محمدعلی رمضانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران گفت: تاکنون کشاورزان استان به طور تقریبی ۱۰۰ درصد پرورش رتون را از سطح زیر کشت ۴۰ هزار هکتار برداشت کردهاند. همچنین از کشت مجدد که در سطح ۷۳ هزار و ۷۰۰ هکتار بوده، حدود ۶۵ هزار هکتار برداشت شده که معادل حدود ۸۸ درصد میشود.
وی به کشاورزان توصیه کرد: رطوبت پنهان در پرورش رتون نسبت به کشت مجدد بیشتر است، چراکه لایه نازکتری دارد و پوسته آن مانند کشت مجدد ضخیم نیست، و به طور حتم نسبت به فرآوری و خشک نمودن آن طبق دستورالعمل اقدام کنند.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: پس از برداشت کشت اول، کشاورزان برای برداشت دانههای روغنی یا گندم و جو، باید ظرفیت آبگیری آببندانها را در نظر داشته باشند تا با مشکل تأمین آب برای فصل زراعی جاری مواجه نشوند.
این مقام مسوول اضافه کرد: کشت اولی که برداشت شد طبق پیشبینیها همان ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش عملکرد را محقق کرد که در خودکفایی و خوداتکایی برنج در کشور نقش خواهد داشت.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.
این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.