به گزارش ایرنا، دکتر علیرضا صداقت روز چهارشنبه در دومین کنگره کشوری «پزشکی شخص محور و رویکردهای نوین» افزود: از سوی دیگر تا بیمههای پایه تقویت نشوند و سهم پرداختی از جیب مردم کاهش نیابد نمیتوان از بار هزینههای نظام سلامت کاست.
وی بیان کرد: پزشکی شخص محور یک نوع نگاه نو به درمان و تشخیص بیماریها است که در آینده نزدیک علم پزشکی را تحت شعاع خودش قرار خواهد داد، در روش های نوین پزشکی، پزشک بیماری را درمان نمیکند بلکه بیمار را درمان میکند و این دو موضوع کاملا متفاوت است.
رییس سازمان نظام پزشکی مشهد ادامه داد: اساس درمان توجه به ویژگیهای فردی، پس زمینه ژنتیکی و وراثتی، مسائل روحی، اجتماعی، سبک زندگی، تغییرات زیستی بومی و محیطی بیمار خواهد بود و تمام این موارد یک فرد را نسبت به دیگری متمایز میکند و به طور یقین مبنای تشخیص، پیشگیری و درمان هر بیماری برای هر فرد متفاوت با فرد دیگر خواهد بود.
وی تصریح کرد: بیماری برای افراد مختلف اتفاق میافتد ولی در هر فرد تظاهرات بالینی خودش را دارد، در هر فرد روشهای درمانی و تشخیصی متمایز خواهد داشت.
صداقت با تاکید بر این که بدون شک رویکرد پزشکی شخص محور آینده پزشکی را رقم خواهد زد، عنوان کرد: ما در نظام پزشکی مشهد سعی کردیم با برگزاری کنگره پزشکی شخص محور با رویکردی تازه ونوین در پزشکی، این پیام را برای همکارانمان داشته باشیم و این دیدگاه را در جامعه پزشکی تقویت کنیم که بیمار را باید درمان کرد نه بیماری.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع آموزش و پژوهش در عرصه پزشکی بیان کرد: علم پزشکی با سرعت بسیار زیادی تغییر میکند و مرتب یافتههای جدید به علم پزشکی وارد میشوند، از این رو جامعه پزشکی باید برای توفیق در امر درمان و حفظ سلامت جامعه نسبت به این تغییرات آگاهی پیدا کرده و آموزشهای روزآمد را دریافت کنند.
تعرفههای دستوری و چالشهای ارائه خدمات سلامت
رییس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه تعرفههای دستوری برای ارائه دهندگان خدمات سلامت چالشهای فراوانی را پدید آورده است، گفت: نقطه قوت و ثقل نظام سلامت کشور تاکنون مهارت، تبحر، تجربه و علم بالای ارائه دهندگان خدمات سلامت بوده است، اما این نقطه ثقل دیگر توان تحمل این بار سنگین را ندارد و سیاستگزاران نظام سلامت باید زودتر چارهای حاصل کنند.
وی افزود: تعرفههای دستوری تنها و تنها باعث توسعه و گسترش بیقانونی خواهد شد و در این میان جامعه پزشکی نخبگان و بزرگان خود را از دست خواهد داد. امید است با تغییرات جدید، این رویکردها در وزارت بهداشت اصلاح و تعرفهها واقعی شود و راهکارهایی چون توسعه گردشگری سلامت به منظور بالندگی و پیشرفت نظام سلامت مورد توجه قرار گیرد.
صداقت تاکید کرد: سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی(GDP) باید افزایش یابد و برای تحقق این هدف باید در حوزههای درآمدزای نظام سلامت سرمایه گذاری صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، دومین کنگره «پزشکی شخصمحور و رویکردهای نوین» به مدت سه روز از ۳۰ آبان ماه تا ۲ آذرماه و با حضور بیش از هزار و ۲۰۰ شرکتکننده از جامعه پزشکی سراسر کشور، در مرکز بینالمللی همایشهای شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درحال برگزاری است.