تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۷

تهران- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست گفت: «اعیان‌علی عنایت نوری»، محیط‌بان منطقه حفاظت شده آلمابلاغ استان همدان حین خدمت و در پاسگاه محیط‌بانی دارفانی را وداع گفت.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، سرهنگ جمشید محبت‌خانی روز دوشنبه این واقعه تلخ و ناگوار را به خانواده بزرگ محیط زیست کشور و جامعه محیط‌بانی تسلیت گفت و افزود: محیط بان فوت شده اعیان‌علی عنایت نوری ۶۰ ساله و از محیط بانان قراردادی سازمان بود و علت این واقعه توسط پزشکی قانونی در دست بررسی است.

وی اظهار داشت: این اتفاق صبح روز گذشته در پاسگاه محیط بانی قره‌کند منطقه حفاظت شده آلمابلاغ استان همدان رخ داده و هیچ گزارشی از درگیری و یا موارد مشکوک دیگر در مورد این اتفاق گزارش نشده است.

معاون رئیس‌جمهور درگذشت محیط‌بان همدانی را تسلیت گفت

معاون رئیس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست در پیامی درگذشت اعیان‌علی عنایت نوری، محیط‌بان منطقه حفاظت شده آلمابلاغ استان همدان را تسلیت گفت.

در متن پیام تسلیت شینا انصاری آمده است: ضایعه درگذشت محیط‌بان زحمتکش منطقه حفاظت شده آلمابلاغ استان همدان در حین خدمت، بسیار تاسفبار، ناراحت‌کننده و نشان‌دهنده عمق تعهد محیط‌بانان زحمتکش میهن اسلامی در پاسداری از محیط‌زیست و تنوع‌زیستی کشور است، سربازان طبیعت کشور تعهد عمیقی در حفاظت از محیط زیست ایران دارند و ما نیز مطالبات آن‌ها را به جد پیگیری می‌کنیم و برای بهبود وضعیت شغلی و معیشتی آنها از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.

اینجانب ضمن تسلیت درگذشت محیط‌بان منطقه حفاظت شده آلمابلاغ به جامعه محیط‌بانی کشور، خانواده بزرگ محیط‌زیست و خانواده این محیط‌بان شریف، آرزوی علو درجات برای ایشان و صبر و آرامش برای خانواده محترم وی دارم.

منطقه آلمابلاغ

منطقه آلمابلاغ در سال ۱۳۸۵ به عنوان منطقه شکار ممنوع و سپس طی مصوبه شماره ۳۴۹ شورای عالی محیط زیست (کمیسیون زیر بنائی دولت) مورخ ۱۳۸۹/۹/۲۹ با مساحت ۷۷۳۸ هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است و از زیستگاه‌های با اهمیت قوچ و میش ارمنی در کشور است..

با توجه به شیب، جهت و همچنین برخورداری از نزولات جوی، منطقه حفاظت شده آلمابلاغ از پوشش گیاهی بسیار مناسب با تنوع گونه ای بالا، فرم های رویشی علفی، بوته ای و درختچه ای و با کاربردهای دارویی، صنعتی و اشاره کرد.

از آن جمله می توان گونه های شبدر درختی، گل لاله، شقایق، پونه، توتیا، شنگ، نخود درختی، پیاز کوهی، گل گندم، در منه، زنبق، موسیر، لاله کوهی، لاله سرنگون، کنگر، ریواس، آزربه، شیرین بیان، گون، گل ختمی، گزنه، گل گاوزبان و بومادران، بادام کوهی، آلبالوی وحشی، زرشک، تمشک، گز، انجیر، خشخاش، علف گوسفندی، علف هفت بند، کاسنی، تلخه و خارشتر را نام برد.

منطقه حفاظت شده آلمابلاغ به دلیل دارا بودن پوشش گیاهی مناسب و منابع آب، از تنوع جانوری مناسبی نیز برخوردار است، به طوری که زیستگاه مناسبی برای رده‌های مختلف جانوری از جمله پستانداران، پرندگان و خزندگان فراهم کرده است.

قوچ و میش شاخص ترین گونه جانوری منطقه به شمار می رود و به دلیل وسعت منطقه و همچنین همجواری با منطقه حفاظت شده خانگرمز و کرکسین، سازگاری این گونه با منطقه را افزایش داده است.

عقاب طلایی، عقاب دشتی، شاهین، دلیجه، قرقی، سارگپه، کبک، تیهو، قمری، فاخته انواع چکاوک، انواع سار، توکا، انواع سهره، انواع زرده پر و سینه سرخ و پرندگانی نظیر سبزقبا، جغد کوچک، هدهد، دارکوب، سنگ چشم، شاه بوف، کمرکولی، چلچله کوهی، دم جنبانک، زاغ نوک سرخ و زنبورخوار از جمله پرندگان موجود در منطقه هستند.

قورباغه درختی، قورباغه معمولی مردابی، وزغ پابیلچه ای و وزغ سبز ، خزندگانی از راسته سوسمارها و مارها ، همچنین آگامای قفقازی، آگامای وزغی، لاسرتای ایرانی، کورمار تاتاری، کفچه مار، مار پلنگی، یله مار، افعی البرز، اسلینک قرمزنشان در این منطقه زیست می کنند، همچنین محل زیست گونه هایی مانند گرگ، خفاش، خرگوش، شغال، روباه، تشی، کفتار، گراز، راسو، سنجاب زمینی، ول، دوپای کوچک، جرد ایرانی، خارپشت ایرانی، خدنگ و هامستر است.