به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در آیین بزرگداشت آیت الله نجومی که شامگاه پنجشنبه برگزار شد، بر اهمیت بزرگداشت این عالم بزرگ در سطح کشور تأکید کرد و گفت: باید برنامه ریزی شود، بزرگداشت این عالم عامل و هنرمند شهیر در سطح کشوری برگزار شود، زیرا ایشان از مفاخر عالم اسلام بودند.
حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله غفوری افزود: همانطور که مردم متدین استان کرمانشاه شهادت می دهند، جای آیت الله نجومی پر نشد و شاید پر نشود، زیرا پیامبر اسلام(ص) فرمودند، مرگ عالم مصیبتی است که جبران نمی شود و شکافی عمیق در جامعه است که هیچگاه پر نمی شود، و ستاره ای است که غروب می کند، بنابراین این که یک قبیله ای با هم از دنیا بروند تحملش راحت تر از رحلت عالم است.
امام جمعه کرمانشاه اظهار کرد: ایشان فخر ثلث نویسان عالم اسلام بود، بنابراین به دلیل همین مطلب یک شخصیت هنرمند با طبعی لطیف بودند که همین جاذبه زیادی را بین مردم کرمانشاه بلکه کشور و دنیای اسلام داشت و از سایر کشورها، خدمت ایشان می رسیدند.
نماینده ولیفقیه در استان کرمانشاه تصریح کرد: این لطافت طبع، موقعیت عالمانه ویژه ایشان بود و بر جاذبه های استادی وی افزوده بود، و جلساتی که در محضر ایشان برگزار می شد، نشست هایی با برکت بود. آیت الله نجومی با بهره گیری از عنصرهنر و خوش زبانی، جلسات پر برکتی داشت، که این نکات برای مبلغین و فضلای ما درس است زیرا انسان در جایگاه یک هنرمند عالم و یا عالم هنرمند اثر هدایت گری بسیار بالایی می تواند داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین غفوری در خصوص اهمیت آثار باقیمانده از آیت الله نجومی افزود: بحمدالله آثار باقیمانده از ایشان، آثاری ماندگار است و واقعا می شود گفت، که تاثیر گذاری ایشان در دیانت مردم کرمانشاه بسیار ویژه بوده است.
درباره آیت الله نجومی
آیت الله سید مرتضی نجومی از هنرمندان و مفسران قرآن ایرانی و عضو پیوسته فرهنگستان هنر و چهره ماندگار هنر ایران بود که ۲۶ بهمن ۱۳۰۷ در کرمانشاه به دنیا آمد.
وی در سال ۱۳۱۴ در دبستان هدایت کرمانشاه به تحصیل پرداخت و تا کلاس ششم آنجا بود که بعد در سال ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ کلاسهای اول و دوم دبیرستان را نیز گذراند و به تحصیل دروس حوزوی پرداخت.
آیت الله نجومی در سال ۱۳۲۹ خورشیدی (۱۳۶۹ قمری) به شهر نجف رفت و در مدارس سیدمحمد کاظم یزدی، مدرسه آیتالله آخوند خراسانی، مدرسه «مرحوم حاج میرزا حسین حاج میرزا خلیل» و مدرسه مرحوم آخوند به تحصیل دروس حوزوی پرداخت و به درجه اجتهاد رسید. وی در سال ۱۳۳۴ با دختر یکی از علمای نجف، سیدعباس ناجی که اصالتاً از اهالی آذربایجان ایران بود ازدواج کرد و از او سه پسر و سه دختر و تعدادی نوه به جای مانده است.
در پی اخراج ایرانیان مقیم عراق توسط بعثیها آیت الله نجومی نیز در سال ۱۳۴۹ به کرمانشاه بازگشت و از آن به بعد در کرمانشاه زندگی کرد و به یکی از چهرههای پرنفوذ معنوی شهر تبدیل شد.
در آثار به ثبت رسیده از او میتوان به مجموعه عکسی از آثار خطی او، چند رساله ارزشمند با عناوینی چون رساله بعد معنوی هنر خط، رساله التصویر و التمثیل، رساله الغناء، رساله النجاسه الخمر، تفسیر سورهٔ مومن، و رسالهای در تعظیم شعائر اسلامی اشاره کرد.
آیت الله نجومی که از برترینهای هنر خوشنویسی جهان بود، نزد خطاطان بزرگی همچون هاشم بغدادی و احمد نجفی به تمرین و ممارست پرداخت تا در انواع خطوط اسلامی استاد و در خط نسخ و ثلث صاحبنام شد و در تذهیب و تشعیر و تجلید و گل و بوتهسازی آثاری ماندگار پدید آورد.
وی لوح تقدیر در نخستین گردهمایی و جشنواره خوشنویسان جهان را از آن خود نمود و نیز بعنوان چهرهٔ ماندگار ایران در عالم هنر مورد تقدیر قرار گرفت.
آیت الله نجومی ۲۵ آبان سال ۸۸ در ۸۱ سالگی دارفانی را وداع گفت.
نظر شما