به گزارش خبرنگار ایرنا، در آیین پایانی کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی، خواهر دباغ هشت مقاله علمی در کنگره ملی خواهر دباغ انتخاب و نویسندگان آن مورد تقدیر قرار گرفتند.
اسامی مقالات برگزیده به ترتیب بدین شرح است: حسام امامی دانالو؛ استادیار علوم قرآن و حدیث پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با ارائه مقاله "تحلیل مفاهیم اخلاقی نهج البلاغه و بازتاب آن در عملکرد سرکار خانم دباغ"
بهاره اسکندری؛ دکتری تخصصی کشاورزی و مدرس واحد درسی دفاع مقدس در دانشگاه با ارائه مقاله "بررسی برخی از ویژگیهای فردی خانم حدیدچی با انطباق بر سیره عملی و گفتاری امام خمینی(ره)"
زهرا جامهبزرگ؛ دانشیار گروه تکنولوژی، آموزشی و دبیر هسته پژوهشی طراحی و تولید رسانههای دیجیتال با ارائه مقاله "نقش دین و باورها در شکلگیری شخصیت خواهر دباغ و طراحی الگوی سوم زن در تراز انقلاب اسلامی ایران"
مریم سلگی؛ استادیار گروه فلسفه و حکمت اسلامی در دانشگاه الزهرا با ارائه مقاله "بررسی الگوی مدیریتی سبک زندگی خواهر دباغ در نقشهای خانوادگی و شخصیت اجتماعی و سیاسی"
آمنه باقری؛ استادیار گروه معارف اسلامی دانشکده الزهرا با ارائه مقاله "جایگاه و تاثیر سیده فردی _ اجتماعی خواهر دباغ در ترسیم الگوی سوم زن مسلمان"
زینب تاجیک؛ هیات علمی گروه مطالعات نظری جنسیت پژوهشکده زن و خانواده با ارائه مقاله "تاملات جنسیتی الگوی سوم در اندیشه مقام معظم رهبری"
الهام شریفی؛ دکتری جامعه شناسی سیاسی، دانشگاه علوم توانبخشی با ارائه مقاله "نقد و تحلیل منشور حقوق و مسئولیتهای زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران"
زهرا حیدری؛ دکتری تخصصی مطالعات سیاسی انقلاب اسلامی و مدرس گروه معارف در استان فارس؛ زینب حیدری؛ دانشجوی دکتری تاریخ مطالعات ایران پس از اسلام و مدرس گروه معارف استان فارس و ناهید حیدری؛ کارشناسی ارشد علوم و قرآن و حدیث و دبیر آموزش و پرورش با ارائه مقاله "نقش خانم دباغ در عرصههای نظامی ایثار و شهادت قبل از انقلاب اسلامی".
کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) دیروز ۳۰ آبان در تهران آغاز شد و اختتامیه کنگره امروز یکم آذرماه با حضور وزیر ارشاد اسلامی و علی آقامحمدی نماینده مقام معظم رهبری در مجمع تشخیص مصلحت نظام در همدان در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.
رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.
مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.
دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.
مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.
مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.
وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.
علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.
او مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.