۱ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۲۲
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85666484
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

رونمایی از پنج کتاب در کنگره ملی "خواهر دباغ"

۱ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۲۲
کد خبر: 85666484
رونمایی از پنج کتاب در کنگره ملی "خواهر دباغ"

همدان-ایرنا- در آیین پایانی کنگره ملی مرضیه حدیدچی(دباغ) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پنج کتاب با این موضوع رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، در اختتامیه این کنگره از کتاب "مادر انقلاب" نوشته مونا اسکندری، نمایشنامه "به گواه تاریخ" به قلم ندا ثابتی، "من طاهره دباغ هستم‌" به قلم سجاد لطفی، "مرضیه دباغ شیرزنی از تبار الگوی سوم زن مسلمان" به قلم فاطمه رضوی‌راد و مجموعه مقالات کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی خواهر دباغ رونمایی شد.

همچنین با حضور مسئولان از سجاد لطفی، مونا اسکندری و ندا ثابتی تجلیل شد.

در این مراسم مونا اسکندری حق تالیف کتاب خود را به جبهه مقاومت تقدیم کرد.

رونمایی از پنج کتاب در کنگره خواهر دباغ

تجلیل از حکیمه دباغ توسط موسسه شهید آیت‌الله مدنی

همچنین در این آیین ، موسسه شهید محراب آیت‌الله شهید مدنی از حکیمه دباغ، دختر مرضیه حدیدچی(دباغ) به پاس تلاش‌های ایشان در معرفی این بانوی مبارز و انقلابی ویژه تجلیل کرد.

به گزارش ایرنا، مرضیه حدیدچی‌ معروف به طاهره دباغ سال ۱۳۱۸ در خانواده ای مذهبی و فرهنگی در شهر همدان متولد شد، او تحصیلات خود را در مکتب خانه آغاز کرد و از معلومات پدرش علی پاشا حدیدچی که فردی فاضل و معلم اخلاق در محافل مذهبی بود در یادگیری قرآن و نهج البلاغه بهره فراوان برد.

رهبری فرزانه انقلاب در وصف بانو دباغ فرمودند: «بانوی مبارز و انقلابیِ خستگی ناپذیر» لقبی که در کنار دیگر القاب چون مادر انقلاب و زنی از تبار الوند را در دلها جاویدان کرد.

مرضیه حدیدچی (دباغ) از مبارزان پیشگام انقلاب اسلامی ۲۷ آبان ماه سال ۹۵ پس از گذراندن دوره‌ بیماری در بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) دارفانی را وداع گفت.

دباغ پس از هجرت امام به پاریس در سال۱۳۵۷ به خیل یاران ایشان پیوست و به خاطر دوره های نظامی که دیده بود محافظت بیت امام (ره) را به عهده گرفت و لحظاتی گرانمایه را برای خود رقم زد.

مرضیه حدیدچی در خارج از کشور با عناوین خواهر دباغ، خواهر زینت احمدی نیلی و خواهر طاهره شناخته می شد و اکنون عنوان طاهره دباغ برای او به یادگار مانده است.

مرحومه مرضیه دباغ پس از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور بازگشت و در بسیاری از امور شامل فرماندهی سپاه همدان (غرب کشور) قرارگرفت.

وی در این مسیر پرفراز و نشیب به مسوولیت زندانهای زنان تهران درآمد و فرماندهی بسیج خواهران را عهده دار شد همچنین سه دوره نماینده مردم تهران و همدان در مجلس شورای اسلامی بود.

علاوه بر این وی در دانشگاه علم و صنعت ایران و مدرسه عالی شهید مطهری به تدریس پرداخته و قائم مقام جمعیت زنان جمهوری اسلامی بوده است.

او همچنین مفتخر شد یکی از سه سفیر حضرت امام (ره) برای ابلاغ نامه تاریخی به گورباچف رییس جمهور اتحادیه جماهیر شوروی باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha