به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه در این نشست، اظهار کرد: برنامه زمانبندی برای بهرهبرداری از سامانه گرمسیری از "کنجانچم" تا "مهران" و همچنین "کنجانچم" تا "دهلران" باید مشخص شود.
"فریدون همتی" بیان کرد: براساس برنامهریزی انجام شده قرار است ۱۸ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این استان زیر پوشش آبیاری سامانه گرمسیری قرار گیرد تا شاهد توسعه بخش کشاورزی و رونق اقتصادی استان باشیم.
وی ادامه داد: با بهرهبرداری از این طرح، شاهد تحول بزرگ اقتصادی و حوزه کشاورزی استان در بخش تولید و اشتغال ایجاد خواهد شد.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مهمترین رویکرد استان باید بر تکمیل سامانه گرمسیری متمرکز باشد چرا که جهش عظیمی در حوزه تولید محصولات کشاورزی ایجاد خواهد شد.
وی یادآور شد: برای مهار آبهای سطحی استان نقشه راه لازم است و همچنین برنامه مدون و با چشمانداز دراز مدت برای رفع مشکلات آب شرب شهرهای ایلام، مهران و چوار ترسیم شود تا مردم این شهرها بتوانند از آب آشامیدنی سالم برخوردار شوند.
همتی بر ضرورت اجرای طرحهای مطالعاتی در حوزه آب، کشاورزی، نفت و گاز و دیگر بخشهای اقتصادی تاکید و گفت: در صورت اجرای طرحهای مطالعاتی میتوان با اخذ مجوز ماده ۲۳ زمینه لازم برای تخصیص بودجه به طرحهای دارای توجیه اقتصادی را فراهم کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خواستار تدوین طرح مطالعاتی سامانه گرمسیری برای تأمین آب مناطق صالح آباد، ایلام، روستاهای اطراف، چوار و روستاهای بخش بولی شهرستان چوار شد.
وی اظهار کرد: نمایندگان استان ایلام در مجلس با تعامل و همدلی به دنبال حمایت از اجرای طرحهای تاثیرگذار در حوزه اقتصادی استان هستند.
دیگر نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست بر ضرورت تکمیل طرحهای تاثیرگذار اقتصادی در منطقه تاکید کرد.
"سارا فلاحی" گفت: رویکرد نمایندگان استان همکاری و تعامل مشترک با مدیران اجرایی برای ایجاد و فراهم کردن زمینه لازم برای توسعه استان است.
وی به اجرای طرح سامانه گرمسیری در منطقه اشاره کرد و گفت: خروجی تکمیل این طرح منجر به رونق اقتصادی و جهش تولید در استان میشود که امیدواریم هر چه زودتر به بهرهبرداری برسد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تلاش میشود که با جذب اعتبار زمینه مناسبی برای اجرای سامانه گرمسیری فراهم شود.
فلاحی یادآور شد: پیگیریهای متعددی برای سامانه گرمسیری انجام شده که میطلبد با برنامهریزی دقیق هر چه سریعتر این طرح به بهرهبرداری برسد.
به گزارش ایرنا، تکمیل سامانه گرمسیری، آب مورد نیاز اراضی کشاورزی شهرستانهای ایلام، چوار، مهران و دهلران به وسعت ۱۸ هزار هکتار در استان ایلام را تامین میکند.
تا کنون بیش از سه هزار میلیارد ریال برای احداث شبکههای فرعی طرح سامانه گرمسیری در استان ایلام هزینه شده است.
با اجرای این پروژه بخش قابلتوجهی از زمینهای دیمی به آبی تبدیل خواهد شد و تحول بزرگی در اقتصاد و حوزه کشاورزی استان ایجاد میشود.