لایحه حمایت معنوی و مادی از پرستاران تهیه می‌شود

تهران- ایرنا- معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تدوین لایحه حمایت معنوی و مادی از گروه پرستاری خبر داد و گفت: این لایحه شامل مواردی چون مالیات، جذب و استخدام، ایثارگری، مسکن و خدمات رفاهی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس عبادی روز چهارشنبه در آیین روز پرستار که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و جمعی از پرستاران در سالن اجلاس سران برگزار شد، بر ضرورت دسترسی مردم به خدمات با کیفیت و ارزان در حوزه سلامت تاکید کرد.

وی اظهار داشت: تخصصی‌ سازی بیش از حد در چند دهه گذشته، باعث کمرنگ شدن نقش نیروهای حد واسط در نظام سلامت، افزایش هزینه‌های خدمات، وابستگی بیش از حد به تکنولوژی، کاهش انگیزه و در نهایت منجر به افزایش خروج از خدمت همکاران شده‌است.

عبادی با بیان اینکه در سال گذشته، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از گروه‌ کادر درمان به ویژه پزشک و پرستار از خدمت خارج شده‌اند، گفت: کمبود نیروی پرستار سبب محرومیت مردم از دریافت خدمات با کیفیت حوزه سلامت خواهد شد.

معاون وزیر بهداشت به تدوین لایحه حمایت معنوی و مادی از گروه پرستاری در وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: این لایحه شامل مواردی چون مالیات، جذب و استخدام، ایثارگری، مسکن و خدمات رفاهی پرستاران است.

عبادی همچنین به کمبود پرستار و نیاز مردم به خدمات پرستاری در منزل اشاره کرد و خواستار ارایه پوشش بیمه‌ای برای این خدمات شد.

وی توضیح داد: با توجه به موج سالمندی و افزایش بیماری‌های مزمن، اگر توسعه خدمات پرستاری در منزل و پوشش بیمه‌ای آن انجام نشود، این خدمات به یک خدمت دست نیافتی و گران تبدیل خواهد شد و بسیاری از مردم از آن محروم خواهند ماند.

لایحه حمایت معنوی و مادی از پرستاران در دست تدوین است

بدون حل مسائل پرستاران اهداف نظام سلامت محقق نمی شود

احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری نیز در این مراسم با بیان اینکه مسائل پرستاران از ۲۰ سال پیش باقیمانده و حل نشده است، اظهار داشت: به دلیل کمبود نیرو، یک پرستار مجبور است جای سه نفر کار کند و اضافه کار اجباری داشته باشد و از آنجا که پرداخت کارانه باید از محل درآمد اختصاصی  بیمارستان باشد، پرداخت کارانه بین هفت تا ۱۲ ماه معوقه دارد.

وی با انتقاد از بکارگیری نیروی پرستار به صورت قراردادی و شرکتی، افزود: همه می‌دانیم شرایط اقتصادی کشور مناسب نیست و سهم سلامت از بودجه عمومی  دولت بسیار کم است اما باید گفت که مردم به دلیل کمبود خدمات پرستاری در حال آسیب دیدن هستند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه بدون حل ریشه‌ای و عمقی مسائل پرستاری پیشبرد اهداف نظام سلامت و اجرای درست برنامه‌ها و سیاست‌ها مانند سیاست‌های کلی سلامت و برنامه هفتم امکان پذیر نیست، به اقدامات صورت گرفته از سوی دولت چهاردهم برای رسیدگی به مشکلات پرستاران اشاره کرد و گفت: در این مدت برای حل مشکلات جامعه پرستاری همه پای کار آمدند و تاکید کردند که خواسته‌های پرستاران بر حق است.

نجاتیان خاطر نشان کرد: سازمان نظام پرستاری به عنوان نماینده قانونی پرستاران در حدود سه ماه گذشته بیش از ۵۰ مکاتبه با نهادهای مختلف و بیش از ۲۰ جلسه در سطوح ملی برای پیگیری مطالبات پرستاران داشته است.

وی خواستار ترمیم مبلغ اضافه کار پرستاران و استخدام نیروهای جدید پرستاری برای کاهش اضافه کاری اجباری پرستاران و نیز اعمال معافیت های مالیاتی برای این قشر شد.

تجلیل از پرستاران با حضور رئیس جمهور

در ابتدای این آیین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ضمن گرامی‌داشت میلاد حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) و تبریک روز پرستار، تمامی ارکان نظام سلامت، از جمله پزشکان، پرستاران، بهورزان، تکنسین‌ها و سایر دست‌اندرکاران جامعه پزشکی را یک خانواده نامیدند و از خودگذشتگی، صبوری، محبت و بهورزی را از ویژگی‌های برجسته جامعه پرستاری برشمرد.

ظفرقندی ضمن برشمردن مطالبات جامعه پرستاری، از جمله حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران، پرداخت معوقات حقوق، کارانه و اضافه‌کار، اصلاح فرمول محاسبه اضافه‌کار و افزایش نرخ آن، ابراز امیدواری کرد که پرستاری به جایگاه و شأن و منزلت واقعی خود برسد.

همچنین در این مراسم، از ۹ نفر که همگی از خانواده جامعه پرستاری کشور بودند، با حضور رئیس‌جمهور تجلیل به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha