یزد- ایرنا - نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر، روز چهارشنبه با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی در سالن همایش آهن شهر بافق یزد گشایش یافت.

به گزارش ایرنا ، دبیر اجرایی این کنگره با بیان اینکه کنگره مورد اشاره به مدت ۲ روز برگزار می شود، گفت: ارائه و جمع‌بندی دستاوردهای تحقیقاتی، آموزشی، ترویجی، علمی و عملی جدید و تعیین مسیر برای آینده ، ارتقاء افکار عمومی جهت توجه بیش‌ازپیش به شتر و ویژگی‌های منحصربه‌فرد و محصولات آن، شناساندن بیشتر اهمیت شتر به محققین و سرمایه‌گذاران و نیز جلب‌ توجه مسوولان مربوطه برای برنامه‌ریزی جدی‌تر در راستای توسعه شتر و تبادل‌نظر برای تدوین استانداردهای لازم محصولات شتر از اهداف برگزاری کنگره یاد شده است.

"سید علیرضا اسمعیل زاده‌حسینی" افزود: شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی، مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی و اکوتوریسم شتر، شترداری سنتی، مشارکت مردمی، دانش بومی، مرتع، محیط زیست و منابع طبیعی، شترداری نوین ،تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد و بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر از جمله محورهای این کنگره است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی کشاورزی یزد اظهار کرد: مجموعا ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره در استان واصل که از این تعداد ۷۰ مقاله توسط هیات داوران پذیرفته شد.

اسمعیل زاده‌حسینی ادامه داد: از مجموع مقالات یاد شده ۲۰ مورد به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در کنفرانس ارائه می شود.

در این کنگره ۲۵۰ نفر از معاونت های امور دام جهاد کشاورزی استان‌های مختلف ، محققان و سرمایه گذاران از سراسر کشور حضور دارند ضمن اینکه از کشورهای هند و امارات مهمان این برنامه هستند.

همچنین در این کنگره پیام وزیر جهادکشاورزی به مناسبت برگزاری اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی شتر قرائت شد که در بخشی از آن آمده : سال ۲۰۲۴ بر اساس تقویم کمیسیون اجتماعی و اقتصادی ملل متحد سال جهانی شتر نام گذاری شده است، این فرصت ارزشمند، توجه جهانی را به این حیوان شگفت انگیز و نقش آن در چرخه امنیت غذایی انسان جلب کرده است ،در شرایط فعلی که تغییرات اقلیمی و کمبود منابع آب، چالش های جدی برای بسیاری از کشورها ایجاد کرده است، شتر با توانایی منحصر به فرد خود می تواند به عنوان یک مولفه برای مقابله با چالش های اقلیمی مطرح شود.

"بهره گیری از ظرفیت‌های این حیوان در حوزه های مختلف گردشگری کویر، تولید محصولات لبنی، منسوجات و همچنین زمینه های اجتماعی می تواند به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه مناطق روستایی و افزایش درآمد بهره برداران کمک به سزایی کند. در اینجا پیشنهاد می‌کنم که دست اندرکاران محترم و مسئولین گرامی به منظور ثبت نظام میراثی پرورش شتر در قالب میراث مهم کشاورزی جهانی (جیهاس) را پیگیری نموده آثار اقتصادی و اجتماعی آن را بهره برداری نمایند. "

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شرق شهر یزد قرار دارد.