حسین قدیمی روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به افزایش میزان مصرف گاز در کشور به ۸۵۰ میلیون متر مکعب در روز و مصرف ۷۵ درصد آن به صورت خانگی و تجاری گفت: این میزان مصرف موجب ایجاد مشکل در تامین سوخت نیروگاهها و کاهش تولید برق در واحدهای نیروگاهی و در نتیجه اعمال خاموشیهای اجباری و ناخواسته شده است.
وی با بیان این که ۹۰ درصد واحدهای نیروگاهی ایران نیروگاههای حرارتی هستند و با استفاده از سوخت به تولید برق می پردازند، افزود: ایران ۶۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق دارد که این میزان تقریبا برابر با نیاز مصرفی کشور در تابستان است و در فصل سرد سال، میزان مصرف کشور به ۴۶ هزار مگاوات تنزل مییابد و ما در تامین برق کشور در ظرفیت نیروگاهی مشکل جدی نداریم و مشکل کنونی نیز به علت کمبود تامین سوخت نیروگاهها به وجود آمده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل با اشاره به کمبود سوخت در واحدهای نیروگاهی به خصوص در نیمه شمالی کشور که در انتهای خطوط نفت و گاز کشور قرار دارند، بیان کرد: نیروگاههای شمال کشور و نیروگاه سبلان اردبیل هم اکنون با کمترین ظرفیت کار می کنند.
وی تاکید کرد: در صورت همکاری نکردن شهروندان، ممکن است میزان خاموشی های اعمال شده در روزهای آینده افزایش هم بیاید و بر همین اساس لازم است که شهروندان که ذینفعان اصلی پایداری برق در شبکه هستند، خود همکاری کنند تا با همکاری هم از این مرحله سخت گذر کنیم.
قدیمی اضافه کرد: به علت کمبود در بخش تولید برق نیروگاهی، مدیران حوزه تولید، انتقال و توزیع برای حفظ و پایداری شبکه برق کشور ناچار به مدیریت بار در شبکه شدهاند که همین امر سبب قطعی ناخواسته برق شهروندان در برخی ساعات شبانه روز شده است.
وی اظهار کرد: برای حفظ پایداری و امنیت شبکه برق کشور که هماکنون در بیشتر استانهای شمالی کشور مشاهده میشود، اقداماتی شروع شده که از آن جمله می توان به کاهش ۵۳ مگاواتی برق در بخش خانگی و تجاری، ۹ درصدی در بخش کشاورزی و کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق در بخش اداری استان اردبیل اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل میزان مصرف برق در این استان را حدود ۴۰۰ مگاوات در فصل سرد سال و ۵۳۰ مگاوات در پیک مصرف تابستان اعلام کرد و ادامه داد: برابر سهمیه ابلاغ شده، میزان مصرف برق استان اردبیل را باید روزانه ۱۳۰ مگاوات کاهش داده و به ۲۷۰ مگاوات برسانیم که این کار از طریق اعمال خاموشیهای اجباری عملیاتی می شود.
وی همچنین گفت: علاوه بر این ما موظف هستیم که در بخش بار خانگی ۶۲ مگاوات صرفه جویی کرده و ۵۶ مگاوات نیز در ساعات پیک شبانه صرفهجویی کنیم.
تشریح راهکارهای عملی کاهش مصرف برق
قدیمی خواستار استفاده از نور طبیعی در طول روز و خاموش کردن لامپهای غیرضروری در ساعات روز توسط شهروندان شد و افزود: خاموش کردن لامپهای اضافی و وسائل برقی غیرضروری و پیوستن به پویش ۲ درجه کمتر موجب صرفه جویی روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز در کشور شده و همین میزان گاز صرفه جویی شده به نیروگاهها تحویل شده و تامین سوخت نیروگاهها در نهایت به تولید و پایداری برق منجر خواهد شد.
وی انتخاب لباس مناسب در ماههای سرد سال در داخل منزل و محل کسب و کار و رعایت دمای رفاه ۱۸ تا ۲۱ درجه و کاهش ۵۰ درصدی مصرف سوخت در ادارات و مراکز خدمات عمومی را از جمله راهکارهای کاهش مصرف سوخت و در نتیجه کمک به روند تولید برق در کشور عنوان کرد و ادامه داد: به مشترکان بدمصرف و نامتعارف استان اردبیل تذکر لازم داده شده و در صورت رعایت نکردن تذکر، کنتور آنها هوشمند شده و به قطع سیستمی انشعاب آنها اقدام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل خواستار فعالیت مجتمعهای تجاری تا ساعت ۲۰ شد و اظهار کرد: همه مشترکان خانگی، تجاری و صنعتی باید الگوی مصرف بهینه انرژی را رعایت کنند و خوشبختانه همراهی خوبی از سوی صنایع استان در این زمینه مشاهده می شود.
وی اضافه کرد: اقدامات شرکت توزیع برق استان اردبیل برای پیک بار در فصل زمستان شامل خاموش کردن روشنایی معابر به میزان ۶ مگاوات است که در این زمینه ۲ هزار رشته چراغ ۲۵۰ وات به لامپ های ۱۰۰ مگاوات تبدیل شده است.
قدیمی خواستار تعدیل و خاموش کردن نورپردازی ساختمانها، تابلوهای تبلیغاتی، کاهش مصرف توسط مشترکان پرمصرف و نامتعارف خانگی و تجاری شد و گفت: همه مشترکان پرمصرف و نامتعارف خانگی و تجاری در استان اردبیل شناسایی شدهاند که در صورت رعایت نکردن الگوهای مصرف، برق آنها قطع شده و انشعاب آنها با هزینه خودشان به کنتور هوشمند مجهز خواهد شد.
وی با اشاره به آغاز روند خاموش سازی روشنایی بوستانها و چراغهای بین راهی و تعدیل آنها برای مدیریت مصرف برق در استان اردبیل افزود: شرکت توزیع برق به شدت با استخراج رمز ارز از طریق برق مخالف است و شهروندان می توانند با شماره تلفن ۳۰۰۵۱۲۱ موارد استخراج غیرقانونی رمز ارز را گزارش داده و تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال پاداش نقدی دریافت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل همچنین از جمع آوری چهار هزار رشته لامپ و ریسه از سطح شهر اردبیل خبر داد و خواستار همکاری تنگاتنگ مردم با متولیان امر شد و گفت: برای مدیریت بهینه مصرف برق، باید به سمت هوشمندسازی کنتور و رعایت الگوی مصرف برویم و در کنار آن، تولید برق از طریق انرژی های نو از جمله انرژی خورشیدی را بیشتر جدی بگیریم.
وی همچنین با اشاره به نصب کنتورهای هوشمند برق در بخش خانگی، کشاورزی و اداری به منظور کنترل پذیری، رویت پذیری و کاهش مصرف افزود: علاوه بر این، برای کاهش اتلاف انرژی برق، ۷۰ درصد کابلهای توزیع برق در سطح استان به کابلهای خودنگهدار تبدیل شده است.
استقلال شرکت توزیع برق اردبیل پیگیری می شود
قدیمی با اشاره به درخواست هفت نماینده استان اردبیل برای استقلال شرکت توزیع برق استان از برق منطقه ای آذربایجان گفت: این درخواست برابر اقدامات انجام شده تا یک سال آینده محقق خواهد شد و همین امر سبب مدیریت بهینه مصرف برق در سطح استان خواهد شد.
وی در ادامه خواستار استفاده از ظرفیت آموزش در مدارس برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه و درست برق و انرژی شد و گفت: علاوه بر این، همه واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی استان نیز باید به ژنراتور مجهز شده و سوخت دوم تهیه کنند تا در مواقع قطع برق، بتوانند به مدیریت واحدهای خود بپردازند.
استفاده از انرژی خورشیدی علاج کمبود برق
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل در تشریح اقدامات انجام شده برای تولید برق از انرژی خورشیدی در سطح این استان گفت: مقدمات تولید ۲۵ مگاوات برق خورشیدی در روستای شریف بیگلو اردبیل و نیز ۱۰۰ مگاوات در منطقه ویژه اقتصادی نمین در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار آغاز شده که در صورت محقق شدن این هدف، برق شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل از این طریق تامین خواهد شد.
وی بیان کرد: علاوه بر این ۹ منطقه روستایی در استان برای تولید برق با ظرفیت هر کدام سه مگاوات و در مجموع ۲۷ مگاوات برق خورشیدی به همراه ۳۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی توسط یک واحد صنعتی آغاز شده است.
قدیمی با اشاره به خرید برق نیروگاههای خورشیدی به صورت تضمینی و با قیمت مناسب توسط دولت و اعطای وام یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریالی به سرمایه گذاران این بخش با اقساط ۸۰ ماهه و سود چهار درصدی گفت: مشکل تامین برق کشور از طریق انرژیهای تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی به راحتی قابل حل است.
نظر شما