بهرام رمضانی امروز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس نامه ای که از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه به کارخانه قند بیستون اعلان شده است این کارخانه از ابتدای تابستان امسال از فهرست صنایع آلاینده ( موضوع ماده ۲۷ عوارض سبز قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب مجلس شورای اسلامی ) خارج گردید.
وی اضافه کرد: این واحد تولیدی در سال های گذشته به دلیل آنکه در فهرست صنایع آلاینده قرار داشت سالانه حدود ۲۰ میلیارد تومان را باید به حساب سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل آلایندگی خود پرداخت می کرد.
مدیرعامل کارخانه قند بیستون کرمانشاه ادامه داد: طی یکسال گذشته خروج از فهرست صنایع آلاینده در دستور کار قرار گرفت و بر همین اساس با کمک گرفتن از یک شرکت خصوصی در زمینه تصفیه پساب به هزینه حدود ۱۵ میلیارد تومان اقدامات خوبی را آغاز که خوشبختانه نتیجه داد و باعث شد تا شرکت از فهرست واحدهای آلاینده خارج شود.
رمضانی با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب این کارخانه متعلق به بیش از ۴۰ سال قبل بود گفت: هم اکنون با احداث استخر و حوضچه های تصفیه پساب کارخانه آب مورد مصرف این کارخانه دوباره به چرخه تولید برگشت داده می شود و در نهایت پس از تصفیه نهایی آبی که به داخل رودخانه جاری می شود عاری از هرگونه آلودگی است.
وی تاکید کرد: با این اقدام علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست میزان مصرف آب کارخانه نیز روزانه از چهار هزار متر مکعب به یکهزار و ۷۰۰ تا یکهزار و ۸۰۰ متر مکعب کاهش یافته است.
رمضانی یادآور شد: در ادامه تکمیل این زنجیره ضمن احداث یک گلخانه هیدروپونیک، ۵۴۰ اصله انواع درختچه نیز در محوطه آن کاشته خواهد شد و علاوه بر این احداث استخرهای پرورش ماهی با استفاده از آب تصفیه شده و نیز استفاده از لجن های باقی مانده در استخرهای به عنوان کود نیز در برنامه قرار دارد.
به گزارش ایرنا، کارخانه قند بیستون در یک کیلومتری محوطه اثر جهانی بیستون سال ۱۳۴۰ توسط متخصصان آلمانی ساخته شد، این کارخانه با حدود ۵۰۰ نفر نیرو روزانه قادر به تحویل حدود سه هزار تن چغندر قند و تبدیل آن به شکر است.
در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب هم اکنون فعال است.