به گزارش ایرنا، هادی حقشناس عصر روز دوشنبه در جلسه شورای مسکن استان اظهار کرد: به دنبال آنیم مشکل مسکن استان را با طرحهای مختلف اعم از نهضت ملی و نیز جوانی جمعیت، طرحهای حمایتی ساخت مسکن روستایی حل کنیم.
وی عنوان کرد: در این میان بخشی از این طرحها به علت کمبود زمین پیشرفت چندانی نداشته اند که ادارت کل راه و شهرسازی، منابع طبیعی و سایر ادارات و مجموعه های متولی زمین استان باید از طریق ارتباط بین دستگاهی زمین مورد نیاز این طرح ها را تامین کنند.
وی تصریح کرد: با تامین حدود ۴۰۰ هکتار زمینی که برای اجرای پروژه های مسکن در استان نیاز است می توان مشکل مسکن اکثر کسانی را که در قالب طرح های مختلف ثبت نام کردهاند، حل کرد.
وی افزود: نکته مورد توجه آنکه تولید مسکن در گیلان گران است و خانوارهای شرکت کننده در این طرح ها نمی توانند اقساطی که برای آنها تعریف شده را پرداخت کنند ضمن آنکه دستگاههای اجرایی مانند بنیاد مسکن و راه و شهرسازی باید راهی که در پیش گرفته شده، ادامه دهند اما باتوجه به موقعیت خاص استان برخی از اندیشکده هایی که در گیلان هستند می توانند در این زمینه با توجه به شرایط خاص استان برای تولید مسکن ارزان راهکار ارائه دهند.
حق شناس با بیان اینکه این موضوعات باید مورد بررسی قرار گرفته و در جلسه آتی راهکارهای مناسب برای این امر در هم اندیشی با بخش های ایده پرداز و دانشگاهی و غیره ارائه شود، گفت: باتوجه به اینکه تعیین تکلیف در این بخش برعهده دولت است باید با تمام توان چند دستگاه را به طور همزمان پای کار آورد چنانکه بانکها تسهیلات پرداخت کنند و راه و شهرسازی در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر و بنیاد مسکن و منابع طبیعی در روستاها زمین مورد نیاز را در اختیار این طرح قرار دهند و شهرداری ها پروانه صادر کنند و نظام مهندسی نقشه مورد نیاز را تهیه کند.
وی تصریح کرد: متاسفانه در این سالها عدم هماهنگی بین دستگاهی موجب طولانی شدن زمان احداث مسکن شده است.
استاندار گیلان اضافه کرد: یکی از طرح های مسکن که در کشور اجرایی شد، مسکن مهر بود که باید طی چند سال به اتمام می رسید اما امروز بعد از گذشت ۲ دهه همچنان به انجام نرسیده است، این موضوع در کنار بسیاری دیگر از مباحث که برخی از آنها ذکر شد موجب شده تا ساخت مسکن گران و طولانی شود و مردم نتوانند هزینه های آن را بپردازند.
نماینده عالی دولت در استان ادامه داد: در سایر طرح های مسکن نیز دولت اگر نخست زیرساختهایی مانند آب، برق، گاز، مخابرات، مسجد و مدرسه را فراهم می کرد و سپس قطعات زمین را در اختیار مردم قرار می داد و تعاونیها اقدام به ساخت مسکن می کردند هزینه ها کاهش می یافت.
وی عنوان کرد: این مباحث و دلایل قطعی نیست اما باید به گونه ای برنامه ریزی و اقدام شود که هزینه ساخت مسکن کاهش یابد تا به نتیجه مناسب از اجرای این طرح ها برسیم.
حقشناس تاکید کرد: بر اساس مباحث بنیاد مسکن در ابتدای اجرای طرح ساخت هر مترمربع مسکن ۲۷ میلیون ریال هزینه داشت اما اکنون قیمت ساخت مسکن به پنج برابر افزایش یافته است یک فرد روستایی چگونه می تواند این پول را پرداخت کند که بحث درستی است اما اگر دولت زیر ساخت ایجاد می کرد و مردم به صورت خودمالکی اقدام به ساخت مسکن می کردند هزینه مسکن کاهش نمی یافت؟
وی تصریح کرد : باید سریع تر بخش های مربوطه در این راستا برنامه ریزی و چاره اندیشی کنند تا طرح ها به سرانجام مطلوب برسد.
نظر شما