به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، فرمانده سپاه حضرت نبی اکرم(ص)، شهردار و جمعی از مسوولان حضور داشتند.
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در این مراسم با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، به پیام رهبر انقلاب پس از رحلت این عالم برجسته اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در پیام خود بر جایگاه علمی و فقهی آیتالله نجومی تأکید داشتند و از ایشان بهعنوان عالمی مردمی، وظیفهشناس در تربیت دینی و اخلاقی مردم، و شخصیت مؤثر در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی یاد کردند.
حجت الاسلام و المسلمین «حبیب الله غفوری» افزود: مرحوم آیت الله نجومی همواره در صراط مستقیم انقلاب ثابتقدم بودند و برای تحقق اهداف جمهوری اسلامی زحمات بسیاری کشیدند.
وی تصریح کرد: این ویژگیها که رهبر انقلاب به آنها اشاره کردند، جامعیت شخصیتی آیتالله نجومی را نشان میدهد. چنین جامعیتی است که یک عالم شهر را به نماد هدایتگری و راهنمایی مردم تبدیل میکند؛ نقشی که علمای فرزانه از قرنها پیش بر عهده داشتهاند و با هدایت آنها، مردم در دوران انقلاب و جنگ حضوری پرشور و مؤثر داشتهاند.
امامجمعه کرمانشاه همچنین با اشاره به هفته بسیج گفت: تفکر بسیجی بخشی از شخصیت آیتالله نجومی بود. این پافشاری ایشان بر ماندن در صراط مستقیم انقلاب، موجی از تفکر بسیجی را در استان کرمانشاه ایجاد کرده است که همچنان الهامبخش است.
شهردار کرمانشاه نیز در این مراسم گفت: بخشی از هویت و پیشینه هر شهر به علمای بزرگی وابسته است که در آن زیسته و فعالیت کردهاند و به عنوان افتخارات شهر شناخته میشوند.
«نادر نوروزی» با اشاره به جایگاه آیتالله نجومی افزود: آیتالله نجومی نهتنها چهره محبوب کرمانشاهی، بلکه شخصیتی شناختهشده در جهان بودند. ایشان از علمای برجسته و از شخصیتهای برجسته هنر در جهان اسلام بودند. در بعد اخلاقی زبانزد خاص و عام بودند و نقش مؤثری نیز در فعالیتهای انقلاب ایفا کردند.
شهردار کرمانشاه اضافه کرد: در این جلسه، یاد و خاطره این عالم بزرگ اسلام را گرامی میداریم. امیدواریم بتوانیم منزل ایشان را به موزهای تبدیل کنیم تا یاد و خاطره آیتالله نجومی برای نسلهای آینده حفظ شود. در این زمینه نیز گفتوگوهایی با میراث فرهنگی انجام شده است.
در این مراسم از تقریظهای رهبر معظم انقلاب بر کتابهای «هواتو دارم»، «مجید بربری» و «بیست سال و سه روز» به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی رونمایی شد.
همچنین از خانواده آیت الله نجومی تقدیر به عمل آمد.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید مرتضی نجومی از هنرمندان و مفسران قرآن ایرانی و عضو پیوسته فرهنگستان هنر و چهره ماندگار هنر ایران بود که ۲۶ بهمن ۱۳۰۷ در کرمانشاه به دنیا آمد.
وی در سال ۱۳۱۴ در دبستان هدایت کرمانشاه به تحصیل پرداخت و تا کلاس ششم آنجا بود که بعد در سال ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ کلاسهای اول و دوم دبیرستان را نیز گذراند و به تحصیل دروس حوزوی پرداخت.
آیت الله نجومی در سال ۱۳۲۹ خورشیدی (۱۳۶۹ قمری) به شهر نجف رفت و در مدارس سیدمحمد کاظم یزدی، مدرسه آیتالله آخوند خراسانی، مدرسه «مرحوم حاج میرزا حسین حاج میرزا خلیل» و مدرسه مرحوم آخوند به تحصیل دروس حوزوی پرداخت و به درجه اجتهاد رسید. وی در سال ۱۳۳۴ با دختر یکی از علمای نجف، سیدعباس ناجی که اصالتاً از اهالی آذربایجان ایران بود ازدواج کرد و از او سه پسر و سه دختر و تعدادی نوه به جای مانده است.
در پی اخراج ایرانیان مقیم عراق توسط بعثیها آیت الله نجومی نیز در سال ۱۳۴۹ به کرمانشاه بازگشت و از آن به بعد در کرمانشاه زندگی کرد و به یکی از چهرههای پرنفوذ معنوی شهر تبدیل شد.
در آثار به ثبت رسیده از او میتوان به مجموعه عکسی از آثار خطی او، چند رساله ارزشمند با عناوینی چون رساله بعد معنوی هنر خط، رساله التصویر و التمثیل، رساله الغناء، رساله النجاسه الخمر، تفسیر سورهٔ مومن، و رسالهای در تعظیم شعائر اسلامی اشاره کرد.
آیت الله نجومی که از برترینهای هنر خوشنویسی جهان بود، نزد خطاطان بزرگی همچون هاشم بغدادی و احمد نجفی به تمرین و ممارست پرداخت تا در انواع خطوط اسلامی استاد و در خط نسخ و ثلث صاحبنام شد و در تذهیب و تشعیر و تجلید و گل و بوتهسازی آثاری ماندگار پدید آورد.
وی لوح تقدیر در نخستین گردهمایی و جشنواره خوشنویسان جهان را از آن خود نمود و نیز به عنوان چهرهٔ ماندگار ایران در عالم هنر مورد تقدیر قرار گرفت.
آیت الله نجومی ۲۵ آبان سال ۸۸ در ۸۱ سالگی دارفانی را وداع گفت.