اصفهان- ایرنا- رییس اداره نظارت فرآورده‌های سلامت‌محور معاونت غذا و داروی اصفهان از افزایش مصرف انواع آنتی‌بیوتیک خبر داد و گفت: ۳۳ درصد نسخه‌های پزشکی ثبت‌ شده در سامانه تامین اجتماعی استان حاوی این نوع داروهاست.

مهشید عابدی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود چهار میلیون و ۱۸۹ هزار نسخه حاوی آنتی‌بیوتیک در استان اصفهان سال گذشته در سامانه تامین اجتماعی ثبت شد که ۳۳ درصد از کل نسخه‌ها را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: طبق آخرین آمار موجود و مربوط به سال ۱۴۰۲، حدود ۳۶ درصد از نسخه‌های پزشکی ثبت‌ شده در سامانه تامین اجتماعی کشور نیز حاوی داروهای آنتی‌بیوتیک بوده‌ است.
رییس اداره نظارت فرآورده‌های سلامت‌محور معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: بیشترین آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده شامل «آزیترومایسین»، «آموکسی‌سیلین» و «تتراسایکلین» است.

عابدی هشدار داد: مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک در اصفهان نگران‌کننده است و از داروخانه‌ها درخواست می‌شود این داروها را بدون نسخه به متقاضیان ارائه نکنند.

وی بر ضرورت فرهنگ‌سازی در جامعه تأکید کرد و از مردم خواست برای دریافت آنتی‌بیوتیک بدون نسخه، اصرار نداشته باشند.

عابدی با استناد به آمار سازمان بهداشت جهانی تأکید کرد: ایران در بین ۶۳ کشور، بالاترین میزان مصرف آنتی‌بیوتیک را دارد و این روند در سال‌های اخیر رو به رشد بوده است.

وی افزود: برنامه ای در سازمان غذا و دارو وجود دارد که آمار و اطلاعات مربوط به تجویز آنتی بیوتیک را از روی نسخه‌های پزشکی ثبت شده در سامانه تامین اجتماعی نشان می‌دهد.

عابدی توضیح داد: با استفاده از این برنامه، تجویز آنتی‌بیوتیک مورد رصد قرار می‌گیرد و پزشکانی که بیشتر از میانگین کشوری این دارو را تجویز کنند شناسایی می‌شوند، سپس این اطلاعات در کمیته تجویز و مصرف منطقی دارو بررسی و پزشکان مذکور برای دریافت آموزش‌های لازم دعوت خواهند شد.

وی درباره امحای داروهای آنتی‌بیوتیک‌ تاریخ مصرف گذشته نیز گفت: این داروها نباید به سطل زباله انداخته شوند زیرا با ورود به چرخه زیست‌ محیطی وارد زندگی انسان می‌شوند.

رییس اداره نظارت فرآورده‌های سلامت‌محور معاونت غذا و داروی اصفهان افزود: شهروندان می‌توانند این داروها را به داروخانه‌های بزرگ یا مراکز درمانی مانند هلال احمر و بیمارستان ها تحویل دهند تا به‌صورت اصولی امحا شود.

عابدی، خواستار همکاری همه‌جانبه برای کاهش مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک و مدیریت صحیح زباله‌های دارویی شد.

به گزارش ایرنا، مصرف بی‌رویه و نابجای آنتی‌بیوتیک‌ها در حال گسترش است که سبب ایجاد مقاومت میکروبی یا همان بی‌اثر شدن آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شود و سلامت جهانی را تهدید می‌کند.

اصفهان، سومین تولیدکننده دارو در کشور است و حدود ۹۰۰ داروخانه و ۱۸ کارخانه داروسازی با تولید یکهزار قلم دارو زیر پوشش معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعالیت می‌کنند.