هاشم علایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ناترازی در حوزه انرژی برق اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که میتواند در رفع این ناترازی بسیار موثر باشد، استفاده از ظرفیتهای انرژیهای نو به ویژه انرژی خورشیدی است.
وی اضافه کرد: کشورهای زیادی به ویژه کشورهایی که از نظر منابع و ذخایر فسیلی با محدودیت منابع روبرو هستند، سالهاست استفاده از انواع انرژیهای نو را در دستور کار قرار دادهاند و به پیشرفتهای خوبی در این زمینه رسیدهاند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل با اشاره به هزینه بالای تولید برق در نیروگاهها و انتقال آن به دست مصرف کنندگان اضافه کرد: استفاده از انرژیهای خورشیدی مزیتهای غیرقابل انکاری دارد که از آن جمله میتوان به جلوگیری از هدررفت انرژی در خطوط انتقال و توزیع اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر و همزمان با افزایش ناترازی برق بخش صنعت و تولید با محدودیتها و مشکلات عدیدهای مواجه شده است که راهاندازی شهرکهای انرژیهای نو میتواند گرهگشای این واحدها باشد.
علایی یادآورشد: علاوه بر این استفاده از انرژیهای نو از نظر پدافند غیرعامل هم حائز اهمیت است و در زمان بروز هرگونه بحران میتواند به عنوان راهکار مطمئن تامین انرژی مدنظر باشد.
وی تولید برق از منابع پاک را از برنامههای مورد حمایت دولت برشمرد و افزود: تولید برق از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر یکی از منابع مطمئن برای تامین برق واحدهای تولیدی است که این موضوع میتواند ضمن کاهش وابستگی به منابع فسیلی و حفظ محیط زیست، نیروی برق پایداری را در فواصل مختلف سال در اختیار صنعت استان قرار دهد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در همین زمینه طی سالهای اخیر راهاندازی شهرک خورشیدی در راستای ترویج بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر و به منظور حمایت از مشارکت بخش خصوصی در تولید برق پاک در دستور کار قرار گرفته است که امیدواریم با تملک اراضی، به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل همچنین گفت: برای احداث شهرک انرژی خورشیدی، چندین نقطه در استان اردبیل از سوی دستگاههای مربوطه شناسایی و معرفی شده که در صورت دارا بودن شرایط لازم، بهترین مکان ممکن برای احداث آن انتخاب و تملک خواهد شد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل بیان کرد: پس از تملک اراضی مساعد و تامین زیرساختهای لازم، نسبت به واگذاری زمین به سرمایهگذاران واجد شرایط برای احداث نیروگاههای خورشیدی اقدام خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم همکاری و همراهی سایر دستگاههای اجرایی و سرمایهگذاران برای توسعه انرژیهای نو در استان تصریح کرد: شرکت شهرکهای صنعتی آماده هر نوع همکاری با سرمایهگذاران در این زمینه است.
افزایش ۴۱ مگاوات ظرفیت برق جدید برای توسعه شهرکهای صنعتی استان اردبیل
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان اردبیل همچنین از تامین و افزایش ۴۱ مگاوات ظرفیت برق جدید برای توسعه شهرکهای صنعتی با همکاری دستگاههای خدماترسان خبر داد.
وی افزود: یکی از ضرورتهای جذب سرمایهگذاران، تامین زیرساختهای مورد نیاز آنان است که طی یکسال گذشته، ۴۱ مگاوات ظرفیت برق جدید در شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل و ناحیه صنعتی هشجین ایجاد شده است.
علایی اظهار کرد: شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل با مساحت بیش از ۷۰۰ هکتار به عنوان بزرگترین و مهمترین شهرک صنعتی استان محسوب میشود که با توجه به توسعه و نیاز این شهرک صنعتی، پست برق ۶۳ کیلوولت ۴۰ مگاوات از محل اعتبارات ریاست جمهوری احداث شده است تا مشکلی از جهت ورود سرمایهگذاران جدید به وجود نیاید.
وی ادامه داد: این پست با همکاری استانداری اردبیل، شرکت برق منطقهای آذربایجان، سازمان برنامه و بودجه و شرکت شهرکهای صنعتی ایجاد و برای احداث آن اعتباری بالغ بر هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
استان اردبیل دارای ۲۰ شهرک و نواحی صنعتی است.