تهران- ایرنا- روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی با استناد به گفت وگو با ۱۰ دیپلمات فعلی و سابق کشورهای عضو اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تاکید کرد: بعد از پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا، تعداد زیادی از شرکای اروپایی کی یف تمایل دارند که درگیری‌ها در اوکراین از طریق مذاکره میان مسکو و کی‌یف به پایان برسد.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا، در گزارش واشنگتن‌ پست آمده است: گروهی از دیپلمات‌های فعلی و سابق کشورهای عضو اتحادیه اروپا خاطرنشان می‌کنند که جنگ میان مسکو و کی‌یف در نهایت بر سر میز مذاکره به پایان خواهد رسید.

بر اساس گزارش واشنگتن‌ پست، این دیپلمات‌ها همچنین معتقدند که این مذاکرات صلح احتمالاً به قیمت از دست رفتن آن قسمت از سرزمین‌های اوکراین که در جریان جنگ از کنترل این کشور خارج شده است، به نتیجه خواهد رسید.

این گزارش می‌افزاید: ترامپ مدعی شده است که می‌تواند به سرعت به جنگ میان مسکو و کی‌یف پایان دهد و اگرچه هرگز چگونگی تحقق این امر را روشن نکرده اما در لابه‌لای سخنان خود به حمایت از توافقی که به روسیه اجازه می‌دهد بخشی از سرزمین‌هایی را که اوکراین کنترل آنها را از دست داده است حفظ کند، اشاره کرده است.

در ادامه گزارش واشنگتن‌ پست آمده است: از سوی دیگر نگرانی‌ها در میان شرکای اروپایی اوکراین نیز به دلیل شرایط نه چندان امیدوارکننده نیروهای این کشور در خط مقدم جنگ در کنار نگرانی‌ها درباره کاهش کمک‌های نظامی ایالات متحده به کی‌یف بیش از پیش افزایش پیدا کرده است.

گزارش واشنگتن‌ پست می‌افزاید: در این میان با وجود صدور اعلامیه‌هایی مبنی بر حمایت تزلزل‌ناپذیر شرکای اروپایی اوکراین از کی‌یف در مقابل مسکو، برخی از متحدان این کشور به طور فزاینده‌ای به دنبال فرصت‌هایی برای آغاز مذاکرات بین روسیه و اوکراین هستند ولی شرایط خاص این مذاکرات و نتایج حاصل از آن همچنان نامشخص است.

بر اساس گزارش واشنگتن‌ پست، در همین حال هر روز تعداد بیشتری از مقام‌های کشورهای عضو اتحادیه اروپا یا اعضای ناتو به این موضوع اذعان می‌کنند که بحث کردن در مورد دادن امتیازات ارضی از سوی کی‌یف به مسکو دیگر مانند گذشته غافلگیرکننده نیست و آنها این موضوع را نه به عنوان «سرزمین در برابر صلح» بلکه از منظر «سرزمین در ازای تضمین امنیت اوکراین» نگاه می‌کنند.

در ادامه گزارش واشنگتن‌ پست آمده است: جرارد آرو سفیر سابق فرانسه در ایالات متحده معتقد است که همه شرکای کی‌یف کم و بیش به این نتیجه رسیده‌اند که اوکراین راهی جز چشم‌پوشی از بخشی از سرزمین خود در ازای تضمین امنیت‌ خود ندارد هر چند که گفتن علنی این موضوع دشوار است چرا که در صورت بر زبان آوردن آن، در حقیقت ما با موافقت کردن به دادن پاداش به تجاوز اعتراف کرده‌ایم.

بر اساس گزارش واشنگتن‌ پست، یکی دیگر از مقام‌های غربی که خواست نام وی فاش نشود نیز اظهار کرد که در حال حاضر گزینه دادن سرزمین برای دستیابی به صلح دیگر به عنوان آخرین راه‌ حل تلقی نمی‌شود.

گزارش واشنگتن‌ پست می‌افزاید: با این حال هیچ یک از این دیپلمات‌های فعلی و سابق اروپایی هنوز نمی‌توانند به طور مشخص درباره اینکه توافق صلح احتمالی میان مسکو و کی‌یف چگونه خواهد بود، به صراحت اظهارنظر کنند و به عقیده همه آنها این مساله تا حد بسیار زیادی به این موضوع وابسته است که تیم ترامپ چگونه می‌خواهد به این مساله ورود پیدا کند.

در گزارش واشنگتن‌ پست آمده است: اگرچه بسیاری از این دیپلمات‌های فعلی و سابق شرکای اروپایی اوکراین امیدوار هستند که دولت جدید ایالات متحده به رهبری ترامپ، روسیه را برای انجام مذاکرات صلح با اوکراین تحت فشار قرار دهد اما در عین حال این نگرانی وجود دارد که رئیس جمهور منتخب آمریکا با کاهش کمک‌های واشنگتن، کی‌یف را در موقعیت دشواری قرار دهد.

بر اساس گزارش واشنگتن‌ پست، از آنجایی که روسیه خواسته‌های حداکثری خود را رها نکرده و سیاست ترامپ در قبال اوکراین هنوز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، چگونگی حل و فصل کردن نهایی جنگ میان مسکو و کی‌یف همچنان مبهم است.

گزارش واشنگتن‌ پست می‌افزاید: همچنین، در مورد تضمین‌های امنیتی قابل قبول برای اوکراین اتفاق نظر وجود ندارد و رهبران اروپایی نمی‌توانند بر سر تضمین‌های امنیتی به کی‌یف به توافق برسند و متحدان کلیدی اوکراین مانند ایالات متحده و آلمان هم از دعوت کردن این کشور به ناتو خودداری می‌کنند.

در گزارش واشنگتن‌ پست آمده است: علاوه بر این، قبل از شروع هرگونه مذاکره، روسیه می‌خواهد کل استان کورسک را پس بگیرد، جایی که نیروهای اوکراینی در طی یک عملیات تابستانی سرزمین‌هایی را تصرف کردند تا اهرم فشاری در مذاکرات صلح احتمالی در آینده به دست آورند.

بر اساس گزارش واشنگتن‌ پست، کشورهایی مانند بریتانیا و همچنین کشورهای اروپای شرقی و شمالی در حال حاضر در حال بررسی اعزام نیروهای خود به اوکراین به عنوان یک تضمین امنیتی برای کی‌یف در صورت دستیابی به صلح احتمالی میان مسکو و کی‌یف هستند.

یکی از دیپلمات‌های اروپایی که خواست نام وی فاش نشود تصریح کرد که ما مخالف آغاز مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین نیستیم اما اینکه در لحظه آغاز این مذاکرات، کی‌یف چه اهرمی را در اختیار داشته باشد و در ازای آن توانایی طلب کردن چه چیزی را از روسیه خواهد داشت، از اهمیت حیاتی برخوردار است.

به گزارش ایرنا، ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود گفته بود که «در چند روز» راه حلی برای پایان جنگ در اوکراین پیدا خواهد کرد اما توضیحی در این باره نداده بود.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داده که ترامپ در حال حاضر در حال بررسی چند پیشنهاد برای پایان دادن به جنگ اوکراین است.

به نوشته این روزنامه، این پیشنهادها شامل اجازه تصرف حدود ۲۰ درصد خاک اوکراین توسط روسیه و تعلیق موقت درخواست کی‌یف برای پیوستن به ناتو است.

همچنین وال استریت ژورنال به نقل از یکی از اعضای تیم ترامپ گزارش داد که آمریکا هیچ نیرویی به اوکراین اعزام نخواهد کرد.

نشریه آمریکایی «نیوزویک» نیز با استناد به گزارش‌های رسیده از تیم مشاوران ترامپ اعلام کرده است که طرح وی برای پایان دادن به جنگ شامل اعزام نیروهای نظامی نخواهد بود.

گفته می‌شود که ایجاد یک منطقه غیرنظامی ۸۰۰ مایلی بین ارتش‌های روسیه و اوکراین یکی از طرح‌های رئیس‌جمهور منتخب برای پایان دادن به جنگ است.