به گزارش ایرنا، مرگ عضوی از خانواده در حادثه رانندگی غمی است که سنگینی آن سال های سال بر دل می نشیند، داغ این غم آنقدر زیاد است که در جهان روزی به عنوان روز یادمان قربانیان سوانح رانندگی تعیین شد.
سوانح رانندگی یک پدیده اجتماعی است که خسارت های هنگفت بر خانوادههای قربانیان تحمیل می کند، خسارتهای مرگ یکی از اعضا و معلولیت و مصدومیت ناشی از حوادث رانندگی که آمارشان ۱۰ تا ۱۵ برابر میزان تلفات ناشی از آن است که عواقب جبران ناپذیری دارد.
هر چند با اقدامات انجام شده، شرایط رانندگی ایمن در جاده ها فراهم شده و شاهد کاهش آمار تصادف هستیم اما هنوز راه ها در این استان جان می گیرند.
کارشناسان انسان، خودرو و جاده را سه عامل اصلی تصادفات می دانند و در این میان سهم انسان بسیار بیشتر از ۲ عامل دیگر است به طوری که علت ۷۰ درصد از تصادفات را به خود اختصاص داده است.
بررسی ها نشان می دهد که سهم راه در وقوع تصادفات در این خطه از کشور بالا است و باید در این زمینه چاره اندیشی شود.
جاده های نامناسب بویژه در مسیر بزرگراهی آشخانه- جنگل گلستان یکی از مسیرهایی به شمار می رود که عرصه وقوع تصادفات مرگ آفرین است و تاخیر در بهره برداری از این پروژه سبب گلایه پلیس شده هم است و پلیس تاکید دارد تا هر چه زودتر باید این محور پرتردد ایمن شود.
۱۴۱ قربانی در هفت ماه
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی در این باره گفت: حوادث رانندگی برون شهری استان در هفت ماهه امسال ۱۴۱ قربانی گرفت که از این تعداد ۱۰۳ نفر مرد و ۳۸ نفر زن بودند.
محمدرضا نورس اظهار کرد: شمار جانباختگان تصادفات برون شهری هفت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۷ درصد کاهش دارد.
بیشتر قربانیان تصادفات جاده ای خراسان شمالی در محور بجنورد به جنگل گلستان بوده است
وی افزود: بیشترین تعداد قربانیان سوانح رانندگی در استان در گروه سنی جوان بودند و بین ۲۰ تا ۳۰ سال سن دارند.
مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی اظهار کرد: شدت حوادث منجر به فوت در تصادفات استان به حدی بوده است که ۴۷ درصد از این جان باختگان در سر صحنه جان باخته اند.
وی افزود: بیشترین تعداد جان باختگان سرنشین وسایل نقلیه با ۵۷ نفر بودند و پس از آن راننده خودرو با ۳۵ نفر، راننده موتور با ۳۱ نفر، سرنشین موتور با۹ و عابر پیاده با ۹ نفر در رده های بعدی قرار دارد.
بر پایه آمارها و اظهارات پلیس راه فرماندهی انتظامی خراسانشمالی؛ یک هزار و ۸۱۹ مورد تصادف در جاده های استان در مدت پنج ماهه امسال به وقوع پیوست که ۹۶۸ مجروح در پی داشت و بیشتر قربانیان تصادفات جاده ای در محور بجنورد به جنگل گلستان بوده است.
بیشتر بخوانید:
۵۵۸ فقره تصادف در محور بجنورد - جنگل گلستان به وقوع پیوست
حدود ۲۸ درصد تصادفات خراسانشمالی در جاده آشخانه-جنگل گلستان رخ میدهد
فرهنگسازی حلقه مفقوده رانندگی در خراسان شمالی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی نیز در این باره با بیان اینکه شمار قربانیان سوانح رانندگی که در بیمارستانهای استان فوت شدند نسبت به میانگین کشوری بالاتر است گفت: کمبود نیروی انسانی متخصص در کادر درمان برخی از بیمارستان های استان سبب شده تا شمار فوت شدگان قربانیان تصادف در مراکز درمانی و بیمارستانی استان بیش از میانگین کشوری باشد.
مهدی رشیدی اظهار کرد: شماری از قربانیان سوانح جاده ای به علت شدت ضربه در صحنه جان خود را از دست می دهند و شماری در حین انتقال به مراکز درمانی و برخی هم در بیمارستان ها فوت می کنند.
کمبود نیروی انسانی متخصص سبب شده تا شمار فوت شدگان قربانیان تصادف در مراکز درمانی استان بیش از میانگین کشوری باشد
وی افزود: اکنون در برخی بیمارستان ها از جمله بیمارستان پورسینا در شهر آشخانه و یا در بیمارستان شهر جاجرم با کمبود نیروی متخصص روبه رو هستیم که این امر خدمات رسانی بهتر به بیماران را تحت شعاع قرار داده است.
رشیدی با اشاره به اینکه سه عامل در وقوع حادثه های ترافیکی سهم دارد گفت: سهم عامل انسانی بسیار بیشتر بوده و این بدان معنا است که با فرهنگ سازی و الزام رانندگان به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی می توان از وقوع بخش قابل توجهی از سوانح رانندگی و خسارت های آن جلوگیری کرد.
وی افزود: البته نامناسب بودن وضعیت برخی جاده های استان سبب شده تا سهم راه ها در وقوع سوانح رانندگی استان بیش از میانگین کشوری باشد و بر این اساس ایجاب می کنند رانندگان بویژه رانندگان عبوری از محور آشخانه - جنگل گلستان به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی حساس تر باشند.
رشیدی با اشاره به نقش رسانه ها در آگاهی بخشی برای کاهش تصادفات گفت: به منظور تولید برنامه های فرهنگی برای ارتقای آگاهی عمومی مردم و مهارتهای رانندگی باید همه رسانه ها پای کار باشند.
بیشتر بخوانید:
رقص مرگ بر محور بجنورد به جنگل گلستان
فوتیهای تصادف در بیمارستانهای خراسانشمالی بیش از میانگین کشوری است
به گزارش ایرنا، اکنون ۱۶۶ کیلومتر بزرگراه، ۴۳۲ کیلومتر راه اصلی و ۷۴۵ کیلومتر راه فرعی در این استان وجود دارد و طول راه های روستایی استان هم چهار هزار و ۶۵۴ کیلومتر است که ۳.۶ درصد از راه های روستایی کشور را دارد و در رتبه ۱۳ استان های کشور قرار گرفته است.
طول راه های شریانی استان ۶۳۷ کیلومتر است که ۱.۸ از راه های شریانی کشور را به خود اختصاص داده است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و سالانه میلیون ها مسافر از این استان گذر می کنند.