به گزارش خبرنگار ایرنا، این اثر نمایشی با نقش آفرینی ۶ بازیگر جوان و نوجوان، روایت داستانی از دهه ۶۰ را به نمایش میگذارد که کودکان و نوجوانان بهدور از هرگونه امکاناتی در کنار هم زندگی صمیمی دارند و در کنار بازیهای محلی به شغل آتش نشانی علاقه دارند.
این نمایش که از جزیره خارک به بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان راه یافته است با بشکههای سکوهای نفتی این جزیره صحنه پردازی شده است.
استفاده از گویش محلی جزیره خارک، اجرای موسیقی محلی زنده، دیالوگهای جذاب و صحنهپردازی مناسب، این نمایش را به یکی از آثار برجسته بخش نوجوان، بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان تبدیل کرده است.
استفاده از لباسهای متحد و شبیه فرم کارکنان سکوهای نفتی، آموزش شیوه مدیریت بحران و جلب توجه مخاطبان از ویژگیهای این اثر نمایشی است.
نواختن موسیقی محلی و اجرای زنده آن با بهرهگیری از آلات موسیقی منطقه جنوب کشور موجب ایجاد نشاط در جذب مخاطب دارد.
همچنین استفاده از افکتهای صوتی، حس حضور در صحنه را به مخاطب القا میکند. نورپردازی صحنه این اثر نیز در طول اجرای نمایش هماهنگ با سوژه و دیالوگها تنظیم شده است.
"آتروپاتها" با وجود پایانی تراژدیک، نمایشی هست که مخاطب را تا سکانس پایانی پای صحنه میخکوب میکند و نوجوانان پس از تماشای آن حس خوبی نسبت به آتشنشانان و شیوه مدیریت بحران پیدا میکنند.
سوژه این نمایش به گونهای انتخاب شده که داوران بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان نیز به آن توجه میکنند.
در مجموع این نمایش ملودرام که فرهنگ مردمان جزیره خارک را به نمایش گذاشته، از نگاه مخاطبان نمره قابل قبولی میگیرد.
کارگردان نمایش آتروپاتها در رابطه با اثر خود به خبرنگار ایرنا میگوید داستان این نمایش به بچههای جنگ در دوران هشت سال دفاع مقدس در دهه ۶۰ باز میگردد که با حمله رژیم بعثی بازیهای کودکانه آنها به هم میخورد.
حسین اسدی اظهار کرد: مردم فرهنگ دوست همدان، همچون سالهای گذشته استقبال بسیار پرشوری از بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان داشتند و همه اجراها مملو از تماشاگر است.
وی افزود: همدلی خاصی در بین بازیگران، عوامل و حاضران در جشنواره وجود دارد و هوای تئاتر در فضای شهر پیچیده است.
اسدی سطح بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان را بالا عنوان کرد و افزود: همدان شهر تئاتر کودک و نوجوان است و حضور نمایشهایی از کشورهای مختلف، نشان از سطح بالای این جشنواره دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: رویکرد جشنواره سال به سال بهتر شود و شاهد ارتقای سطح کمی و کیفی آن باشیم.
کارگردان نمایش آتروپاتها با ابراز گلهمندی از مسوولان بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان گفت: امسال مسوولان جشنواره به بازیگران و شرکت کنندگان در جشنواره فقط یک شب اقامت دادند و عوامل نمایشها باید تا روز پایانی، خودشان محل اسکان را تهیه کنند.
وی گفت: دوست داریم نوجوانان و بازیگران تا پایان جشنواره در کنار هم باشند و از یکدیگر کسب تجربه کنند.
اسدی اظهار کرد: به دور از هرگونه رقابت این رفاقتها و کسب تجربهها است که میماند و خوشحالی و رضایت تماشاگران برای ما لذت بخش است.
به گزارش ایرنا، بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان، جمعه یازدهم آبان ماه با برگزاری مراسم افتتاحیه در مجموعه ورزشی امام علی (ع) شهر همدان آغاز به کار کرد.
این جشنواره به دبیری امیر مشهدی عباس توسط اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حمایت شهرداری همدان و مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان، انجمن هنرهای نمایشی ایران ۱۱ تا ۱۷ آبان ماه سال ۱۴۰۳ با شعار «تئاتر گفتوگوی بدون مرز» و باهدف «تقویت همدلی و همراهی، رشد و آگاهی و اعتمادبهنفس فرزندان ایران از مسیر هنر نمایش» در شهر تاریخی همدان در حال برگزاری است.
«تحقق مشارکت اجتماعی کودکان و نوجوانان»، «ارتقای سطح فرهنگ عمومی»، «تقویت بنیان های اصیل خانواده و رتباط نسل ها»، «آموزش شهروندی و افزایش مسئولیت پذیری با ایجاد زمینه مشارکت فعال کودکان و نوجوان ایران زمین در تولید آثارنمایشی» به عنوان بخشی از حقوق قشر پویا و اثر گذار جامعه بخش دیگری از اهداف ستاد برگزاری بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان است.