لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس در تداوم مواضع حمایتی لندن از تل‌آویو ادعا کرد که با اشراف به قوانین بین‌المللی بشردوستانه، همچنان بحران انسانی در غزه را نسل‌کشی نمی‌داند.

به گزارش ایرنا، کی‌یر استارمر این مطلب را در نشست هفتگی پرسش‌ از نخست وزیر در مجلس عوام انگلیس و در پاسخ به پرسش «ایوب خان» نماینده مستقل پارلمان در منطقه «بیرمنگام پری‌بار» مطرح کرد که گفت: ماده ۲ کنوانسیون ژنو مشخص کرده است که نسل‌کشی ارتباطی با اعداد ندارد و در مورد انگیزه است. اسرائیل در حرف و عمل تمایل و انگیزه خود را با کشتن افزون بر ۴۵ هزار فلسطینی، طی ۴۰۰ روز گذشته به نمایش گذاشته است.

وی افزود: این درحالیست که ۲۸ اکتبر (۷ آبان ۱۴۰۳) وزیر امور خارجه، وقوع نسل کشی در غزه را رد و ادعا کرد که اقدامات ارتش اسرائیل در حدی نیست که بتوان آن را نسل‌کشی نامید. هفته پیش هم در جلسه پرسش‌ از نخست وزیر، شما اعلام کردید که هرگز آنچه را که در غزه رخ می‌دهد، نسل‌کشی توصیف نکرده‌اید.

این قانون‌گذار انگلیسی سپس پرسید: آیا نخست وزیر مایل است تعریف خود را درباره نسل‌کشی ارائه و توضیح دهد که برای نجات جان زنان، مردان و کودکان فلسطینی، با توجه به ریاست لندن بر شورای امنیت سازمان ملل متحد، چه اقدامات بیشتری را صورت خواهد داد.

استارمر با چشم‌پوشی از جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه و هشدار نهادهای بین‌المللی درباره بحران انسانی در این باریکه، به عملیات طوفان‌الاقصی اشاره و ادعا کرد: عاقلانه‌تر بود که چنین سووالاتی را با اشاره به آنچه در اکتبر سال گذشته اتفاق افتاد شروع می‌کردید. من از تعریف نسل کشی آگاه هستم و به همین خاطر این (جنایات اسرائیل در غزه) را نسل کشی نمی‌دانم.

رژیم صهیونیستی، از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته است که بر اثر آن، افزون بر ویرانی‌های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از هزاران فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی شده‌اند.

این رژیم پس از تبدیل نوار غزه به یک ویرانه، حملات گسترده‌ای را علیه مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده که با محکومیت جهانی مواجه است. پارلمان رژیم صهیونیستی نیز اخیرا برخلاف هشدار جامعه جهانی، قانونی را تصویب کرده است که به موجب آن فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA) در داخل فلسطین اشغالی ممنوع شده است.

رژیم صهیونیستی با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری درباره ضرورت جلوگیری از نسل کشی همچنان به جنایات خود در این منطقه ادامه می‌دهند.