به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان در این آیین با بیان اینکه با مطالعه کتاب "زنی از تبار الوند" نگاه ما به شخصیت خانم دباغ تغییر میکند اظهار کرد: افتخار میکنیم که چنین بزرگانی را در استان داریم و نویسندگانی چون مونا اسکندری با آثار خود این افراد را به مخاطب معرفی میکنند.
مسعود ویژه، حفظ و معرفی شخصیتهای انقلابی را اقدامی جهادی عنوان کرد و گفت: قرار است امروز هم از کتاب "مادر انقلاب" در ادامه کتاب "زنی از تبار الوند" رونمایی کنیم.
وی با بیان اینکه این کتاب به همت نویسنده مونا اسکندری، نویسنده خوش ذوق و هنرمند همدانی نوشته شده است به برگزاری کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(خواهر دباغ) طی دو روز در تهران و همدان اشاره کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: فردا در باغ موزه دفاع مقدس نیز رویداد ملی "قهرمان" برگزار میشود و در این مراسم سه کتابی که توسط رهبر معظم انقلاب تقریظ شده، رونمایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در هفته کتاب و کتابخوانی برنامههای متنوعی نظیر رونمایی از دهها کتاب و نشستهای تخصصی را در پاسداشت قلم داشتیم اظهار کرد: خوشبختانه امسال برنامهها نسبت به سالهای گذشته از سوی ادارات و مجموعههای مردمی پررنگ شده که باعث افتخار و خرسندی است.
ویژه با بیان اینکه هر سال برنامه روز "قلم هگمتانه" برگزار میشود و در این مراسم تعدادی از آثار مورد تقدیر قرار میگیرند گفت: سابقه کتابت، نگارش و قلم در خطه همدان جدید نیست و در طول تاریخ آثار زیادی به جا مانده که مهمترین آن سنگنوشتههای دوره هخامنشیان در قالب کتیبههای گنجنامه است.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی نیز همچنان اهل قلم کارهای خود را ادامه دادند و عرصههای جدیدی باز شد که یکی از آنها ادبیات پایداری برگرفته از دفاع مقدس است افزود: همدان در حوزه ادبیات پایداری پیشرو است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان با اشاره به اینکه استاد حسام از پیشگامان ادبیات پایداری در استان است افزود: دیگر نویسندگان خوش ذوق و متبحر این حوزه آقای محسن صیفیکار و خانم اسکندری هستند.
نویسنده حوزه ادبیات پایداری در همدان نیز با بیان اینکه نامداران فراوانی در همدان هستند و تعداد فرهیختگان از شمارش خارج شده است اظهار کرد: اوایل سال ۸۰ گروهی ۱۰ نفره در محضر استاد حسام شاگردی میکردیم که یکی از آنها خواهر بزرگوار خانم اسکندری هستند.
محسن صیفیکار گفت: خانم اسکندری از آن زمان تاکنون با وجود مشکلات جسمی مانند سرباز دفاع مقدس تلاش میکند و عالمانه و عاشقانه مینویسد، او نویسندهای است که به عنوان الگوی خوب برای نسل جوان و نوجوان مطرح هستند.
وی با بیان اینکه "مادر انقلاب" با نگارش جدید و موضوعات جدید از کتاب "زنی از تبار الوند" بار دیگر توسط خانم اسکندری تهیه شده است گفت: خانم دباغ مبلغی دینی و بانویی فرهیخته بود که چهره علمی و مادری ایشان در پس چهره نظامی و سیاسی مغفول مانده و باید این بخش نیز واکاوی شود.
در این مراسم خانم رباب مصطفی فعال رسانه و خبرنگار محور مقاومت به نمایندگی از مردم لبنان در این مراسم حضور داشت و خانم اسکندری در این مراسم حق تالیف کتاب "مادر انقلاب" را هم به جبهه مقاومت تقدیم کرد.
کتاب برگزیده سال استان انتخاب شد و از برگزیدگان اهل قلم تقدیر به عمل آمد.
در بخش اول در حوزه نقد ادبی به عنوان
کتاب علمی و تاریخی "بختیارنامه دقایقی مروزی و دارابنامه طرسوسی" تالیف
خاطره بختیاری هفتلنگ تقدیم شد.
آثار برگزیده در حوزه کودک و نوجوان و شعر کودک، "کتاب فرشتههای برف" سروده مریم زرنشان مورد تقدیر قرار گرفت.
آثار شایسته تقدیر در حوزه ادبیات و نثر معاصر به کتاب "روزهایی که هنوز از آن سر درنمیآوریم" به قلم سید میثم موسویان تقدیم شد.
در حوزه شعر معاصر دو کتاب "دورترین نقطه دنیا" نوشته جعفر مقیمیان و کتاب "هرسانک" سروده حسین اپرا شایسته تقدیر شدند.
کتاب تاریخ و جغرافیا با نام"همدان در جنگ جهانی دوم تالیف مجید فروتن شایسته تقدیر شد.
در حوزه کودک و نوجوان و داستان کودک کتاب "غوره غوره عسل زنبوره" نوشته لیلا گودرزیان نیز شایسته تقدیر قرار گرفت.