قشم - ایرنا - مردم مومن و ولایت مدار قشم به مناسبت سالروز شهادت حضرت فاطمه(س) دخت نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) امروز جمعه (۲۵ آبان مصادف با ۱۳ جمادی الاول) با برپایی مجلس روضه‌خوانی و عزاداری در مصلی امام علی(ع) این شهرستان مرزی به سوگ نشستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این مراسم معنوی با حضور پرشور سوگواران حضرت صدیقه طاهره فاطمه اطهر(س) و نمارگزاران جمعه برگزار شد و شرکت‌کنندگان در این مراسم در رثای مظلومیت مادر امامت و همسر ولایت حضرت فاطمه زهرا(س) اشک ماتم ریختند.

این اجتماع در مصلی امام علی(ع) شهر قشم با حضور شیعیان ولایت مدار نگین خلیج فارس شکل گرفت و صدها ساحل نشین سرزمین آب و آفتاب با نوحه خوانی و سینه زنی در سوگ شهادت یاس نبی(ص) با حضرت علی(ع) هم ناله شدند و سوگواری کردند.

در این اجتماع که همزمان با برگزاری نماز جمعه برگزار شد، ذاکران و مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به نوحه‌خوانی و عزاداری در شهادت این بانوی نمونه اسلام پرداختند و کارشناسان مذهبی هم پیرامون سجایای اخلاقی و ویژگی‌های حضرت فاطمه زهرا(س) سخنرانی کردند.

از چهارشنبه شب (۲۳ آبان) عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در مساجد، مهدیه و مزار شهدای گمنام شهرهای قشم، درگهان، طبل و روستاهای طولا، سلخ و گوران بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس در آیین های سوگواری شهادت بهانه آفرینش حضرت زهرا(سلام الله علیها) شرکت کردند.

امروز جمعه (۲۵ آبان) نیز دسته های عزاداران فاطمی از مقابل مساجد شهر قشم حرکت و پس از عزاداری در مسیرهای منتهی به مصلی امام علی(ع) قشم در این محل تجمع و آیین ویژه عزاداری سالروز شهادت آن حضرت را برگزار کردند.

آیین شام شهادت حضرت فاطمه(س) نیز امشب(۲۵ آبان) در مسجد حضرت فاطمه زهرا(س) شهر طبل این جزیره برگزار خواهد شد که مرثیه سرایی ذاکران اهل بیت(ع) و قرائت حدیث شریف کساء پس از اقامه نماز مغرب و عشا از برنامه های این مراسم عنوان شده است.

اجتماع فاطمیون هر سال در سالروز شهادت فاطمه زهرا (س) با حضور اقشار مختلف ساحل نشینان قشمی در کنار آب های فیروزه ای خلیج فارس برگزار می‌شود.

حضرت فاطمه(س)، سال پنجم پس از بعثت، روز ۲۰ جمادی الثانی در مکه مکرمه و در خانه حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه(س) به دنیا آمد.

نام مبارک آن حضرت، فاطمه است و برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه نیز ذکر شده است.

ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها از جمله کنیه های این بانوی مطهر اسلام است.

سراسر زندگانی صدیقه طاهره مملو از مکارم اخلاقی و رفتارهای نمونه و انسانی است، ایشان با امام علی(ع) پیشوای اول شیعیان ازدواج کردند و در برهه های حساس زندگی در کنار امام بود و از او حمایت می کردند، و در همسرداری و مهر مادری الگوی جهانیان است.

در دامن پاک فاطمه زهرا(س) ۲ امام بزرگوار و ۲ شخصیت ممتاز عالم بشری، امام حسن(ع) مظهر حلم و وقار و امام حسین(ع) سرور شهیدان تربیت یافتند و سلسله امامت و ولایت را استمرار بخشیدند و نیز زینب کبری(س) حماسه ساز روز عاشورا که پیام حسینی و حماسه عاشورا را به جهانیان اعلام کرد.

سرانجام حضرت فاطمه بر اثر شدت ضربات و لطماتی که بر اثر هجوم به خانه‌اش و وقایع پس از آن وارد شده بود، بیمار و در بستر بیماری افتاد.

در ایام بیماری، آن حضرت روزی امام را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرار داد که پس از وفاتش، پیکر مطهر ایشان را شبانه غسل، کفن و دفن کند و احدی از کسانی که در حق او ستم روا داشته اند، در مراسم تدفین و نماز بر پیکرش حاضر نباشند.

سرانجام روز سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری، دخت پیامبر اسلام، به شهادت رسید، در حالی که از عمر مبارکش بنا بر مشهور، ۱۸ سال بیشتر نمی گذشت و بنا بر روایت های مشهور تنها ۹۵ روز پس از رحلت رسول خدا در این دنیا زندگی کرد.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.