حمید خزائی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: یک میلیون و ۴۵۹ هزار اصله از نهال های تولید شده تاکنون کشت شده است و علت پایین بودن این عدد نسبت به میزان نهال های تولیدی، ۲ تا سه ساله بودن برخی نهال ها است و پس از گذشت این مدت زمان امکان کاشت این نهال ها وجود دارد.
وی با بیان اینکه نهال های تولیدی شامل سه دسته می شود توضیح داد: نخست گونه های مناسب برای عرصه های جنگلی و طبیعی از جمله بلوط، ارژن، بادامک، بنه(پسته وحشی) و داغداغان می شود.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: گروه دوم گونه های مناسب برای توسعه فضای سبز شامل زبان گنجشک، بادامک، کاج، سرو، اقاقی، ارغوان و سنجد و دسته سوم گونه های مناسب برای زراعت چوب از جمله صنوبر است.
خزائی تاکید کرد: گونه های کم آب بر برای عرصه های طبیعی و گونه هایی که کمی بیشتر نیاز به آب برای رشد دارند در فضای سبز و پارک ها کاشته می شوند که البته گونه های پیش بینی شده برای زراعت چوب نیاز آبی بیشتری دارند.
وی گفت: با توجه به اینکه گونه هایی که با هدف تولید چوب کشت می شوند نیاز آبی بیشتری دارند اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با انعقاد تفاهم نامه ای با شرکت آب و فاضلاب، از پساب تصفیه خانه برای آبیاری این قبیل نهال ها استفاده شد.
رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: کشت گونه هایی برای زراعت چوب در شهرستان های همدان، نهاوند، ملایر و تویسرکان با پساب تصفیه خانه در حال انجام است.
خزائی افزود: میزان تولید نهال از سال زارعی گذشته (۱۴۰۲) تا ابتدای پاییز امسال به ۲ میلیون و ۷۰۵ هزار اصله رسید که در نهالستان های دولتی شامل نهالستان قدس، بهار و محوطه ادارات همچنین نهالستان های بخش خصوصی افراد حقیقی و حقوقی تولید شده است.
وی اضافه کرد: از اول پاییز امسال کشت نهال هایی با شخم زمین، پیش بینی خاک و کود، برای سال زارعی جدید آغاز شده است همچنین در راستای کاشت یک میلیارد درخت، متقاضیان زراعت چوب شناسایی و نهال در اختیار آنها قرار می گیرد.
وی گفت: نهال توسط شهرداری ها، دهیاری ها، محوطه و عرصه مدارس و اماکن نظامی نیز کشت شده و در صورت درخواست متقاضی با شناسایی عرصه، نهال ریشه دار کیسه ای در فصل مناسب در اختیار آنها قرار می گیرد.