تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۴

سمنان - ایرنا - اسکندر مومنی وزیر کشور صبح امروز (دوشنبه) به منظور شرکت در آیین تکریم و معرفی استاندار سمنان از طریق فرودگاه بین‌المللی شهدای سمنان وارد مرکز این استان شد.

به گزارش ایرنا، وزیر کشور بدو ورود به سمنان از سوی مسوولان استانی مورد استقبال قرار گرفت.

ادای احترام به مقام شامخ شهدا و شرکت در آیین تکریم و معرفی استاندار سمنان از برنامه‌های سفر وزیر کشور به این استان اعلام شده است.

محمد جواد کولیوند یکشنبه چهارم آذر ۱۴۰۳ با معرفی وزیر کشور به هیات دولت و رای اعتماد دولت چهاردهم، به طور رسمی به عنوان استاندار جدید سمنان، جایگزینِ سیدمحمدرضا هاشمی شد.

کولیوند متولد سال ۱۳۴۶ در روستای باباکمال تویسرکان همدان و دانش‌آموخته رشته مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مدیریت بحران است که از سال ۱۳۸۹ تا کنون عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است.

وی برادر سه شهید است. «محمدصفا» و «محمدباقر» در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و برادر دیگر «حسن» جانباز ۷۰ درصد بود که پس از سال‌ها تحمل دردهای یادگار جنگ تحمیلی، سال ۱۳۹۳ شربت شهادت نوشید. استاندار جدید سمنان خود نیز در زمره جانبازان انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

کولیوند سال ۱۳۸۷ از سوی استاندار وقت تهران و با حکم مصطفی پورمحمدی وزیر وقت کشور، به عنوان فرماندار ویژه کرج منصوب شد.

فعالیت در شرکت مخابرات استان تهران ـ شهرستان کرج، مدیرکلی حراست شرکت مخابرات تهران و مدیرکلی تدارکات و بازرگانی شرکت مخابرات استان تهران، معاونت استاندار تهران و فرماندار ویژه کرج، معاونت پست بانک ایران، و مدیرکلی اموال، پشتیبانی و ساختمان وزارت خارجه از جمله سوابق اجرایی اوست.

وی دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس در استان البرز به مجلس شورای اسلامی راه یافت و نایب رییس اول کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در دوره نهم و رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی دوره دهم بود.

کولیوند در دوره‌ای از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر وقت کشور به قائم‌مقامی او در امور مجلس منصوب شد و در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز رییس ستاد کشوری مسعود پزشکیان بود.

به گزارش ایرنا، سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استان‌های شمالی به استان‌های جنوبی کشور است و به عبارتی می‌تواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.

سمنان با سابقه تاریخی کهن، مهد پرورش چهره‌های شاخص ملی در حوزه‌های علمی، فرهنگی و مسوولان ارشد کشوری بوده و به دلیل موقعیت جغرافیایی از دیرباز به دارالمرحمه مشهور است. قرارگیری سمنان در مسیر چهارراه ارتباطی غربی-شرقی و شمالی-جنوبی، در کنار قرارداشتن بخش قابل توجهی از منابع معدنی و واحدهای تولیدی، سمنان را به قطب صنعت در دروازه شرقی کشور تبدیل کرده است.