«علیرضا زنگنه» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون در برندسازی و بستهبندی زعفران ملایر کار خاصی صورت نگرفته و نیازمند جذب سرمایهگذار است.
وی با بیان اینکه این شهرستان از نظر سطح زیر کشت و تولید رتبه اول را در استان دارد، افزود: ملایر با ۱۲۵ هکتار سطح زیرکشت زعفران، حدود ۴۰ درصد از کشت این محصول را در استان همدان به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر ادامه داد: از این میزان سطح زیرکشت، به طور میانگین چهار کیلوگرم زعفران از هر هکتار برداشت و سالانه حدود ۵۰۰ کیلوگرم زعفران در این شهرستان تولید میشود.
زنگنه اصلاح الگوی کشت را یکی از سیاستهای جهاد کشاورزی دانست و بیان کرد: اصلاح الگوی کشت بیشتر در راستای حفظ منابع آبی و ذخیرهسازی آب است و گیاه زعفران یکی از محصولات مهم کشاورزی است که در تناوب کشت استفاده میشود.
وی با اشاره به صرفه اقتصادی بالای زعفران و کم آببر بودن این محصول، ادامه داد: در حال حاضر کشاورزان استقبال خوبی برای کشت زعفران دارند و متقاضیان زیادی داریم که منتظر اخذ تسهیلات هستند.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه در صورت اختصاص تسهیلات، سطح زیر کشت زعفران افزایش خواهد یافت، افزود: جهاد کشاورزی در راستای کشت زعفران حمایتهایی را همچون اعطای تسهیلات به بهرهبرداران دارد و امیدواریم این روند تسریع شود.
مصرف ۳۰ درصد زعفران تولیدی ملایر در شهرستان
زنگنه گفت: با توجه به اینکه زعفران در سال دو بار آبیاری میشود، به همین دلیل یکی از محصولات خوب و کم آببر است که میتواند در الگوی کشت محصولات آبی قرار گیرد.
وی یادآور شد: از آنجا که عملیات خاکورزی در مزرعه زعفران فقط یکبار صورت میگیرد، کشت آن بین ۶ تا هفت سال صرفه اقتصادی دارد و درآمد پایداری برای کشاورزان به دست میآید.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه کشت زعفران در اواخر مردادماه صورت میگیرد و تا هفت سال قابل بهرهبرداری است، ادامه داد: کشاورزان بعد از هفت سال میتوانند از فروش پیازها درآمد کسب کنند.
زنگنه تاکید کرد: با اجرای تناوب کشت، کشاورزان میتوانند پیازها را به مزرعه دیگر انتقال دهند و در مزرعه قبلی که زعفران کشت شده بود، محصولات دیگری را کشت کنند.
وی با اشاره به اینکه در تمام مناطق ملایر کشت زعفران با موفقیت انجام میشود، گفت: زعفران ملایر بیشتر به تهران و استانهای مجاور ارسال و ۳۰ درصد زعفران در داخل شهرستان مصرف میشود.
به گزارش ایرنا؛ در حال حاضر ۳۱۳ هکتار از اراضی استان همدان زیر کشت زعفران است که از این میزان ۱۲۵ هکتار در این شهرستان کشت شده و رتبه نخست استان را دارد.
مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی ۱۶ هزار و ۶۱۶ هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.