بجنورد- ایرنا- استعفای روسای هیات های ورزشی، نداشتن شرایط لازم برای نامزدی در مجمع انتخاباتی هیات ها و بی رغبتی برخی از فعالان ورزشی برای حضور در این عرصه از دلایل اداره ۹ هیات ورزشی خراسان شمالی با سرپرست است.

به گزارش ایرنا، تعیین تکلیف وضعیت هیات های ورزشی از مهم‌ترین مسائل ورزشی خراسان شمالی است و شمار هیات های بلاتکلیفی که به شکل سرپرست اداره می شوند، کم نیست.

برخی هیات ها ماه‌های طولانی در بلاتکلیفی به سر می‌برند و مشخص نیست چه سرنوشتی در انتظار آن‌ها است.

در این شرایط این سوال بوجود می‌آید که ورزش و جوانان خراسان شمالی چرا اجازه داده تا کار به اینجا برسد و تعداد هیات های بدون رییس به ۹ مورد برسد که بسیاری از آنها جزو رشته های مدال آور و افتخار آفرین هستند.

داوود خدابنده، معاون توسعه ورزشی اداره کل ورزش و جوانان خراسان شمالی در مصاحبه ای با ایرنا به وضعیت هیات های ورزشی و دلایل اداره برخی از آنها با سرپرستی می پردازند.

ایرنا: چند هیات ورزشی فعال در خراسان‌شمالی وجود دارد؟

خدابنده: ۲۴ هزار ورزشکار بیمه شده در خراسان شمالی زیرنظر ۵۱ هیات ورزشی فعالیت می کنند.

با احتساب ۱۰ شهرستان اکنون ۳۰۰ هیات شهرستانی نیز در استان فعال است و ۲۲۲ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمال شرق کشور وجود دارد.

ایرنا: آیا مجمع انتخاباتی در سالجاری برگزار شده است؟

خدابنده: تعیین تکلیف هیات های ورزشی از دغدغه های بخش ورزش استان است و از ابتدای سالجاری تاکنون هشت مجمع انتخاباتی هیات های ورزشی برگزار شد.

کبدی، بدنسازی و پرورش اندام، ورزش بیماران خاص و پیوند اعضا، ترای اتلون، ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی، کاراته، تکواندو و ورزش روستایی و بازی های بومی محلی هیات هایی هستند از ابتدای سال برای آنها مجمع انتخاباتی برگزار شده است.

هیات های ورزشی کشتی، بسکتبال، هاکی، اسکی، دوچرخه سواری، قایقرانی، تیراندازی باکمان، دو و میدانی و شمشیربازی اکنون با سرپرست اداره می شوند.

ایرنا: چرا تعداد هیات‌های ورزشی با سرپرست به ۹ مورد رسید؟

خدابنده: استعفای نا به هنگام روسای هیات های ورزشی، نداشتن شرایط لازم برای نامزدی در مجمع انتخاباتی هیات ها و بی رغبتی برخی از فعالان ورزشی برای حضور در این بخش از دلایل اداره هیات ها با سرپرستی است.

تغییر برخی شرایط در آیین نامه جدید برای نامزدی ریاست هیات ورزشی در تداوم اداره هیات ورزشی به صورت سرپرست بی تاثیر نبود.

همچنین عملکرد ضعیف برخی روسای هیات های ورزشی و اتمام دوره فعالیت چهارساله از دلایل تعیین سرپرست برای این هیات‌ها است.

ایرنا: برای نامزدی ریاست هیات‌های ورزشی چه شرایطی لازم است؟

خدابنده: جدای از ﺷﺮاﯾﻂ ﻋﻤﻮﻣﯽ اﺣﺮاز سمت رییس ﻫﯿﺎت اﺳﺘﺎن همچون اﻟﺘﺰام ﺑﻪ ﻗﺎﻧﻮن اﺳﺎﺳﯽ ﺟﻤﻬﻮری اﺳﻼﻣﯽ اﯾﺮان، دارا ﺑﻮدن ﺣﺪاﻗﻞ ﻣﺪرک ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﯽ، دارا ﺑﻮدن ﺳﻦ ﺣﺪاﻗﻞ ۳۰ ﺳﺎل و ﺣﺪاﮐﺜﺮ ۷۰ ﺳﺎل باید فر دارای سابقه چهار سال مدیریت باشد.

بازنشسته های دارای سابقه مدیریت نیز می توانند نامزد ریاست هیات ورزشی شوند اما بیشتر افراد شرکت کننده سابقه مدیریتی ندارند و بعد از استعلامات از رقابت در مجمع انتخاباتی باز می مانند.

استان یک میلیون نفری خراسان شمالی دارای ۵۱ هیات ورزشی است و ۲۲۲ فضای ورزشی برای ورزشکاران در این استان شمال شرق کشور وجود دارد.