به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، «کارزار بینالمللی برای ممنوعیت مینهای زمینی» (ICBL) امروز چهارشنبه با اعلام این آمار افزود: سال گذشته میلادی مینهای ضد نفر و بقایای مواد منفجره جنگ، منجر به کشته و زخمی شدن هزار و سه نفر در میانمار شده است.
دههها درگیری پراکنده بین ارتش و گروههای شورشی قومی در میانمار، این کشور آسیای جنوب شرقی را مملو از مینها و مهمات مرگبار کرده است.
اما سرنگونی دولت آنگ سان سوچی توسط ارتش در سال ۲۰۲۱ جنگ داخلی در این کشور را شدت بخشید و دهها «نیروهای دفاع مردمی» جدیدتر را به وجود آورد که اکنون برای سرنگونی ارتش میجنگند.
کارزار بینالمللی برای ممنوعیت مینهای زمینی در آخرین گزارش خود اعلام کرد که مینهای زمینی در سوریه ۹۳۳ نفر، در افغانستان ۶۵۱ نفر و در اوکراین ۵۸۰ نفر کشته و زخمی برجای گذاشته است.
میانمار کنوانسیون سازمان ملل متحد را که استفاده، انباشت یا توسعه مینهای ضد نفر را ممنوع میکند، امضا نکرده است.
این کارزار بینالمللی ضد مین خاطر نشان کرد: در سال های اخیر افزایش قابل توجهی در استفاده از مینهای ضد نفر توسط ارتش از جمله در اطراف زیرساختها مانند دکلهای تلفن همراه و خطوط لوله انرژی شناسایی شده است.
ارتش میانمار در طول دههها درگیری داخلی بارها به جنایات جنگی متهم شده است.
کارزار بینالمللی برای ممنوعیت مینهای زمینی میگوید: به شواهدی دست یافته است که نشان میدهد نیروهای حکومت نظامی، غیرنظامیان را مجبور میکنند تا برای پاکسازی مناطق مین گذاری شده جلوی سربازان حرکت کنند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، بیش از سه میلیون نفر در میانمار به دلیل درگیریهای پس از کودتا آواره شده اند.