مشهد-ایرنا- مدیر کل تعاون؛ کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در مراکز کارگاهی و تولیدی گفت: کارآفرینان و کارفرمایان ناگزیر هستند برای جبران کمبود نیروی کار خود، شرایط شان را با فرهنگ کاری نسل جدید (نسل ضد) تطبیق دهند.

به گزارش ایرنا، محمد امین بابایی روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در خصوص هفته کارآفرینی افزود: اینکه عمده واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی استان با کمبود نیروی کار مواجه هستند، تنها به ضعف مهارت مربوط نمی‌شود، نسل جدید با اینترنت و فضای مجازی رشد کرده اند و از فضای استاد - شاگردی گذشته به دور هستند.

وی بیان کرد: نسل جدید تفکر و شرایط جدید کاری را دارند که کارآفرینان برای تامین نیروی انسانی خود ناگزیر به پذیرش این شرایط و تطبیق خود با آنان هستند، نسل جدید تقاضا دارد که کارآفرینان به آنان اعتماد کنند، اگر این تغییر در فرهنگ کاری از سوی کارآفرینان بوجود نیاید، بحران کمبود نیروی کار روز به روز عمیق‌تر خواهد شد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی جمعیت شاغل استان را ۲ میلیون نفر و جمعیت بیکار آن را ۱۳۲ هزار نفر ذکر کرد و گفت: تعداد کارگاه‌های زیر پوشش تامین اجتماعی در استان ۸۸ هزار و ۷۸۸ مورد و تعداد کارگاه های بیشتر از ۵۰ نفر ۲ هزار و ۱۰۵ مورد است.

وی ادامه داد: تعداد کل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی در خراسان رضوی نیز ۹۶۱ هزار و ۵۷ نفر است.

خراسان‌رضوی رتبه دوم در پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور

بابایی اضافه کرد: استان خراسان رضوی با نرخ بیکاری ۵.۱ درصد و ۲ درصد کاهش نسبت به تابستان سال ۱۴۰۲، رتبه دوم پایین ترین نرخ بیکاری را در سال جاری بدست آورد. با این حال تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در استان تا پایان هفت ماهه امسال ۱۰ هزار و ۱۲۶ نفر است که ۱۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

وی بیان کرد: همچنین تعداد اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در این مدت ۹۱۴ نفر بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۳ درصد افزایش یافته است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: مراکز کاریابی غیردولتی داخلی، الکترونیکی و خارجی در استان که امسال مجوز گرفتند ۲۸ مورد است و اکنون تعداد این مراکز به ۱۵۷ مورد فعال رسید، همچنین کل مجوزهای مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی فعال در استان با اخذ ۴۳ مجوز در سال جاری به ۸۳ مورد رسید.

وی مراکز مشاوره فعال استان خراسان رضوی را ۳۱ مورد، مراکز شتاب دهنده را ۲۱ مورد، کافه های کارآفرینی را ۱۲ مورد و فضای کار اشتراکی را ۱۹ مورد ذکر کرد و گفت: از این تعداد ۱۶ مرکز مشاوره، ۱۱ مرکز شتاب دهنده، ۶ کافه کارآفرینی و ۱۰ فضای کار اشتراکی امسال مجوز فعالیت گرفتند.

بابایی اظهار کرد: برنامه راهبردی کارآفرینی و اشتغال در خراسان رضوی شامل پیاده‌سازی مدل زیست بوم کارآفرینی و اشتغال استان برای تحقق سهم آن از هدف گذاری یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل، استفاده از ظرفیت کمیته اشتغال استان، ساماندهی ارتش خاموش مشاغل خانگی و پیاده سازی پایلوت شناسنامه الکترونیکی کار هر ایرانی است.

وی افزود: استفاده از ظرفیت اتباع خارجی به ویژه سرمایه‌گذاران و تجار، استفاده از ظرفیت انجمن‌های مراکز مشاوره، شتاب دهنده ها، کافه ها و باشگاه‌های کارآفرینی و کاریابی‌ها، پیاده سازی طرح اورژانس کسب و کار است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به تدارک ۵۹ برنامه در استان ویژه هفته کارآفرینی گفت: ۴۰ مورد از این برنامه‌ها در شهر مشهد و بقیه در شهرستان های صالح آباد، فیروزه، کوهسرخ، کاشمر، گناباد و خلیل آباد با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و بنگاه‌های اقتصادی و تشکل ها برگزار می شود.

وی ادامه داد: از جمله این برنامه‌ها برپایی میز خدمت، برگزاری نمایشگاه، معرفی طرح های اشتغالزا، حضور نمایندگان انجمن‌های صنفی مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی و مراکز شتابدهنده استان، تجلیل از کارآفرینان برتر، تقدیر از توانخواهان موفق در حوزه اشتغال بهزیستی، افتتاح نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس کوهسرخ، همایش چشم انداز موفقیت مسیر مدیران و کارآفرینان آینده به سوی ثروت آفرینی و همایش کارآفرینی در حوزه مهندسی است.

۲۳ تا ۳۰ آبان هفته کارآفرینی در کشور نامگذاری شده است.