به گزارش ایرنا، دبیر سی و چهارمین جشنواره استانی تئاتر خراسان رضوی (رضوان) در مراسم پایانی بخش ویژه این جشنواره در سالن استاد نوری حوزه هنری استان، گفت: مسابقه آثار رسیده به بخش ویژه این جشنواره با نمایش آثار از ۱۲ آبان ماه به مدت چهار روز در سالنهای تئاتر شهر مشهد برگزار شد.
رضا عرفانی افزود: در این مسابقه ۱۲ اثر در حوزه کودک و نوجوان، هشت اثر در حوزه جوان و هشت اثر در بخش نمایشنامهخوانی به رقابت پرداختند که آثار برگزیده هر بخش مشخص شدند، آثار بخش ویژه این جشنواره در همین حوزه به اتمام رسیدند و به جایی راه نخواهند یافت.
وی بیان کرد: بخش ویژه برای نخستین بار در جشنواره تئاتر رضوان به منظور حمایت از آثار هنرمندان جوان پیش بینی و طراحی شد، زیرا هر ساله نمایشهایی بودند که به هر دلیلی امکان حضور در اختتامیه جشنواره رضوان پیدا نمیکردند.
به گفته وی، با اضافه شدن بخش ویژه، آثار تئاتر از سراسر استان خراسان رضوی فرصت دیده شدن پیدا خواهند کرد و شعار هیات مدیره جدید جشنواره مبنی بر «تئاتر را برای همه استان و همه نسل ها می خواهیم» عملا محقق میشود.
دبیر سی و چهارمین جشنواره استانی تئاتر خراسان رضوی گفت: در بخش کودک و نوجوان این مسابقه نمایشهای «خاله سوسکه، جنگل پرماجرا، یک دست صدا ندارد، جنگل پرستاره، آبدزدک، گفتوگوی منتشر نشده، کاراکتر ۷، شازده کوچولو، آبسواران، مینا و میچا و در جستجوی عینک»، در بخش جوان این مسابقه آثار «میثم ایرانی، توها، قد یه نخ، پرنده مردنی است، صندلی، آخرین روزنامه، تاتوره و چمدان» و در بخش نمایشنامه خوانی آثار «قهوه قجری، ما سه برادریم، مدرسه دلخواه، شابلون، دستان زند، تربیت خانه، هتل کالیفرنیا و آخرین نامه» به رقابت پرداختند.
وی ادامه داد: آثار ارایه شده در بخش مسابقه این جشنواره از شهرستان های مشهد، خواف، گناباد، نیشابور، سبزوار، چناران و نقاب بودند که توسط هیات داوران ارزیابی شدند.
عرفانی تصریح کرد: بر این اساس استعداد برتر و تئاتر برتر بخش جوان این جشنواره به علیرضا سید کاظمی، کارگردان نمایش «قد یه نخ» از مشهد رسید، گروه های نمایش «تربیت خانه» و «مدرسه دلخواه» جزو استعدادهای برتر بخش نمایشنامه خوانی بودند و اثر برگزیده این بخش نیز به مبینا کاهانی برای نمایشنامه «آخرین نامه» رسید؛ نمایش برگزیده بخش کودک و نوجوان جشنواره تئاتر «مینا و میچا» از مشهد به کارگردانی علیرضا شریفی نیا بود.
معرفی برگزیدگان بخش جوان
بخش نویسندگی: سید منصوره موسوی نویسنده تئاتر «پرنده مردنی است» از مشهد حائز رتبه برتر، علیرضا سیدکاظمی نویسنده تئاتر «قد یه نخ» از مشهد شایسته تقدیر شناخته شد.
بخش کارگردانی: سید منصوره موسوی کارگردان «پرنده مردنی است» از مشهد، «حسین امینی و امیررضا کوشکی» کارگردان تئاتر «چمدان» از سبزوار به صورت مشترک برگزیده شدند. محمدحسین تقویان کارگردان تئاتر «صندلی» از مشهد و «علیرضا سید کاشمی» کارگردان «قد یه نخ» از مشهد به صورت مشترک حائز رتبه برتر در این بخش شدند.
بخش بازیگری مرد: امیررضا کوشکی بازیگر تئاتر «چمدان» از سبزوار حائز رتبه برتر، محمدصادق صادقی بازیگر تئاتر «قد یه نخ» از مشهد برگزیده شدند، «صدرا سبزه کار» بازیگر تئاتر «صندلی» از مشهد، امیرحسین ملک بازیگر تئاتر «آخرین روزنامه» از مشهد، «محمدمهدی تاجیک» بازیگر تئاتر «تاتوره» از خواف نیز در این بخش به صورت مشترک شایسته تقدیر شدند.
بخش بازیگری زن: سیده منصوره موسوی بازیگر تئاتر «پرنده مردنی است» از مشهد عنوان برگزیده و آیدا اسماعیل نیا بازیگر تئاتر «چمدان» از سبزوار رتبه برتر این بخش را بدست آوردند.
بخش موسیقی: علی کوهستانی از تئاتر «قد یه نخ» از مشهد و کیارش ممیزی برای موسیقی «توها» از مشهد شایسته تقدیر شدند و امین پارسا برای موسیقی تئاتر «تاتوره» از خواف برگزیده این بخش شدند.
بخش گریم: ستاره صادقی برای تئاتر «قد یه نخ» رتبه برتر و زهرا فیض الهی تبریزیان برای تئاتر «میثم ایرانی»از مشهد شایسته تقدیر شدند، در بخش طراحی صحنه، امیر مهدی پسنده برای تئاتر «آخرین روزنامه»از مشهد شایسته تقدیر شد.
بخش طراحی لباس: مریم گرایلی برای تئاتر «توها» از مشهد شایسته تقدیر و در بخش پوستر و بروشور، عسل مدالیان برای تئاتر «صندلی» از مشهد برگزیده شد.
استعداد برتر بخش جوان این جشنواره نیز به علیرضا سیدکاظمی، کارگردان نمایش «قد یه نخ» از مشهد رسید.
برگزیدگان بخش نمایشنامه خوانی
بخش خوانشگران زن: نگار شالچیان و یگانه فلاح برای نمایشنامه «قهوه قجری» شایسته تقدیر شدند؛ رتبه اول به سمیه سرباززاده برای نمایشنامه «دستان زند»، رتبه دوم به صورت مشترک به مهدیه نقدی برای نمایشنامه «شابلون» و مهدیه قربانی برای نمایشنامه «هتل کالیفرنیا» و رتبه سوم به صورت مشترک به مهدیه کاشانی زاده برای نمایشنامه «قهوه قجری» و نادیا محمدیان برای نمایشنامه «شابلون» رسید.
بخش خوانشگران مرد: علیرضا حسینی و کامران سعادت برای نمایشنامه «دستان زند« شایسته تقدیر شدند، مسعود سازمند برای نمایشنامه «آخرین نامه» رتبه اول، نیما پسندیده و اسدالله سرداریان برای نمایشنامه «ما سه برادریم» رتبه دوم، رسول طهماسبی برای نمایشنامه «قهوه قجری» و دانیال راستین برای نمایشنامه «آخرین نامه» به صورت مشترک رتبه سوم را بدست آوردند.
بخش اکت خوان: یاشار تقی آبادی برای نمایشنامه «مدرسه دلخواه» شایسته تقدیر شد، نگار بحرینی برای نمایشنامه «دستان زند» رتبه سوم، فهیمه فکور برای نمایشنامه «آخرین نامه» رتبه دوم و سیما عرفانی برای نمایشنامه «ماسه برادریم» رتبه اول را بدست آوردند.
بخش موسیقی: مبین قهرمانی برای نمایشنامه «دستان زند» شایسته تقدیر شد و هادی کسایی برای نمایشنامه «آخرین نامه» رتبه اول را بدست آورد.
بخش پوستر و بروشور: ریحانه ولایتی برای نمایشنامه «آخرین نامه» شایسته تقدیر شد و محمدرضا صادقی برای نمایشنامه های «قهوه قجری» و «ما سه برادریم» رتبه اول را بدست آورد.
بخش خوانش گردان: علی نظری و بهنام یاری برای نمایشنامه «قهوه قجری» به صورت مشترک رتبه سوم، سعید خاکپور برای نمایشنامه «دستان زند» رتبه دوم و «مبینا کاهانی» برای نمایشنامه «آخرین نامه» رتبه اول را بدست آوردند.
گروه نمایش «تربیت خانه» و گروه نمایش «مدرسه دلخواه» جزو استعدادهای برتر این بخش بودند و اثر برگزیده این بخش نیز به مبینا کاهانی برای نمایشنامه آخرین نامه رسید.
برگزیدگان بخش کودک و نوجوان
بخش کارگردانی: محمدرضا سعادتی برای تئاتر «آبسواران» از مشهد و مهتا حیدری سراج برای تئاتر «جنگل پرستاره» به صورت مشترک برتر شدند و علیرضا شریفی نیا برای تئاتر «مینا و میچا» از مشهد برگزیده این بخش شد.
بخش نمایشنامه نویسی: صحرا یوسف آبادی برای تئاتر جنگل پرستاره و عاطفه خالصی پور برای تئاتر «آبدزدک» از نقاب به صورت مشترک برتر شدند.
بخش عروسکگردانی: یاسمین سردارآبادی برای تئاتر آبدزدک از نقاب، منیره صدیقی و سالومه درودی برای تئاتر «در جستجوی عینک» از مشهد به صورت مشترک برتر شدند.
بخش ساخت عروسک: اعظم خزاعی و مریم آریان نژاد برای تئاتر «یک دست صدا ندارد» از گناباد به صورت مشترک برگزیده شدند.
بخش بازیگری مرد: سید امیر موسوی برای تئاتر «جنگل پرماجرا» از مشهد عنوان برتر و مهدی صفایی برای تئاتر «مینا و میچا» از مشهد عنوان برگزیده را بدست آوردند.
بخش بازیگری زن: شیما قندالی برای تئاتر «خاله سوسکه» از مشهد، خدیجه موسوی برای تئاتر مینا و میچا از مشهد، سارینا حسن زاده برای تئاتر جنگل پرستاره از مشهد به صورت مشترک برتر شدند.
بخش بازیگری (گروه فرم): مائده رضایی، یگانه ژولیده، بردیا پرواز، نهال عبدالهیان برای تئاتر جنگل پرماجرا از مشهد به صورت مشترک برتر شدند.
بخش بازیگری: شیرین فرهادیان برای تئاتر «یک دختر و یک سرباز» از نیشابور، نازنین ذوالفقاری برای تئاتر آبدزدک از نقاب، تارا درخشانی برای تئاتر جنگل پرستاره از مشهد، سعید راضی برای تئاتر «گفتگوی منتشر نشده کاراکتر هفت» از خواف و ماهان مهندسان برای تئاتر آبسواران از مشهد به صورت مشترک برتر شدند.
بخش طراحی صحنه: احسان ذوالفقاری برای تئاتر آبدزدک از نقاب و علیرضا شریفی نیا برای تئاتر مینا و میچا از مشهد به صورت مشترک برتر شدند.
بخش طراحی لباس: مهتا حیدری سراج برای تئاتر جنگل پرستاره از مشهد و وجیهه حیدری برای تئاتر «شازده کوچولو» از چناران به صورت مشترک برتر شدند و مهناز آقایی برای تئاتر مینا و میچا از مشهد برگزیده شد.
بخش موسیقی: وحید راستگو برای تئاتر «سازده کوچولو» از چناران، مبین قهرمانی برای تئاتر جنگل پرستاره از مشهد برگزیده شد و در بخش پوستر و بروشور نیز علیرضا سعادتی برای تئاتر آبسواران از مشهد رتبه برتر را بدست آورد.
نمایش برگزیده بخش کودک و نوجوان جشنواره تئاتر «مینا و میچا» از مشهد به کارگردانی علیرضا شریفی نیا بود.