ساری- ایرنا- سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران گفت: اجرای طرح پسماند باید به‌صورت منطقه‌ای مورد توجه قرار گیرد تا از محدودیت‌های زمین، منابع مالی و مسائل زیست‌محیطی جلوگیری شود.

به گزارش ایرنا، زباله به عنوان ابر چالش در مازندران هنوز باوجود همه اقدامات انجام شده به جایی نرسیده چراکه برای برون‌رفت از مشکل پسماند اقداماتی از جمله راه‌اندازی نیروگاه زباله‌سوز، بحث ‌کمپوست و تفکیک زباله از مبدأ و بازیافت در دستور کار قرار گرفت اما تاکنون هیچ‌یک از این راهکارها نتوانست به حل این مشکل مهم کمک کند.

موضوعی که مشکل پسماند در مازندران را نگران‌کننده‌تر کرده، بحث شرایط جغرافیایی شمال کشور و وجود دریا، جنگل و سایر جذابیت‌های گردشگری است که انباشت و یا استقرار کارخانه زباله‌سوز و کمپوست و سایر هم عوارض خود را به همراه خواهد داشت.

در این پیوند عبدالرضا دادبود سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران درباره آخرین وضعیت مدیریت پسماند در استان، اظهار کرد: سه هزار میلیارد تومان برای مدیریت پسماند استان اعتبار نیاز است.

وی با بیان این که، ۱۴ گروه سرمایه‌گذار توانمند در راستای اجرای صفر تا ۱۰۰ کارخانه کمپوست و زباله اعلام آمادگی کردند، گفت: باید با بهره‌گیری از طرح‌های نو به سمت بازیافت پسماند حرکت کنیم.

دادبود با تأکید بر اینکه رفع معضل پسماند یک چالش استانی است و شهرستانی نیست، تصریح کرد: طرح پسماند باید منطقه‌ای اجرا شود، محدودیت زمین، منابع مالی، زیست‌محیطی، مانع از طرح هر شهر یک پسماند می‌شود.

وی گفت: بر اساس دستورالعمل جدید تخصیص اعتبارات ملی در جهت هزینه انتقال خروج زباله از استان صورت نمی‌گیرد و هزینه انتقال را شهرداری‌ها از منابع داخلی متقبل می‌شوند.

زباله های تولید شده مازندران در ۲۷ نقطه از مناطق جنگلی، ساحلی و حاشیه رودخانه ها دفن می شود و این وضعیت عامل تهدید کننده بهداشت عمومی، سلامت مردم و خسارت های جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می کند به گونه ای که این وضعیت نگرانی خیلی از حامیان محیط زیست این خطه شمالی را برانگیخته است.

حدود ۷۵ درصد زباله های تولیدی در شمال کشور بویژه خطه مازندران تر و بقیه خشک است و در این میان حدود ۱۷ تا ۲۰ درصد آن غیرارزشمند و یا به عبارتی پسماند است و تنها نقش کلیدی نیروگاه زباله سوز امحای این زباله های آسیب‌رسان است.

هم اکنون روزانه به طور میانگین چهار هزار تن و در فصول گردشگری ۲ برابر این مقدار زباله در مازندران تولید می شود به طوری که سرانه تولید زباله استاندارد مقدار ۳۵۰ گرم است و این میزان در مازندران حدود ۸۰۰ گرم است.