امیر کرمزاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ایران با داشتن بیش از سه هزار گونه غذایی سنتی هنوز بدرستی نتوانسته است از تنوع غذایی خود بعنوان جاذبهای برای جلب گردشگران بهره بگیرد.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین سیاستها در صنعت گردشگری ایجاد تنوع در محصولات غذایی است اما در ایران نتوانستهایم تنوع ذائقه برای گردشگران ایجاد کنیم از اینرو در شهرهای سراسر کشور، تنها چند نمونه از غذاهای سنتی برای گردشگران تکرار میشود.
این مقام میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان گفت: در اصفهان بین ۴۰۰ تا۵۰۰ گونه غذای سنتی شناسایی اولیه شده است که همگی واجد ارزش و بسیاری از آنها قابلیت احیاء و استفاده در دستور غذاهای هتلها و سُفرخانههای سنتی را دارد.
کرمزاده افزود: استفاده درست و خلاقانه از گونههای متنوع غذاهای سنتی اصفهان که یکی از شهرهای فلات مرکزی ایران است، میتواند برای گردشگران ایجاد جذابیت کند.
وی اضافه کرد: در همین راستا پیرو اعلام آمادگی یکی از هتلهای زنجیرهای ایران، در پی برگزاری جشنواره غذاهای سنتی فلات مرکزی ایران در اصفهان هستیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: سیاستگذاریهای این جشنواره در حال انجام و مقرر است با درگیر کردن ۲۹ شهرستان استان اصفهان، این رویداد سال آینده برگزار شود.
کرمزاده افزود: سیاست ما برای برگزاری چنین جشنوارهای این است که به این واسطه استفاده از انواع غذاهای سنتی اصفهان در صورت غذا(منو) رستورانهتلها و سفرهخانهها تبیین و نهادینه شود.
وی گفت: غذا یکی از وجوه آداب و رسوم و به شکلی بیانگر خُرده فرهنگهای مردم یک منطقه و جزو مقاصد گردشگری است از این رو قابلیت فوقالعادهای برای سرمایه گذاری فعالان گردشگری در جهت جذب گردشگران دارد.
به گزارش ایرنا،شهر تاریخی اصفهان علاوه بر ابنیه تاریخی و آثار تاریخی و دستاوردها و میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و علاوه بر داشتن صنایع دستی معروف که این شهر را بعنوان «شهر خلاق یونسکو» شناسانده، از تنوع در خوراک، هنر آشپزی و شیرینیپزی و نحوه سرو و مصرف منحصربه فردی برخوردار است.
بریان(بریون)، کالهجوش، اشکنه، حلیم بادمجان، قیمه ریزه نخودچی، گوشت و لوبیا(یخنیلوبیا)، گوشت و عدس، نخودآب، خوراک سرگنجشکی(کلهگنجشکی)، ماش و قُمری، کوفته شوید باقالی، یخمهترُش، تاسکباب اصفهانی، کباب مشتی یا کباب زردک اصفهان، شله بریون، زیره اصفهانی، به پلو اصفهانی، خورش مرغ و آلوچه، خورش ماست، کاچی هفت دخترون (بیبی حور)، گز، پولکی، دوغ و گوشفیل از معروفترین غذاهای سنتی اصفهان است.