اسماعیل انصاری روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از محل ماده ۵۲(صندوق توسعه ملی) با هدف پرواربندی دام زنده ۱۸ میلیارد ریال تسهیلات به ۱۲ نفر از عشایر گنبدکاووس برای پرورش ۱۵۰ راس دام تخصیص یافت و پرداختها از این محل با توجه به تقاضا همچنان ادامه دارد.
وی افزود: همچنین ۳۸۸ میلیارد ریال از محل جزء سه بند ب تبصره ۲ وام اشتغالزایی، به عشایر گلستان اختصاص یافت که هم اینک ۲۵۰ نفر به بانک برای دریافت این تسهیلات معرفی شدند.
مدیرکل امور عشایر گلستان رویکرد تسهیلات تبصره ۲ در جامعه عشایری را صیانت از اشتغال دانست و گفت: این تسهیلات در بخشهای پرورش گوسفند داشتی، صنایع دستی و صندوقهای خرد زنان پرداخت میشود.
انصاری افزود: در طرح تولید قراردادی که از سال گذشته آغاز و تا خرداد امسال به پایان رسید با پرداخت ۶۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به صورت علوفه مدت دار، ۳۵ هزار راس دام توسط جامعه عشایری تولید شد که کمک خوبی به کنترل قیمت دام زنده کرد.
وی ادامه داد: هدفگذاری در این طرح تولید ۲۷ هزار راس دام بود که با استقبال خوب عشایر ۳۵ هزار راس دام تولید و برای جلوگیری از افزایش بیرویه قیمت به بازار عرضه شد و هم اینک بره نر در بازار کیلویی ۲ میلیون ۸۰۰ تا ۲ میلیون ۹۰۰ هزار ریال معامله میشود.
به گزارش ایرنا، گلستان یکی از استانهای عشایری کشور است که چهار هزار و ۲۰۰ خانوار عشایری بومی ترکمن و کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی میکنند.
جامعه عشایری گلستان را ۲ گروه عشایر کوچنده کُرد خراسانهای شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل میدهند که در مجموع افزون بر ۷۶۳ هزار رأس دام شامل گوسفند، بز، گاو و شتر برای پرورش در اختیار دارند.
عشایر ساکن در چراگاههای مراوهتپه، گنبدکاووس و کلاله سهم زیادی در امنیت اقتصادی و توسعه گلستان بر دوش دارند به عبارتی سالانه هشت هزار و ۵۲۰ تن گوشت قرمز، ۱۳ هزار و ۵۶۲ تن شیر، ۹۹۸ تن پشم، ۳۸۰ تن کشک، ۲۹ هزار و ۶۵۰ تن انواع فراورده کشاورزی و ۲۴ هزار و ۴۲۰ متر مربع گونه صنایع دستی مانند گلیم، جاجیم، پلاس، قالی و سفره تولید میکنند.
۶۵ درصد عشایر گلستان با جمعیت ۲ هزار و ۷۳۰ خانوار در مراوهتپه، ۳۰ درصد معادل هزار و ۲۶۰ خانوار در گنبدکاووس و پنج درصد عشایر با ۲۱۰ خانوار در کلاله مستقر هستند.