به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی محسن آهنگر روز یکشنبه اظهار کرد: بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری در اراضی زراعی باغی با حضور نماینده دادستان ۳۶ بنای غیر مجاز در اراضی کشاورزی بابل قلع و قمع شد.
وی گفت: از احکام قلع و قمع اجرا شده، یک مورد در راستای ماده ۳ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و ۳۵ مورد در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون مذکور، جمعا به مساحت سه هزار و ۶۶۰ مترمربع در حوزه مراکز جهاد کشاورزی بیشه شمالی، بیشه جنوبی و لاله آباد بوده که با همکاری دادستان، نیروی انتظامی و اکیپ صیانت از بستر تولید جهاد کشاورزی بابل صورت گرفت.
آهنگری با بیان این که حفظ کاربری بستر تولید خط قرمز جهاد کشاورزی شهرستان بابل محسوب می شود، افزود: هر گونه تغییر کاربری های غیر مجاز در اراضی زراعی، باغی جرم بوده و ضمن برخورد قانونی و قلع و قمع تغییر کاربری، متخلفین به پرداخت جزای نقدی نیز محکوم خواهند شد.
این مقام مسوول تصریح کرد: گشتهای کارکنان جهاد کشاورزی شهرستان بابل در حوزه امور اراضی شبانه روزی فعال بوده و از روستائیان و دهیاران درخواست می شود به محض مشاهده هرگونه تغییر کاربری غیر مجاز در اراضی زراعی باغی، اعم از تفکیک، دیوارکشی، خاکبرداری، خاک ریزی، احداث بنا را فوری به جهاد کشاورزی و یا از طریق سامانه ۱۳۱ اطلاع رسانی نمایند.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.