رشت- ایرنا- استاندار گیلان گفت: باید مکانها و فضاهای در اختیار دستگاه‌ها در استان که یک یا ۲ سال بی استفاده مانده‌اند شناسایی و طبق استانداردهای لازم تجهیز و برای نگهداری و بهبود معتادان بکار گرفته شود.  

به گزارش ایرنا، هادی حق شناس روز پنجشنبه در جلسه شورای مبارزه با مواد مخدر استان اظهار کرد: پائین بودن تعرفه مراکز ترک اعتیاد جوابگوی هزینه‌های این مراکز نیست باید این تعرفه‌ها متناسب‌سازی شوند و مشکل استفاده از پزشک بعنوان مسئولان فنی نیز با از بهره گیری از روانپزشکان یا استفاده از یک پزشک در چند مرکز ترک اعتیاد رفع شود.

وی اضافه کرد: برای رفع مشکلات این حوزه باید از کمک خیرین بهره برد چون اعتیاد مساله همه جامعه و بخش هاست و به دستگاه خاصی تعلق ندارد؛ خانواده ها از این بلای خانمان سوز ضربه دیده اند و باید جلوی خسارت بیشتر را گرفت.

حق شناس از یکی از خیرین حاضر در این جلسه درخواست کرد: ۴۰۰ دست لباس مناسب در اختیار بهزیستی قرار دهد و گفت: اداره کل تربیت بدنی نیز ۲۰۰ دست لباس ورزشی برای این کمپ ها تامین کند.

استاندار گیلان کاهش اعتیاد را یک وظیفه همگانی و محوری برای مسئولان استان دانست و افزود: همه باید بدنبال راهی برای کاهش این آسیب اجتماعی باشیم و هر دستگاه وظیفه خود را به درستی انجام داده و به سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی کمک کند تا اعتیاد در جامعه ریشه کن شود.

کشف بالغ بر چهار تن مواد مخدر در گیلان

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان گیلان نیز در این جلسه با اشاره به رشد سه درصدی کشف مواد مخدر در استان گیلان گفت: طی هشت ماه گذشته بیش از چهار تن و ۱۵۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در گیلان کشف و ضبط شده است.

سرهنگ علی احمدپور در این جلسه اظهار کرد:‌ در این مدت پلیس مواد مخدر استان با رشدی پنج درصدی توانست ۱۸ هزار و ۴۱۰ نفروشنده مواد مخدر، معتاد و قاچاقچی را در سطح استان دستگیر کند و در حوزه برخورد با باندهای مواد مخدر نیز با رشدی ۳۱ درصدی ۱۸ باند در گیلان متلاشی شد.

وی برخورد با معضل مواد مخدر را از جمله مطالبات مردم از پلیس عنوان کرد و افزود: در بخش مقابله نیز طی هشت ماه گذشته ۲ هزار و ۴۶ مرحله پاکسازی نقاط آلوده از جمله در مقابل مدارس و پارکها انجام شد و ۱۲ هزار نفر در این طرح‌ها دستگیر شدند و بیش از سه تن مواد مخدر از آنها کشف شد.

۷۶ نفر به دلیل سوءمصرف مواد مخدر در گیلان جان باختند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این جلسه با اشاره به افزایش شمار فوتی‌های ناشی از اختلالات مصرف مواد مخدر در استان گفت: از ابتدای امسال ۷۶ نفر در گیلان در اثر مصرف سوء مواد مخدر جان باختند که از این تعداد ۶۷ نفر مرد و ۹ نفر زن بوده اند.

محمدتقی آشوبی با بیان اینکه در گیلان ۳۸۲ مرکز برای تأمین دارو تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستند، افزود: از این تعداد ۳۶۰ مرکز خصوصی، سه مرکز دولتی، ۱۸ مطب روانپزشکی دارای واحد درمان سوءمصرف مواد مخدر، یک مرکز بستری خصوصی واقع در رشت و یک مرکز نگهداری ماده ۱۶ است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اطلاع‌رسانی به تمام مراکز درمان اختلالات سوءمصرف مواد برای استفاده از ظرفیت و خدمات بیمه سلامت و انعقاد تفاهم‌نامه با همکاری معاون درمان دانشگاه، صنف درمانگران اعتیاد و سازمان نظام‌پزشکی به جهت کاهش هزینه درمان اعتیاد و کمک به درمان افراد آسیب‌دیده از اعتیاد را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد.

وی تصریح کرد: تاکنون ۳۰ مرکز قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری با بیمه سلامت منعقد کرده و به متقاضیان درمان خدمات مستمر ارائه می‌دهند.

آشوبی از پذیرش حدود ۱۲۰ هزار نفر گیلانی در مراکز مجاز درمان اعتیاد استان (ماده ۱۵) طی ۶ماهه اخیر خبر داد و گفت: افراد پذیرش شده در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲.۵ درصد کاهش‌یافته است.

وی، وجود کمپ‌های غیرمجاز در سطح استان و عدم آگاهی خانواده‌ها از آنها، وضعیت نامعلوم و مشکلات موجود برای بیماران زیر ۱۸ سال و بالای ۶۰ سال که مکان نگهداری در کمپ‌ها ندارند و یا پوشش ناکافی خانواده معتادان بی‌بضاعت طی سه دوره ۶ماهه از جمله مشکلات در این حوزه اعلام کرد.