نجوا آزاد روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: در این جشنواره یک روزه ۴۱ نفر قصه گو برای راهیابی به مرحله استانی با هم رقابت می کنند که از این تعداد برگزیدگان هر بخش با رای داوران به بخش استانی بیست و ششمین جشنواره بین المللی قصه گویی هرمزگان راه می یابند.
وی ادامه داد: برای این دوره از جشنواره قصه گویی ۷۰ قصه به دبیرخانه جشنواره قصه گویی «چِکچِکایِ جَزیره» ارسال شد که از این تعداد ۴۱ قصه مربوط به بخش تخصصی با زبان بومی و محلی برگرفته از روایت ها و افسانه های جزیره قشم، قصههای منظوم، قصههای پیشرفت و قهرمانان ایران، نقالی، پرده خوانی و شاهنامهخوانی بود.
مربی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قشم توضیح داد: از ۴۱ اثر قصهگویان این دوره از جشنواره، ۳۳ اثر در بخش دختران و پسران، پنج اثر در بخش زنان و مردان و سه اثر نیز متعلق به بخش پدربزرگها و مادر بزرگها است.
آزاد اضافه کرد: این جشنواره در پنج بخش تخصصی(قصه گویی دختران و پسران ۱۴ تا ۱۸ سال، زنان و مردان ۱۸ سال به بالا و مادربزرگ ها و پدربزرگ ها)، عمومی و ویژه (متناسب با فضای بومی و محلی جزیره با گویش محلی) با رعایت اصول قصهگویی در حال برگزاری است.
وی گفت: رقابت برترین های قصه گویی جزیره قشم در بخش اول این جشنواره از ساعت ۹ تا ۱۲ و در بخش دوم آن از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در میدان ژئوپارک، بلوار پژوهش، تالار آیینه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال برگزاری است و مراسم اختتامیه آن نیز ساعت ۱۸ تا ۲۰ در این تالار برگزار خواهد شد.
به گزارش ایرنا، قصه و قصهگویی را همزاد انسان و زمان شکلگیری نخستین قصه ها را روزهای آغازین زندگی انسان در روی زمین، می دانند؛ سنت حسنه ای که جایش این روزها در زندگی ما به شدت خالی است.
قصه، تنها فاتح دنیای کودکان نیست، بلکه بزرگسالان نیز در لحظه شنیدن یا خواندن قصه، درست مثل کوکان، با قصه جاری و همراه می شوند و صمیمیت و صفای کودکانه می یابند. پادشاهان ایرانی قصه گویانی داشته اند که در لحظه اندوه یا شادی و به ویژه هنگام خواب به آن ها آرامش می بخشیده اند؛ شهرزاد قصه گو در «هزار و یک شب» نمونه ای از این قصه گویان است.
قبل از آن در کتاب های آسمانی نیز با شیوه ای خاص، داستان هایی برای عبرت، تذکر، هدایت و انذار مطرح شده است؛ تورات، انجیل و قرآن سرشار از داستان هایی هستند از انبیا، اقوام و تمدن هایی که آمده اند و رفته اند و زندگی آن ها چراغ راه دیگر انسان ها شده است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.