به گزارش ایرنا از تارنمای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسین الوندی سفیر جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا در این مراسم، اظهار داشت: رابطه ایران و تانزانیا به واسطه حضور پرافتخار شیرازیها در تانزانیا یک رابطه خونی و برادرانه است که متأسفانه چندان که باید و شاید مورد پژوهشهای دقیق قرار نگرفته است و باید بیشتر به آن پرداخته شود.
محسن معارفی رایزن فرهنگی کشورمان نیز درباره نحوه تعامل بسیار دوستانه شیرازیها با مردمان بومی شرق آفریقا تأکید کرد که شیوه آنها که تا امروز برای همه ما درس آموز است، بسیار متفاوت از استعمارگرانی است که فقط به دنبال منافع خودشان بودند.
وی ادامه داد: شیرازیها با آمیختن آداب و رسوم خود با فرهنگ مردم محلی تلفیق فرهنگی منحصر بفردی ایجاد کردند که باعث رونق و شکوفانی اقتصاد و پیشرفت مردم منطقه در آن زمان شد و تا به امروز مورد افتخار مردم شرق آفریقا است.
همچنین، مریم منصب مدیرکل موزه زنگبار بیان داشت: ارج نهادن به تاریخ و فرهنگ غنی شیراز، اهتمام به روابط پایدار جمهوری اسلامی ایران و تانزانیا است چراکه پررونق ترین دورههای تاریخی تانزانیا در سرزمین اصلی و زنگبار در دوران شیرازیها بوده است که با سبکهای معماری و دانش خود و آمیختگی سنتها تا امروز پل دوستی و احترام و تفاهم فرهنگی بین تانزانیا و دیگر کشورهای به خصوص جمهوری اسلامی ایران را بنا نهادهاند.
سخنرانان دیگر مراسم نیز، از میراث شیرازیها در تانزانیا به عنوان یک میراث مشترک ایران و تانزانیا نام بردند که همواره مورد احترام مردم سواحیلی شرق آفریقا بوده و هست.
پس از آن، نمایشگاه «میراث شیرازیها در تانزانیا» به طور رسمی افتتاح شد و فیلم سینمایی «خداحافظ دختر شیرازی» ساخته افشین هاشمی با زیرنویس انگلیسی به نمایش درآمد.