همدان- ایرنا- رییس کل سازمان نظام پرستاری کشور گفت: اجرای ۷۰ درصد قانون جوانی جمعیت در مجموعه های خارج از وزارت بهداشت و درمان قابل پیگیری است که باید این مهم مورد توجه متولیان قرار بگیرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد نجاتیان روز چهارشنبه در نخستین کنگره بین المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا" با محوریت "صیانت از خانواده و جوانی جمعیت" به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: وزارت بهداشت باید در جهت کمک به درمان ناباروری، فرزند آوری سالم، رشد و بزرگ شدن فرزندان سالم و کاهش مرگ و میر نوزادان و اطفال کمک کند که این موارد به افزایش جمعیت کمک می کند.

وی تاکید کرد: اما برای تشویق جوانان به ازدواج و فرزند آوری، آرامش فکری لازم است چراکه بخشی از فرزندآوری در حوزه سلامت محقق می شود اما بخش زیادی از آن به بهبود وضعیت زندگی مردم برمی گردد.

رییس کل سازمان نظام پرستاری کشور با بیان اینکه ایران با سرعت زیادی به سمت سالمندی جمعیت پیش می رود گفت: برای جوانی جمعیت، مقابله با آثار سالمندی که در سال های آینده نظام سلامت و نظام های اقتصادی و اجتماعی کشور را درگیر می کند، ضروری است.

نجاتیان با بیان اینکه در این کنگره صاحب نظران حوزه مامایی از ایران و خارج از کشور حضور دارند افزود: نظام سلامت باید در بُعد تشویق مردم به فرزند آوری برای افزایش جمعیت تلاش کند هر چند تولد نوزاد سالم اولویت نظام سلامت است.

وی ادامه داد: به طور حتم نقش پرستاران و ماماها در بهداشت و سلامت مادر و نوزاد و بهبود آمار جمعیت بسیار موثر است.

رییس کل سازمان نظام پرستاری کشور گفت: نظام سلامت در حوزه مقابله با آثار سالمندی که نیازمند به توجه و نیازهای ویژه برای سلامتی هستند تلاش کنند.

نجاتیان تاکید کرد: باید تا چند سال آینده مراقبت ها و درمان های نظام سلامت از سالمندان از بیمارستان به سمت منزل و خانواده پیش برود بنابراین باید خانواده ها را آماده مراقبت از سالمندان کرد.

وی گفت: خاصیت سالمندی این است که نیاز به مراقبت طولانی مدت دارند این خدمات از این پس باید در خانه و توسط اعضای خانواده انجام شود.

رییس کل سازمان نظام پرستاری کشور ادامه داد: در کنار اینها باید برای مقابله با آثار سوء سالمندی در عرصه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی کشور تحولاتی رخ دهد.

نجاتیان بیان کرد: مجموعه حوزه های مختلف کشور برای عبور از این بحران باید کمک کنند و در این راستا هر بخش باید تکلیف خود را به خوبی انجام بدهد.

وی درباره پدیده مهاجرت پرستاران نیز گفت: این موضوع امری جهانی است که همزمان بعد از شیوع کرونا، کشورها برای تقویت نظام سلامت به سمت جذب نیروهای پرستار رفتند.

رییس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: برای جذب پرستاران و تقویت نظام سلامت، مسابقه ای بین کشورها شکل گرفت که ایران در این باره خیلی موفق عمل نکرد.

نجانیان افزود: برای مقابله با پدیده سالمندی در آینده، به طور حتم باید به فکر جذب و نگهداشت نیروی انسانی بود و امروز کمبود پرستار یکی از دغدغه های اصلی جامعه است.

وی اضافه کرد: بخشی از اعتراضات پرستاران به علت کمبود نیرو است چرا که آنها را با پدیده نظام کار اجباری مواجه کرده است.

نجاتیان تاکید کرد: آماده کردن نظام سلامت برای آینده نیازمند جذب شمار زیادی از نیروی پرستار و کمک به ماندگاری نیروهای موجود در کشور برای ارائه خدمات است.

به گزارش خبرنگار ایرنا نخستین کنگره بین المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا" با محوریت "صیانت از خانواده و جوانی جمعیت" به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی همدان از ۲۳ آبان به مدت ۲ روز در حال برگزاری است.