به گزارش خبرنگار ایرنا، اسکندر مومنی وزیر کشور صبح امروز (دوشنبه) به منظور شرکت در آیین تکریم و معرفی استاندار سمنان از طریق فرودگاه بینالمللی شهدای سمنان وارد مرکز این استان شد و در بدو ورود به سمنان، از سوی مسوولان استانی مورد استقبال قرار گرفت.
وزیر کشور امروز بدو ورود به سمنان در گفت و گو با خبرنگاران گفت: سه استاندار باقیمانده(البرز، هرمزگان و کرمانشاه) تا چهارشنبه هفته جاری(هفتم آذر۱۴۰۳) تعیین و معرفی میشوند.
مومنی افزود: فرآیند جابهجایی و تعیین سه استاندار روز چهارشنبه (پسفردا) اعلام و پرونده معرفی استانداران تکمیل میشود.
وی بیان کرد: تکریم و معرفی استاندار سمنان هدف از سفر به این استان است.
به گفته وی، پروندههای متعدد برای انتخاب استانداران بررسی شد، برای هر استان پنج نفر برای مسوولیت استانداری معرفی شدند و سرانجام یک نفر انتخاب شد و چنین فعالیت گستردهای، نتیجه تلاشهای دولتمردان چهاردهم است.
کولیوند سابقه درخشان دارد
وزیر کشور گفت: استاندار جدید سمنان (محمدجواد کولیوند) مدیری باتجربه است که در سطح ملی و استانی فعالیت خوب و کارنامه درخشان در تمامی مسوولیتها دارد و امید میرود با همکاری دستگاههای اجرایی، مردم و مسوولان شاهد موفقیت کاری وی در سمنان باشیم.
به گزارش ایرنا، محمد جواد کولیوند یکشنبه چهارم آذر ۱۴۰۳ با معرفی وزیر کشور به هیات دولت و رای اعتماد دولت چهاردهم، به طور رسمی به عنوان استاندار جدید سمنان، جایگزینِ سیدمحمدرضا هاشمی شد.
کولیوند متولد سال ۱۳۴۶ در روستای باباکمال تویسرکان همدان و دانشآموخته رشته مدیریت صنعتی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در رشته مدیریت بحران است که از سال ۱۳۸۹ تا کنون عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج است.
وی برادر سه شهید است. «محمدصفا» و «محمدباقر» در دوران دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و برادر دیگر «حسن» جانباز ۷۰ درصد بود که پس از سالها تحمل دردهای یادگار جنگ تحمیلی، سال ۱۳۹۳ شربت شهادت نوشید. استاندار جدید سمنان خود نیز در زمره جانبازان انقلاب اسلامی محسوب میشود.
کولیوند سال ۱۳۸۷ از سوی استاندار وقت تهران و با حکم مصطفی پورمحمدی وزیر وقت کشور، به عنوان فرماندار ویژه کرج منصوب شد.
فعالیت در شرکت مخابرات استان تهران ـ شهرستان کرج، مدیرکلی حراست شرکت مخابرات تهران و مدیرکلی تدارکات و بازرگانی شرکت مخابرات استان تهران، معاونت استاندار تهران و فرماندار ویژه کرج، معاونت پست بانک ایران، و مدیرکلی اموال، پشتیبانی و ساختمان وزارت خارجه از جمله سوابق اجرایی اوست.
وی دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس در استان البرز به مجلس شورای اسلامی راه یافت و نایب رییس اول کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در دوره نهم و رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی دوره دهم بود.
کولیوند در دورهای از سوی عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر وقت کشور به قائممقامی او در امور مجلس منصوب شد و در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز رییس ستاد کشوری مسعود پزشکیان بود.
تجدید میثاق با آرمانهای انقلاب اسلامی
وزیر کشور در نخستین برنامهاش در سمنان با حضور در گلزار شهدای آستان حرم حضرت یحیی(ع) سمنان و نثار گل و قرائت فاتحه به مقام شامخ شهیدان ادای احترام کرد.
مومنی در سفر به سمنان برای حضور در آیین تکریم و معرفی استاندار سمنان در بدو ورود به همراه استانداران جدید و قبلی در گلزار شهدای سمنان در دوران دفاع مقدس، انقلاب و مدافعان حرم حاضر شد و پس از قرائت فاتحه، با آرمانهای شهدا تجدید بیعت کرد.
سمنان دیار دارالمرحمه و بینالحرمین ایران به میزبانی از مرقد مطهر حضرت یحیی(ع) فرزند بلافصل امام موسی کاظم(ع) و برادر امام رضا(ع) و حضرت معصومه(ع) مفتخر است و شمار زیادی از شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم در آستان حرم ایشان آرمیدهاند.
مردمداری سرلوحه کار مدیران باشد
وزیر کشور گفت: مردمداری، احترام به مردم و درنظرگرفتن کرامت مردم، مهمترین پیشران برای تحرک در مسیر توسعه سرلوحه مدیران باشد.
اسکندر مومنی در آیین تکریم و معرفی استاندار سمنان در سالن همایش شهید آیتالله مطهری با گرامیداشت هفته بسیج با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و به ویژه سههزار شهید استان سمنان و تقدیر از احزاب و ستادهای انتخاباتی برای تلاش و مشارکت، افزود: دوران دفاع مقدس بهترین الگو برای همه است، در آن دوران هیچ سلسلهمراتب و آیین انضباطی تعریف نشده بود، اما کوچکترین تمردی از سوی افراد در دوران دفاع مقدس وجود نداشت و دلیل این رفتار ایمان، احترام و اطاعت قلبی افراد بود.
به گفته وی، ۲ عنصر رفتار نیکو و یکی بودن حرف و عمل، با ایجاد اطاعت قلبی عامل پیروزی انقلاب اسلامی، بسیجیان و دفاع مقدس بود و همین موضوع باید دستمایه رفتار مسوولان باشد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره رییس جمهور شهید آیتالله سیدابراهیم رئیسی، ابراز کرد: یادو نام این رییس جمهور شهید که با توانمندی، اخلاص عمل و به دور از رویکرد سیاسی، برای خدمت به مردم تلاش میکرد، در چرخه خدمت باقیمیماند.
وزیر کشور با قدردانی از خدمات و فعالیتهای «سیدمحمدرضا هاشمی» استاندار سابق سمنان، افزود: او همواره پرتلاش و مردمدار عمل کرد.
به گفته وی، بررسیها و تلاشهای زیادی شد تا استاندارِ انتخابی سمنان فردی شایسته برای استانِ تاثیرگذار سمنان باشد و بر اساس شاخصها و ارزیابیهای انجام شده، کولیوند به عنوان استاندار سمنان معرفی شد.
کولیوند فردی باتجربه
وزیر کشور اظهار کرد: کولیوند از مرتبه کارشناسی کار و فعالیت کرده است، دارای سابقه، کارنامه درخشان و تجربه در عرصههای مختلف در سطح ملی و استانی است و مردمداری، ارتباط موثر و وفاق از ویژگیهای مهم اخلاقی اوست.
وی اضافه کرد: تمامی اعضای هیات دولت چهاردهم با انتصاب کولیوند به عنوان استاندار سمنان با سابقه درخشان رای اعتماد دادند. وی کسی است که ۲ سال دوره دانشجویی را هم در سمنان گذرانده است و آشنایی اولیه با این دیار دارد.
توصیههایی برای توسعه سمنان
وی تاکید کرد: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به ریاست استاندار مورد توجه باشد. دولت به تنهایی نمیتواند رونق اقتصادی و اشتغالزایی کند و کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است.
مومنی ابراز کرد: دولت تسهیل کننده و بخش خصوصی عامل اشتغالزایی و رونق اقتصادی است و توسعه سرمایهگذاری و جذب سرمایهگذار خارجی هم باید مورد توجه باشد.
وی با اشاره به عبور سالانه ۲۰ میلیون زائر از از استان سمنان، افزود: رونق گردشگری برای کمک به توسعه اقتصادی استان سمنان هم میتواند راهبردی تعیینکننده باشد.
وی به ویژگیهای سمنان در تنوع اقلیمی و برخورداری از کویر، کوهستان و جنگل و مهد مشاهیر، علما و عرفا بودن اشاره و ابراز کرد: همه این ویژگیها نشان میدهد که در این استان توسعه گردشگری میتواند یکی از محورهای توسعه سمنان قرار گیرد.
مومنی بیان کرد: سمنان ظرفیتهای زیاد و نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد. در طول تاریخ نیز نقش مهمی در انسجام و قوام نظام جمهوری اسلامی داشته است و اهالی این دیار همواره در صحنههای حساس حضور داشتند.
وزیر کشور گفت: کمک به افزایش شمار گردشگران خارجی یکی از چشماندازهای دولت چهاردهم است که انتظار میرود جذب گردشگر خارجی نیز مدنظر باشد.
سمنان را بیشتر بشناسیم
به گزارش ایرنا، سمنان با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع، یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد که از این شمار، بیش از ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.
استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی گلوگاه اتصال استانهای شمالی به استانهای جنوبی کشور است و به عبارتی میتواند به عنوان حلقه اتصال دریای شمال به مناطق مرکزی و جنوبی نقش آفرین باشد.
سمنان با سابقه تاریخی کهن، مهد پرورش چهرههای شاخص ملی در حوزههای علمی، فرهنگی و مسوولان ارشد کشوری بوده و به دلیل موقعیت جغرافیایی از دیرباز به دارالمرحمه مشهور است. قرارگیری سمنان در مسیر چهارراه ارتباطی غربی-شرقی و شمالی-جنوبی، در کنار قرارداشتن بخش قابل توجهی از منابع معدنی و واحدهای تولیدی، سمنان را به قطب صنعت در دروازه شرقی کشور تبدیل کرده است.
بر اساس گزارشها، در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده و بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج میشود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمینشناسی پیشبینی میشود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر و قابلیت سرمایهگذاری به وسیله بخش خصوصی دارد.
این دیار با کسب امتیازها در شاخصهای مختلف از جمله اهتمام حداکثری مجموعه مدیریتی فعالان شهری و مردمی و ارایه برنامهها و طرحهای خلاقانه، نهم آبان ماه بهعنوان «پایتخت کتاب ایران» معرفی شد تا برگ زرینی در تاریخ استان مهد فرهنگ سمنان در سال ۱۴۰۲ ثبت شود.
بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در استان سمنان شناسایی شده و ثبت ۹۳۴ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی ظرفیتی بزرگ برای جذب سرمایهگذاران، رونق گردشگردی و اقتصادی است.
انتخاب سمنان به عنوان تنها نماینده ایران در «اتحادیه بینالمللی شهرهای گردشگری در امتداد جاده ابریشم» گواه دیگری بر سبقه این دیار نقشی مهم در توسعه روابط فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، گردشگری و اقتصادی دارد و ظرفیتی برای معرفی صنایعدستی و گردشگری به شمار میرود که نباید از آن غافل شد.
رهبر معظم انقلاب در سفر آبا ۱۳۸۵ به سمنان از این استان به عنوان «نگین عرفان شرق کشور» یاد کردند.
دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
به گزارش ایرنا، استان سمنان به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی و برخورداری از ظرفیتهای طبیعی مانند معادن، گردشگری و زیرساختهای لازم برای ایجاد کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، و راهگشایی برای تولید، قابلیت جذب سرمایهگذران دارد.
نظر شما