به گزارش خبرنگار ایرنا، حسینعلی امیری،شنبه در یکصد و چهل و هشتمین نشست شورای فرهنگ عمومی فارس اظهار کرد: فرهنگ عمومی دامنه وسیعی دارد که از خانواده تا جامعه را در بر میگیرد و شکلگیری آن نیز نیازمند کار فرهنگی با ظرافت است.
وی افزود: دستگاههای اجرایی نباید اقدامات فرهنگی را به عنوان تکلیف اداری نگاه کنند چرا که کوتاهی در این زمینه دنیای فرزندانمان راخراب می کند و عقوبت اخروی نیز به همراه دارد.
استاندار فارس ادامه داد: کار فرهنگی نیازمند خلاقیت و ابتکار و استفاده از شیوههای نوین است تا بتوان یک ارزش را به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل کرد.
امیری بیان کرد: هنگامی که اعتقادات و ارزشهای دینی تبدیل به فرهنگ عمومی جامعه شود، شورای فرهنگ عمومی استان به اهداف خود رسیده است.
استاندار فارس گفت: فرهنگ عمومی به فرهنگ غالب مردم گفته میشود که مجموعه عقاید و ارزشها و هنجارها را شامل میشود و نوعی اجبار غیر رسمی از این هنجارها حمایت میکند.
امیری افزود: فرهنگ عمومی فراتر از گروهها و اقشار و در کلیت جامعه مورد قبول واقع میشود؛ چنانکه زمانی حمایت از دفاع مقدس و فرهنگ ایثار و شهادت به فرهنگ عمومی جامعه تبدیل شده بود و اگر خانوده ای مرد یا جوانی در جبهههای جنگ تحمیلی نداشت، نوعی ضد ارزش به شمار میرفت.
فرهنگ ایرانی و اسلامی هیچ تقابلی با یکدیگر ندارند
استاندار فارس اظهار کرد: فرهنگ ایرانی و اسلامی بسیار غنی است و هیچ تقابلی نیز با یکدیگر ندارد.
وی با بیان اینکه نمیتوان با آنچه در فرهنگ چندین هزار ساله کشور ایجاد شده مقابله کرد، ادامه داد: باید آداب ملی خود را با ارزشهای دینی خود آمیخته کنیم.
امیری اضافه کرد: اگر حاکمیت با حکمت آمیخته باشد این اتفاق انجام شدنی است و ما به عنوان مجریان امور فرهنگی، در این زمینه وظیفه داریم.
نقشه مهندسی فرهنگی، سندی الزامآور است
استاندار فارس گفت: نقشه مهندسی فرهنگی، به عنوان سندی الزام آور باید اجرا شود و تحقق پیدا کند.برای تحقق این سند راهبردی، لازم است که تکلیفهای دستگاههای مختلف، به کمیتهای قابل ارزیابی تبدیل شود تا قابل ظهور و ارزیابی شود.
وی ادامه داد: هر اقدام فرهنگی پس از اعلام از سوی دستگاهها، باید در شورای فرهنگ عمومی مصوب شود تا اعتبارات فرهنگی به صورت متمرکز اختصاص یابد.
استاندار فارس با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب در دیدار با دستاندرکاران برپایی دومین کنگره ملی ۱۵ هزار شهید استان فارس، گفت: بر اساس اصل ۵۷ قانون اساسی، فرمان رهبری از منابع حقوقی است که یا در قالب ابلاغات رسمی به شورای فرهنگی عمومی ارائه می شود و یا در قالب فرمایش ایشان باید مد نظر این شورا قرار گیرد.