانم نجفی علت تاخیر شروع این پروژهها را مطرح کردند که اساسا این سوال ایراد دارد چون ما تعهدی نسبت به شروع این پروژهها ندادیم و تنها مسوول تسهیلگری در قرارگاه جهادی مسکن هستیم.
شهردار تهران با بیان اینکه ما هدف گذاری کردیم به سایر دستگاهها، نهادها و بخش عمومی و خصوصی در حوزه مسکن کمک کنیم تا به وظایف خود عمل کنند، تاکید کرد: پس در اینجا ساخت مسکن وظیفه دولت است نه شهرداری، بنابراین شما باید از متولیان امر و مجریان ساخت در خصوص علت عدم اجرای پروژه سوال کنید.
زاکانی گفت: نکته دوم اینکه وظیفه شهرداری تسریع در ایجاد زمینه تولید مسکن شهر تهران است که آن را به بهترین نحو انجام دادیم و این یکی از مدالهای افتخاری است که به عنوان دستاورد مهم در شهرداری تهران در طول ۳۹ ماه و چهار روز حضورم و ماحصل کار قرارگاه جهادی مسکن است.
شهرداری فقط متولی صدور مجوز ساخت است
وی یادآور شد: بنابراین اصل سوال مربوط به ما نیست چون ما پروانه ساخت صادر و زمینه سازی میکنیم البته کار ساخت مسکن دو تا پنج سال زمان نیاز دارد که سازنده میتواند بسازد یا نسازد که اگر ساخت و ساز انجام نشود باید بعد از پنج سال مجددا اقدام کند.
شهردار تهران افزود: شروع شدن یا نشدن پروژهها به مجری طرح بر میگردد و ربطی به شهرداری ندارد، ما در قدرالسهم خود زمینه سازی برای رسیدن به نقطه شروع را انجام داده و کار در مرحله عملیات است و با افتخار این مرحله را پیش بردیم.
به گفته زاکانی، عملیات شروع این واحدها آغاز شده و بخشی از آن نیز در حال اجراست و بخشی دیگر نیز بنا بر بهانه نهاد مرتبط از مرحله شهرداری عبور کرده است.
وی تاکید کرد: شهرداری برای ساخت مسکن عدد و رقم چند صد همتی نیاز داشت تا کار را شروع کند البته ما حق ورود به این کار را نداریم فقط بخشی از بار تکلیفی دولت و دستگاهها را بر عهده گرفتیم.
به گفته وی، برای ساخت مسکن مسوولیت بر عهده وزارت راه و شهرسازی بود و در قانون تسریع شده لذا در این زمینه کمک کردیم.
شهدار تهران ادامه داد: بخشی که نیاز به صدور پروانه برای شروع ندارد اما مبتنی بر تفاهم با وزارت کشور است، میتوانند مرحله سفت کاری را نجام دهند لذا آغاز به کار کردهاند البته عمده این واحدهای مسکونی در کمیسیون ماده پنج مجوز گرفتند و این افتخاری برای دوره ششم مدیریت شهری است.
نگاه دهه ۹۰ به تهران گران کردن شهر برای اجبار مردم به خروج از پایتخت بود
زاکانی افزود: دو نگاه در تهران است یک نگاه دهه هفتاد است که مکرر در مورد آن گفتهام و در دهه ۹۰ تشدید شد که آن هم این است که مشکل آلودگی هوا و ترافیک را با فشار بر مردم حل کنند، این خط کلی در دهه ۹۰ توسط دولت دنبال شد ت تهران را گران کرده و مردم را به فرار از این شهر ترغیب کنند.