بروجرد - ایرنا - رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد گفت: ۱۵ حرفه سنتی شامل مسگرها، حلبی سازها، تنورسازی، نمدمال‌ها، چاقو سازها، چرم و لحاف دوزی‌ها اکنون در بازار تاریخی این شهرستان فعال است.

مهدی گودرزی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در گذشته حدود ۱۰۰ حرفه سنتی در بازار بروجرد وجود داشت که بسیاری از آنها به مررو زمان از بین رفته است.

وی افزود: چلنگرها، حصیرباف ها، بزازها، نجارها، ورشوسازها، سفال سازها، گلیم بافی، گبه و حلاج ها از دیگر مشاغل سنتی بازمانده از قدیم هستند که همچنان در برخی از راسته های بازار تاریخی بروجرد مشغول به فعالیت هستند.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد ادامه داد: بازار بزرگ بروجرد از مراکز قدیمی این شهر است که نبض اقتصادی منطقه را در دست دارد، مانند دیگر شهرهای قدیمی ایران، بروجرد نیز از دیرباز دارای بازارهای مختلف و فعالی داشت که نه تنها جنبه اقتصادی بلکه به عنوان مهم‌‎ترین مرکز فعالیت‌های اجتماعی شهر نیز شناخته می‌شد.

گودرزی اضافه کرد: شهر بروجرد در روند تاریخی خود، از ساختار اقتصادی متناسب با ضرورت های زمانه برخوردار بوده و بازار تاریخی آن به عنوان نبض حیاتی اقتصاد همیشه پررونق درخشیده است.

وی بیان کرد: بازار تاریخی بروجرد همزمان با شکل گیری شهر و در مرکز چهار محله اصلی تاریخی دوانگه، یخچال، رازان یا بروا و صوفیان ساخته شده است.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد با بیان اینکه عمده ترین کاربری در محلات چهارگانه قدیمی شهر بروجرد مسکونی و پس از آن کاربری تجاری است، یادآور شد: در این چهار محلات، محله دودانگه ارتباط تنگاتنگی با بازار قدیمی شهر داشته و بیشترین کاربری تجاری در آن قرار دارد.

گودرزی گفت: هر بازار معمولا شامل یک یا چند راسته اصلی و راسته های فرعی است و در هر راسته کالا و خدمات خاصی عرضه می شود، فضای سراها و کاروانسراها در پشت دکان های بازار اصلی بودند و کار خدمات رسانی به بازار اصلی را انجام می دادند.

وی افزود: بازار بروجرد دارای با بیش از ۱۰ هکتار مساحت دارای ۹ سرا و کاروانسرا و ۱۷ راسته فرعی مانند راسته بزازها، زرگرها، مسگرها، لحاف دوزها، چلنگران، نمد مالان است.

رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد اظهار کرد: در محدوده اطراف بازار تاریخی ۱۸ بنای تاریخی قرار دارد که از جمله مهمترین این بناهای تاریخی مسجد جامع و مسجد امام خمینی(ره) بروجرد واقع شده است.

گودرزی بیان کرد: بازار تاریخی بروجرد به شماره ۳۲۷۲۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

به گزارش ایرنا، بازار بزرگ بروجرد که ساکنان محلی به آن راسا به معنی راسته بازار می‌گویند، عمده‌ترین مرکز تجارت سنتی و از جاذبه های دیدنی بروجرد است که مورد استفاده شهرنشینان و روستائیان شهرستان بروجرد و دیگر مناطق اطراف شهر قرار می‌گیرد که در زمان قاجار به دستور حسام السلطنه ساخته شده و تاکنون پا برجا و استوار باقی مانده است.

قدم زدن در بازار سنتی بروجرد که همچنان به حالت قدیمی خودش رونق روزمره دارد، یکی از جاذبه‌های فرهنگی این شهر محسوب می شود، بازار بروجرد که در کنار مسجد جامع قرار گرفته، اگرچه در بخش‌هایی دارای ساختمان‌ها و بناهای جدیدی است، اما همچنان با همان بافت قدیمی رونق دارد، وجود صنایع دستی مانند چاقوسازی، ورشوسازی که قدمت دیرینه در این شهر دارد، یکی از جاذبه‌هایی است که می‌توان به وضوح آن را در این بازار مشاهده کرد.