اراک - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۱۰۰ غرفه برای معرفی تولیدات و محصولات بهره‌برداران بخش کشاورزی از سراسر کشور در هفدهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی، نهاده‌ها، ماشین‌آلات، صنایع تبدیلی، دام، طیور، آبزیان، باغبانی، داروهای دامپزشکی و صنایع وابسته این استان پیش‌بینی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی صفری» روز دوشنبه در نشست خبری هفدهمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی استان مرکزی، افزود: شرکنندگان در این نمایشگاه در بخش‌های بازرگانی، تولیدی و پژوهش از استان‌های تهران، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی و گیلان در ۲ سالن نمایشگاه به مساحت هفت هزار مترمربع به معرفی آخرین یافته و محصولات خود می‌پردازند.

وی بیان کرد: برگزاری نمایشگاه تخصصی کشاورزی موجب تبادل اطلاعات، افزایش تجربیات بهره‌برداران، انتقال دانش، آشنایی با آخرین یافته‌های تجهیزات و ماشین‌آلات و افزایش دانش کشاورزان می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: این نمایشگاه تخصصی ششم تا نهم آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان از ساعت ۱۵ تا ۲۱ پذیرای علاقه‌مندان است.

صفری افزود: امسال یک سالن از ظرفیت نمایشگاه بین‌المللی اراک از دسترس خارج شده اما تلاش شده با مدیریت غرفه‌ها، تمام متقاضیان، امکان استقرار در نمایشگاه را داشته باشند.

وی بیان کرد: ۴۰ درصد متقاضیان شرکت در نمایشگاه از خارج استان و بقیه متقاضیان از استان مرکزی هستند.

معرفی واحدهای گردشگری کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: معرفی واحدهای گردشگری کشاورزی از جمله مجتمع قزل پارک و برگزاری نشست‌های تخصصی از مهمترین برنامه‌های جنبی این نمایشگاه است.

صفری با اشاره به ناترازی انرژی گفت: راه‌اندازی مزارع خورشیدی در استان آغاز شده و در این نمایشگاه به این مهم پرداخته شده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ماموریت مهم جهادکشاورزی، تامین امنیت غذایی است و بخشی از امنیت ملی به امنیت غذایی ارتباط دارد و برهمین اساس تمام دغدغه جهاد کشاورزی انجام وظایف خود به بهترین شکل ممکن است.

صفری افزود: در برنامه هفتم توسعه باید ۹۰ درصد در مواد غذایی و ۴۰ درصد در دانه‌های غذایی به خودکفایی برسیم.

استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد. استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گل‌ها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.

استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیت‌های علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
این نمایشگاه در حوزه نهادهای کشاورزی، ماشین‌آلات، صنایع تبدیلی، طیور، آبزیان، باغبانی، داروهای دامپزشکی و صنایع وابسته از ۶ تا ۹ آذر در محل نمایشگاه بین‌المللی استان مرکزی در اراک دایر است.