خبر فوری: رفع فیلترینگ

جمعیت شتر ایران رو به کاهش است؛ دو کوهانه‌ها در معرض انقراض+ فیلم

یزد- ایرنا- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه جمعیت شتر در کشور رو به کاهش است گفت: شتر دوکوهانه در معرض انقراض است و نیاز به احیا دارد.

به گزارش ایرنا، "غلامرضا گل محمدی" روز چهارشنبه در نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر در بافق یزد با اشاره به جنبه های مهم استفاده از شتر افزود: برخلاف دنیا که شترداری رو به افزایش است متاسفانه در کشور ما جمعیت آن رو به کاهش است.

وی با اشاره به ذخایر ژنتیکی شتر در کشور اظهار کرد: در ایران ۲ نوع شتر شامل تک کوهانه و دو کوهانه وجود دارد که شتر دوکوهانه در شمال غرب کشور پرورش داده می شود و علاوه بر مصرف شیر، گوشت و پشم آن برای باربری و سایر موارد استفاده می شود ، این گونه شتر وضعیت خوبی ندارد و در معرض انقراض است.

وی تعداد شتر دو کوهانه در کشور را ۳۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: برای احیای این گونه باید کمک کرد تا منقرض نشود.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به پرورش شتر تک کوهانه در استانهای مختلف کشور گفت: بیشتر این نوع شتر در استانهای سیستان بلوچستان، خراسان جنوبی و یزد است.

گل محمدی جمعیت شتر تک کوهانه در کشور را ۲۱۰ هزار نفر بیان کرد و افزود: باید برای احیای شتر گام‌های محکمی برداشت زیرا این حیوان به عنوان گونه جانوری که نماد عزمت ، مقاومت و تحول سختی ها شناخته می شود؛ از شتر حیوان مقاومتی‌تر نداریم ضمن آنکه به لحاظ ابعاد زیست محیطی در مراتع ، بیابانها و تغییر اقلیمی که رخ داده بسیار حائز اهمیت است.

وی با تاکید بر اهمیت فناوری در حوزه شتر افزود: باید در زمینه سیستم هوشمند جهت نظارت بر تغذیه ، پیاده سازی سیستم های شناسایی بیماریهای شتر ، تهیه واکسن احتمالی ، تولید نرم افزار پیشرفته برای پرورش و ایجاد سکوهای آنلاین برای فروش محصولات گام برداشت و وزارت جهاد کشاورزی در اجرای این فرایندها این آمادگی را دارد که از محققان و پژوهشگران این بخش حمایت کند.

گل محمدی با بیان اینکه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج، بزرگترین سازمان پژوهشی خاورمیانه است، گفت: این سازمان ظرفیت بالای علمی و زیرساختی دارد و تمام توان خود برای حل مشکلات بخش کشاورزی بکار می گیرد.

وی اضافه کرد: شتر و شترداری برای وزارت جهاد کشاورزی از اهمیت فوق العاده برخوردار است و امیدواریم نتایج و خروجی این کنگره منجر به بهبود وضعیت شترداری و رفع مشکل شترداران شود.

توسعه پرورش شتر به عنوان دام آینده استان یزد

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد در این کنگره گفت: به دلیل تغییر اقلیم و وابستگی به نهادهای دامی، پرورش شتر می‌تواند به عنوان سنبل اقتصاد مقاومتی در این زمینه به استان کمک به سزایی کند.

"محمد علی حاتمی زاده" افزود: از دیرباز تاکنون صنعت پرورش شتر در مناطق کویری رونق داشته و در حال حاضر نیز با توجه به اقلیم، از این حیوان ارزشمند به عنوان دام آینده کشور یاد می شود.

جمعیت شتر ایران رو به کاهش است؛ دو کوهانه‌ها در معرض انقراض+ فیلم

وی ضمن اشاره به ویژگی های زیست محیطی شتر، اظهار کرد: با وضعیت مراتع ضعیفی که در استان وجود دارد، پرورش این دام میتواند در توسعه پایدار اقتصادی و زیستی نقش اساسی داشته باشد.

به گفته این مسئول، طی تفاهم نامه ای که بین جهادکشاورزی استان یزد و معادن منعقد شد و طبق مسئولیت اجتماعی، معادن باید در خصوص کاشت و توسعه مراتع شور ورز تلاش کرده و محیط را به گونه ای اماده سازند که امکان پرورش شتر در آن فراهم شود.

حاتمی زاده در ادامه خاطرنشان کرد: استان یزد دارای چهار میلیون هکتار مرتع است که یک میلیون هکتار آن بلامعارض بوده در اختیار صنعت شترداری قرار دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی گفت:ظرفیت شتر در استان یزد حدود ۱۵ هزار نفر بوده و بیش از ۲۰۰ شتردار مجرب با دانش بومی خود در حال پرورش این دام در شهرستان های مختلف هستند.

نخستین کنگره بین‌المللی و چهارمین کنگره ملی شتر، امروز /چهارشنبه/ با حضور ۲۵۰ نفر از معاونت های امور دام جهاد کشاورزی استان‌های مختلف ، محققان و سرمایه گذاران از سراسر کشور و مهمانانی از کشورهای هند و امارات در سالن همایش آهن شهر بافق یزد آغاز و به مدت ۲ روز ادامه دارد.

ارائه و جمع‌بندی دستاوردهای تحقیقاتی، آموزشی، ترویجی، علمی و عملی جدید و تعیین مسیر برای آینده ، ارتقاء افکار عمومی جهت توجه بیش‌ازپیش به شتر و ویژگی‌های منحصربه‌فرد و محصولات آن، شناساندن بیشتر اهمیت شتر به محققین و سرمایه‌گذاران و نیز جلب‌ توجه مسوولان مربوطه برای برنامه‌ریزی جدی‌تر در راستای توسعه شتر و تبادل‌نظر برای تدوین استانداردهای لازم محصولات شتر از اهداف برگزاری کنگره یاد شده است.

شتر در دین، ادبیات و دیرینه شناسی، مطالعات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، امنیتی، ورزشی و اکوتوریسم شتر، شترداری سنتی، مشارکت مردمی، دانش بومی، مرتع، محیط زیست و منابع طبیعی، شترداری نوین ،تغذیه، تولید مثل و اصلاح نژاد و بهداشت، پیشگیری و بیماری های شتر از جمله محورهای این کنگره است.

مجموعا ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره در استان واصل که از این تعداد ۷۰ مقاله توسط هیات داوران پذیرفته شد که از مجموع مقالات یاد شده ۲۰ مورد به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در کنفرانس ارائه می شود.

بافق در ۱۱۰ کیلومتری شهر یزد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha