به گزارش ایرنا، سیدمحمد پاکمهر روز جمعه در نشست با هیات مدیره پتروشیمی خراسان اظهار کرد: دستور طرح سدیم سیانید با قید فوریت در پتروشیمی خراسان گرفته شده است.
وی افزود: طرح سدیم سیانید نیاز به گاز ندارد به گونه ای که با توجه به ناترازی انرژی باید این طرح عملیاتی شود.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برای ال ان جی کردن همه مسیرها پیموده شده است که این صنعت آسیب نبیند و باید این زنجیره ارزش تقویت شود.
پاکمهر گفت: انتظار داریم در سفر ریاست جمهوری به خراسان شمالی کلنگ طرح سدیم سیانید در استان به زمین زده شود.
پتروشیمی خراسان در اشتغالزایی پیشرفتی نداشت
وی با بیان اینکه پتروشیمی خراسان از زمان راه اندازی تاکنون در اشتغالزایی پیشرفتی نداشت، گفت: این صنعت از ابتدا یکهزار نفر نیرو داشته است که در فعالیت چند دهه به دلیل توسعه نیافتن و عملیاتی نشدن فاز های جدید هیچ جذب نیرویی نداشت.
پاکمهر افزود: این در حالی است که تعداد نیروهای شاغل صنعت آلومینای جاجرم از یکهزار نفر به پنج هزار نفر افزایش یافته است.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: صنعت پتروشیمی خراسان در سال های اخیر هیچ پیشرفتی در ایجاد طرح های جدید و توسعه ای نداشته و تعداد نیروها تاکنون ثابت مانده است.
وی تصریح کرد: خوراک صنعت پتروشیمی آب و گاز است که در این سال ها، آب با کیفیت در اختیار این صنعت قرار می گرفت در حالی که در سال های اخیر شهروندان حتی برای تامین آب شرب با مشکل مواجه بودند.
پاکمهر افزود: استفاده از آب با کیفیت در حالی است که در ۱۰ کیلومتری این صنعت فاضلاب شهری برای تامین منابع آبی وجود داشت اما مدیران سابق پتروشیمی خراسان در سال های گذشته کوتاهی کردند و اقدامی برای این طرح انجام ندادند.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پساب به اندازه سه فاز در استان وجود دارد در حالی که فولاد سبزوار حتی حاضر بود پساب استان را ببرد اما در این استان در این خصوص کاری انجام نشده بود.
وی با طرح این سووال که چرا صنایع پتروشیمی در فصل زمستان باید تعطیل شود، گفت: این در حالی است که سایر پتروشیمی های کشور محدودیت های زیادی ندارند.
پاکمهر خاطرنشان کرد: تیمی با تجربه، دارای تخصص، متعهد و دلسوز در پتروشیمی خراسان در حال فعالیت هستند که حتی در احداث چند پتروشیمی کشور مشارکت داشته اند.
پتروشیمی خراسان بزرگترین بنگاه اقتصادی شمال شرق کشور است که با استمرار تولید برای بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و بیش از سه هزار نفر به خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و حدود ۴۰۰ واحد صنعتی در آن دایر است؛ صنایع بزرگ استان شامل پتروشیمی، فولاد، سیمان، آلومینا است.