به گزارش ایرنا، زهرا جلیلیمقدم روز چهارشنبه در آیین تجلیل از بانوان تحول آفرین ساوه با تاکید بر جایگاه برجسته ایران در تولید انار در سطح جهانی اظهار کرد: ایران بهعنوان سومین تولیدکننده بزرگ انار در دنیا شناخته میشود و استان مرکزی، بهویژه شهرستان ساوه، بهعنوان قلب تولید انار در کشور اهمیت ویژهای دارد.
وی افزود: ویژگیهای منحصر بهفرد انار ساوه، از جمله تولید ارگانیک و طبیعی، این محصول را به یک برند معتبر تبدیل کرده و کیفیت آن را در بازارهای داخلی و جهانی متمایز ساخته است.
وی به اهمیت انار در طب سنتی و اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: وجود آنتیاکسیدانهای فراوان در انار آن را به یک میوه با خواص درمانی و پیشگیرانه تبدیل کرده است و این میوه با خاصیت پاکسازی خون و جلوگیری از بیماریهایی همچون سرطان نقش مهمی در سلامت عمومی ایفا میکند.
مدیرکل میوههای گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور ما با صادرات بیش از ۳۶ هزار تن انار در سال گذشته زراعی به ارزش ۱۷ میلیون دلار جایگاه مهمی در بازار جهانی به دست آورده و بسیاری از این محصولات حاصل تلاش کشاورزان است.
وی با تاکید بر توسعه و حمایت از نوآوریهای مرتبط با انار تصریح کرد: ایران به دلیل فناوریهای پیشرفته در تولید و فراوری انار در جایگاه پیشرو جهانی قرار دارد.
وی اضافه کرد: دولت از هرگونه طرح و ایده نوآورانه در حوزه میوههای گرمسیری از جمله انار، از کشت و تولید تا بستهبندی و صادرات، حمایت میکند تا علاوه بر افزایش بهرهوری، جایگاه ایران را در بازارهای بینالمللی تقویت کرده و ارزش افزوده این محصول را بالا ببرد.
بیشتر بخوانید:
اینفوگرافی | نبض سرخ ساوه، ترانهای در فصل برداشت
آیین تجلیل از بانوان تحول آفرین به عنوان یکی از برنامههای هفته فرهنگی ساوه برگزار و از ۲۲ بانوی فعال در عرصه فرهنگ، هنر، پزشکی، کارآفرینی و کشاورزی تجلیل شد.
هفته فرهنگی ساوه از ۱۲ آبان ماه به مدت یک هفته در این شهرستان برگزار میشود و برای گرامیداشت آن بیش از ۱۰۰ برنامه از جمله سومین جشنواره ملی انار، جشنواره ملی فیلم کوتاه شمیم یاس، مسابقات فرهنگی و ورزشی متعددی تدارک دیده شده است.
جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیتهای تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار میشود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقهمندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.
بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است.
در این غرفهها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوریشده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآوردهها نیز عرضه میشود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم میآورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایعدستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنتهای این منطقه را به نمایش میگذارند.